A Sahtar edzője Aranylabdát és verést adna Pirlónak

Vágólapra másolva!
2012.10.02. 13:08
A labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjának második fordulójában az olasz bajnokság listavezetője, a Juventus az ukrán bajnokságban tíz forduló után is hibátlan Sahtar Donecket fogadja, míg a címvédő Chelsea a dán Nordsjaellandhoz látogat.

Juventus–Sahtar Doneck Juventus–Sahtar Doneck

A Juventus hat forduló után öt győzelmet és egy döntetlent számlálva tizenhat ponttal vezeti a Serie A tabelláját, így nagyszerű előjelekkel várhatja a ma esti mérkőzést. Antonio Conte csapata a Bajnokok Ligája csoportkörét sem kezdte rosszul, hiszen kétgólos hátrányból felállva 2–2-es döntetlenre végzett a Chelsea otthonában.

Massimo Carrera, a torinóiak megbízott edzője hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, tisztelniük kell az immáron 25 mérkőzés óta veretlen ellenfelüket. (Igaz, a Juve sem panaszkodhat: az olasz bajnokságban 45 mérkőzéses veretlenségi sorozatot számlál az „Öreg Hölgy".)

„A Sahtar egy rendkívül technikás csapat, az edzőjük pedig remekül ismeri az olasz labdarúgást. Rengeteg brazil játékosuk van, akik tudják, hogyan kell játszani a futballt. Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz meccs lesz, mindent ki kell adnunk magunkból. Megérdemlik a tiszteletet, hiszen 25 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, de tudjuk, mit kell tennünk a győzelemért. Ez egy fontos mérkőzés lesz: mielőtt elkezdenénk a jövőn gondolkodni, le kell győznünk őket" – nyilatkozta az olasz szakember.

A „zebráknál" továbbra sem bevethető a térdsérüléssel bajlódó Simone Pepe, ám rajta kívül mindenkivel számolhat Antonio Conte vezetőedző.

A Sahtar szenzációsan kezdte hazája pontvadászatát. Mircea Lucescu együttese a megszerezhető 30 pontból 30-at begyűjtve megnyugtató, hatpontos előnnyel áll az élen a nagy rivális Dinamo Kijevet megelőzve. Az ukránok a legrangosabb európai kupasorozat első fordulójában hazai pályán múlták felül a dán bajnok Nordsjaellandot.

Mircea Lucescu vezetőedző Andrea Pirlo dicséretével kezdte sajtótájékoztatóját.

„Tudom, hogy Andrea Pirlo egy nagyszerű játékos. Amikor a Bresciánál dolgoztam, tizenöt éves volt, már akkor felkeltette a figyelmemet. Meg vagyok győződve róla, hogy az elért eredményei alapján megérdemelné az Aranylabdát. Azzal megkoronázná fényes pályafutását. Számomra mindig is Pirlo lesz a legjobb" – méltatta a Juve középpályását a román szakember.

Andrea Pirlót kedden is szívesen ünnepelné a torinói közönség (Fotó: Action Images)
Andrea Pirlót kedden is szívesen ünnepelné a torinói közönség (Fotó: Action Images)

 

Lucescu hozzátette, Európa egyik legerősebb gárdája ellen készülnek.

„A Juventus jól szervezett csapat, keményen dolgozik azért, hogy ismét eljuthasson oda, ahol évekkel ezelőtt volt. Nagyon nehéz meccsre számítunk, hiszen a torinóiak hosszú idő után szerepelnek újra a BL-ben, és negyvenegy-ezer szurkoló fogja biztatni őket a helyszínen. Azt gondolom, a Juve Európa egyik legjobb csapata, így nagy kihívás, hogy ellene készülhetünk. A Chelsea otthonában elért döntetlennel az olaszok lettek a csoport első számú esélyesei. A Nordsjaelland ellen otthon nagyon jól játszottunk, remélhetőleg ezt kedd este is meg tudjuk ismételni" – bizakodott a 67 esztendős szakember.

Az ukránok felkészülését megkönnyíti, hogy sérülés vagy eltiltás miatt egyetlen játékosukat sem kell nélkülözniük, így teljes csapattal utazhattak Itáliába. Érdemes még megemlíteni Henrik Mkitarjan remek formáját: a doneckiek örmény támadója a legutóbbi 13 fellépésén 15-ször vette be az ellenfelek kapuját.

Nordsjaelland–Chelsea

A másik találkozón a dán bajnoki címvédő, jelenleg a harmadik helyen álló Nordsjaelland a Bajnokok Ligája címvédőjét, a Chelsea-t fogadja.

A „kékek" nagyszerűen kezdték a szezont, három pont előnnyel vezetik a Premier League tabelláját az Everton előtt. Roberto Di Matteo menedzser úgy véli, nekik ma következik a csoport legfontosabb meccse.

„Számunkra a keddi lesz a legfontosabb csoportmérkőzés, miután döntetlent játszottunk a Juvéval. A Nordsjaelland fantasztikus sikertörténetet mondhat magáénak, fiatal edzővel lett bajnok és tetszetős futballt játszik. Erős csapat, amit a Sahtar ellen is bizonyított. Szereti birtokolni a labdát, de erre mi is nagy hangsúlyt fektetünk – kezdte Di Matteo. – Minden meccsre ugyanúgy készülünk. Tudjuk, hogy a Bajnokok Ligájában nincs könnyű mérkőzés. Papíron mi vagyunk az esélyesek, egy győzelem segítene a céljaink elérésében. A csapat gerince már megvolt, és az új játékosok is kezdenek hozzászokni a játékstílusunkhoz. Érdekes meccs elé nézünk. Reméljük, hogy jól fogunk teljesíteni, és egy góllal többet lövünk, mint az ellenfél."

Roberti Di Matteo a Bajnokok Ligája csoportkörének
Roberti Di Matteo a Bajnokok Ligája csoportkörének "legfontosabb" mérkőzésére készül (Fotó: Action Images)

 

A londoniakhoz kapcsolódó hír, hogy az Arsenal ellen kisebb sérülés miatt lecserélt David Luiz elutazott társaival Dániába, ugyanakkor Londonban maradt a továbbra is maródi Daniel Sturridge, így várhatóan Fernando Torres ismét a kezdőben kap helyet.

A házigazda Nordsjaelland nem az utóbbi időben mutatott teljesítménye alapján került a Bajnokok Ligája főtáblájára, hiszen a legutóbbi négy bajnoki találkozójából csak egyet tudott megnyerni. Kasper Hjulmand vezetőedző elmondta, a saját stílusukban kell játszaniuk, számukra kulcsfontosságú, hogy bátran és boldogan lépjenek pályára, ugyanis örömöt jelent fiatal csapatának, hogy a BL-ben szerepelhet. A dánoknál érdemes lesz figyelni Joshua John teljesítményét, aki az utóbbi hét bajnoki mérkőzésén nyolc gólt szerzett.

BAJNOKOK LIGÁJA
E-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Juventus (olasz)–Sahtar Doneck (ukrán)
Torino, 20.45. Vezeti: Nijhuis (holland)
A várható kezdőcsapatok:
Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Cáceres, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie – Matri, Vucsinics. Vezetőedző: Antonio Conte (Massimo Carrera helyettesíti)
Sahtar Doneck: Pjatov – Srna, Kucser, Rakickij, Rat – Fernandinho, Hübschman – Ilsinho, Mkitarjan, Willian – Luiz Adriano. Vezetőedző: Mircea Lucescu
Nordsjaelland (dán)–Chelsea (angol)
Koppenhága, 20.45. Vezeti: Strahonja (horvát)
A várható kezdőcsapatok:
Nordsjaelland: Hansen – Parkhurst, Okore, Runje, Mtiliga – Adu, Stokholm – Lorentzen, Christensen, John – Beckmann. Vezetőedző: Kasper Hjulmand
Chelsea: Cech – Ivanovics, David Luiz, Terry, A. Cole – Ramires, Mikel – Hazard, Oscar, Mata – F. Torres. Menedzser: Roberto Di Matteo

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik