BL: „Aláírt a Manchester Cityhez” – Upamecanót élesen bírálják

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.12. 13:00
null
Dayot Upamecano alighanem szívesen elfelejtené Manchester City elleni teljesítményét (Fotó: Getty Images)
Alighanem hamar elfelejtené a Manchester City elleni keddi 3–0-s vereséget a Bayern München francia védője, Dayot Upamecano ugyanis számos hibát elkövetett a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, amely után a nemzetközi sajtó több cikket is szentelt a hátvéd gyenge szereplésének.

Dayot Upamecano a francia L’Equipe-től mindössze kettes osztályzatot kapott a lehetséges tízből, a lap pedig a mérkőzés leggyengébb szereplőjének látta, hiszen nála Serge Gnabry (3) és Thomas Tuchel (3) is jobb értékelést kapott. A francia szaklap pedig „Upamecano rémálma” címmel külön cikket is szentelt a válogatott védőnek.

A bajorok labdarúgójának produkciójáról a német sajtó sem zengett ódákat, sőt…

A Bild is külön cikkben szemlézte a nemzetközi sajtót a francia teljesítményéről, s a spanyol Mundo Deportivót idézve azt írta címében: „Upamecano aláírt a Manchester Cityhez”. A lapnál a francia a lehető legrosszabb, ötös osztályzatot kapta, s azt írták róla, hogy amellett, hogy folyamatos bizonytalanságot sugárzott, csapata az ő hibája miatt kapta második gólját.

„Annak ellenére, hogy a Bayern mezét viselte, nézőként azt hihetnénk, hogy színvak, mert úgy tűnt, égszínkék volt rajta sok helyzetben” – írta a francia védőről a Mundo Deportivo, melyhez hasonlóan a francia RMC Sport és az angol Daily Mail is éles kritikákkal illette Upamecanót, mindkét esetben kiemelve a második Manchester City-gól előtti labdavesztését.

„Milyen pocsék este volt Upamecano számára” – írta az olasz La Gazzetta dello Sport.

A Sky Sports szakértőjeként dolgozó egykori Liverpool-védő, Jamie Carragher Twitter-oldalán füstölögve jegyezte meg, hogy Ibrahima Konaté (a Liverpool védője) helyett Upamecano játszik a francia válogatottban.



Upamecano teljesítményéről pedig összefoglalót is készítettek.

 

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

MANCHESTER CITY (angol)–BAYERN MÜNCHEN (német) 3–0 (1–0)
Manchester, City of Manchester Stadion, 52 257 néző. Vezette: Gil Manzano (spanyol)
MAN. CITY:
Ederson – Akanji, Dias, Aké – Stones, Rodri – Bernardo Silva, De Bruyne (Julián Álvarez, 68.), Gündogan, Grealish – Haaland. Menedzser: Pep Guardiola
BAYERN:
Sommer – Pavard, Upamecano, De Ligt, A. Davies (Cancelo, 81.) – Goretzka, Kimmich – K. Coman, Musiala (Mané, 69.), L. Sané – Gnabry (Th. Müller, 80.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző:
Rodri (27.), Bernardo Silva (70.), Haaland (76.)

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik