Barca: Rosell szerint Vilanova március végén térhet vissza

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.03.05. 10:58
Sandro Rosell, az FC Barcelona elnöke szerint akár már március végén visszatérhet a labdarúgócsapat kispadjára Tito Vilanova vezetőedző, akinek nyálmirigyéből decemberben rosszindulatú daganatot távolítottak el.

„Nagyon jó a hangulata, teljes mértékben részt vesz az együttes mindennapi életében, és reméli, hogy a hónap végén már visszatérhet" – fogalmazott Rosell.

Vilanova 2011 novemberében már átesett egy ugyanilyen operáción, a mostani beavatkozás után pedig január elején visszatért a Barcelonához, ám a hónap végén New Yorkba kellett utaznia további kezelésekre. Azóta Jordi Roura másodedző irányítja az utóbbi hetekben hullámvölgybe kerülő katalán sztárgárdát.

„Kétség sem férhet hozzá, hogy ha egy csapat elveszíti a vezetőjét, akkor erőtlenné válik" – mondta a gyengébb teljesítmények, köztük az ősi rivális Real Madridtól elszenvedett két vereség kapcsán Sandro Rosell, s hozzátette, sportpszichológusok szerint egy együttesnek legkevesebb 30 napra van szüksége ahhoz, hogy feldolgozza vezetőedzője hiányát, így ami most történik a Barcelonával, teljesen normális.

A klubelnök úgy fogalmazott, számára akkor tekinthető sikeresnek a jelenlegi szezon, ha Vilanova teljesen egészséges lesz. Kijelentette, amíg a szakember nem tér vissza, addig akkor sem keresnek új edzőt, ha semmit sem nyernek az idén.

Az FC Barcelona 26 forduló után 11 pontos előnnyel vezeti a Primera División tabelláját, ugyanakkor a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcában a továbbjutáshoz kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia az AC Milannal szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik