A Barcának már mindegy, kit kap a következő körben

Vágólapra másolva!
2013.03.13. 09:00
null
A Barcelona az első csapat, amelyik a kieséses szakaszból továbbjutott 0–2-es első mérkőzés után (fotó: Action Images)
Természetesen nagyon elégedett barcelonaiak nyilatkoztak a Milan 4–0-s legyőzését követően a sikerrel megvívott Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő után. Jordi Roura és David Villa is egyetértett abban, hogy nem számít, ki lesz a következő ellenfél. Massimiliano Allegri bánatos, mert nagy tervekkel utazott el csapata Barcelonába.

Kétgólos hátránya ellenére a Barcelona hazai pályán 4–0-s győzelmével továbbjutott a Milan ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből, ezzel az első csapat lett a kieséses szakaszban, amelyik nem esett ki azután, hogy az első meccsen 2–0-s hátrányba került. Jordi Roura, a katalánok megbízott edzője elmondta, játékosai ismét bizonyították, rendkívül különlegesek.

SZAVAZÁS

Szorult helyzetből vágta ki magát a Barca – de meddig jut el a BL-ben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Hihetetlen mérkőzés volt – mondta a Tito Vilanovát helyettesítő szakember a lefújást követően. – Ezek a srácok ismét megmutatták, milyen különlegesek valójában. Rendkívül elszántak voltak, s emiatt büszke vagyok rájuk. A kezdő sípszótól fogva győzelemre játszottunk, persze némi szerencse is kellett, amikor a Milan kapufát lőtt. Tito Vilanovával beszéltem, rettentően boldog és elégedett. Az emberek már arról beszélnek, hogy mi vagyunk az esélyesek, de én ezt nem így gondolom. Ez a párharc is megmutatta, hogy minden ellenfél nagyon veszélyes. Nem foglalkozunk azzal, hogy ki lesz a legközelebbi ellenfél. Ha a Real Madrid, akkor a Real Madrid. Mindenki ellen a lehető legtöbbet próbáljuk nyújtani.”

„A szurkolók fantasztikus támogatást nyújtottak nekünk, mindig is hittek bennünk – mondta a lefújást követően David Villa, a Barcelona gólt szerző, majd hatalmas tapsvihar közepette lecserélt támadója. – Tudták, hogy győzünk, és a végén értük is mentünk előre. Egy ilyen csodálatos éjszaka után minden rosszat elfelejt az ember, egy ilyen győzelem után mindegy, kit kapunk a következő körben.”

„Szerencsénk volt, hogy hamar betaláltunk, ez sokat segített – nyilatkozta a kifogástalanul futballozó Gerard Piqué, a Barcelona védője. – Remek hangulatot teremtettek a nézők, a szurkolók tudták, szükségünk van rájuk. Értük játszottunk. A mérkőzés elejétől fogva jobbak voltunk, mint a Milan, és bíztunk önmagunkban. Szerencsére elegendő gólt rúgtunk a továbbjutáshoz.”

„Nagyon fontos győzelem volt. Jól védekeztünk, megmutattuk, hogyan tudunk futballozni. A következő körben is ezt a mentalitást szeretnénk felvillantani” – mondta a negyedik gólt szerző, előtte hatalmasat mentő (azzal a góllal a Milan jutott volna tovább) Jordi Alba, a Barcelona balhátvédje.

„Nem nőttünk fel ma este a feladathoz, el akartuk kerülni, hogy korán gólt kapjunk, de nem sikerült – kesergett a lefújást követően a Barcelona ellen tizedik alkalommal pályára lépő Milan-csapatkapitány, Massimo Ambrosini. – Reméljük, sokat tanulunk ebből a mérkőzésből, mert jövőre vissza akarunk térni ebbe a sorozatba. Most már a hazai bajnokságra kell koncentrálnunk, hogy újra itt legyünk.”

„Fiatal csapatomnak sokat kell még fejlődnie, és az ilyen mérkőzések segítenek ebben – kereste a pozitívumokat a vereségben az olasz edző, Massimiliano Allegri. – Bánatosak vagyunk, mert nagy reményekkel utaztunk ide. De hát ez a futball. A Barcelona rendkívüli teljesítményt nyújtott, főleg az első harminc percben, hibákra kényszerített minket. Mégis, voltak igazi helyzeteink, a továbbjutás csak centiméterekre volt tőlünk. Nekünk volt elöl egy M’Baye Niangunk, nekik egy Lionel Messijük… Csalódottak vagyunk, a szurkolók is azok, azt hitték, valami nagyszerűt fogunk véghez vinni. Sokat kell még fejlődnünk, öt játékosom most játszott először a BL-ben, hasznos tapasztalatokat szereztek ők is. Láttuk gyengéinket, és bizony néha szégyen, ahogyan játszottunk. Többet kellett volna támadnunk, nem azt lesni, mikor hibáznak az ellenfél védői. A Barca a világ legjobb csapata, a játékosaimat pedig összességében dicséret illeti, mert nem adták fel. Felemelt fejjel jöhettek le a gyepről. David Villa szerepeltetése problémát okozott nekünk, miatta kissé mélyebben kellett védekeznünk. Most már a Palermóra koncentrálunk, a hétvégi bajnokira, mert jövőre is a BL-ben akarunk játszani. Innentől kezdve a Serie A a legfontosabb. Amúgy ha Niang betalál, most mindenki engem ajnározna…”

A továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú pillanatban hibázott hatalmas ziccert M'Baye Niang – az ifjú Milan-támadó egy megugrás után a kapufára lőtt, így a balszerencsét is átkozhatta.

„Nem arról volt szó, hogy megijedtem. Ugyanúgy játszottam, mint a Serie A-ban, de kicsit elvesztettem az élességemet – egyszerűen azért, mert a Barcelona ellen rengeteget kell futni. Egyszer átvillant a fejemen még a helyzet, de öt perccel később már nem foglalkoztam vele. Reméltem, hogy egy kontrából betalálunk a szünet után, de a Barca nagyszerű csapat – és a harmadik gól után sokkal nehezebb is lett... Amikor a Barcelonának ilyen estéje van, akkor minden csapatnak feladja a leckét."

VILANOVA MÁRCIUS VÉGÉN VISSZATÉR

A Milan ellen kiharcolt BL-továbbjutás mellett még egy remek hírrel szolgált a Barcelona a rajongóinak – Tito Vilanova vezetőedző az előzetesen jósolt áprilisi időpont előtt visszatérhet a klubhoz New York-i kezeléséről.

„Jelen állás szerint március 25-én viszontláthatjuk Barcelonában Titót” –mondta a katalán TV3-nak Carles Rexach, a Barca korábbi mestere, aki jelenleg tanácsadóként dolgozik Barcelonában. Rexach megerősítette Sandro Rosell korábbi várakozását, amely szerint az edzőt márciusban visszavárják.

A mérkőzésről készült összefoglaló cikk itt olvasható el!

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
BARCELONA (spanyol)–AC MILAN (olasz) 4–0 (2–0)
Barcelona, Camp Nou, 94 944 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős, Ring, Kispál)
BARCELONA: Valdés – D. Alves, Piqué, Mascherano (Puyol, 77.), J. Alba – Busquets, Xavi, Iniesta – Pedro (Adriano, 83.), Messi, Villa (Alexis Sánchez, 75.). Megbízott edző: Jordi Roura
Kispad: Pinto, Fabregas, Song, Tello
MILAN: Abbiati – Abate, Zapata, Mexes, Constant – Niang (Robinho, 60.), Flamini (Krkic, 74.), K.-P. Boateng, Montolivo, Ambrosini (Muntari, 60.) – El Shaarawy. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Kispad: Amelia, De Sciglio, Bonera, Nocerino
Gólszerző: Messi (5., 40.), Villa (55.), Jordi Alba (92.)
Továbbjutott: a Barcelona, 4–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik