Az Inter győzelemmel jutott tovább Roberto Mancini születésnapján

Vágólapra másolva!
2007.11.27. 22:53
Hazai pályán 3-0-ra nyert az Internazionale, ezzel bebiztosította továbbjutását a Bajnokok Ligája G csoportjában. A három gólt Julio Cruz, Zlatan Ibrahimovic és Jimenez szerezte. A Fenerbahce az utolsó körben harcolhatja ki a következő kört.
Zlatan Ibrahimovic (balra) nagy góllal vette ki a részét a győzelemből
Reuters
Zlatan Ibrahimovic (balra) nagy góllal vette ki a részét a győzelemből
Zlatan Ibrahimovic (balra) nagy góllal vette ki a részét a győzelemből
Reuters
Zlatan Ibrahimovic (balra) nagy góllal vette ki a részét a győzelemből

A PSV moszkvai győzelme után eldőlt, hogy amelyik csapat győz az Internazionale-Fenerbahce mérkőzésen, az már biztosan bejut a következő körbe. A vesztes félnek azonban még az utolsó körben is lesz izgulnivalója.

A milánóiaknál nem játszott a sérült Figo és Vieira, Adrianót pedig ezúttal is nélkülözte Roberto Mancini, aki éppen a mérkőzés napján ünnepelte 43. születésnapját. A Fener erős dél-amerikai kontingenssel készült, hiszen a már török állampolgársággal is rendelkező Mehmet Aurelio mellett Roberto Carlos, Alex, Deivid és Edu képviselték Brazíliát, míg Diego Lugano az uruguayi válogatott tagja.

Az első negyedórában Sztankovics előtt adódott a legígéretesebb lehetőség, ám a szerb középpályás kapu fölé bólintott. A 29 éves futballista a félidő hátralévő részében is agilis volt, de a befejezésekkel nem volt szerencséje.

A török csapat jól játszott, ám a széleket nem zárta le jól, így Ibrahimovic, Maicon és Zanetti rendre el tudott menni. Az első félórában talán jobban játszott a Fener, de az utolsó negyedóra a hazaiaké volt, gól azonban nem született.

Az 56. percben megszerezte a vezetést az Inter, miután Maxwell bal oldali beadására Cruz és az egyik vendégvédő is érkezett, mindketten beleértek a labdába, amely végül a felső sarokban kötött ki.

Tíz perccel később megduplázta előnyét a milánói csapat, ezúttal is balról jött a beadás. Ibrahimovic szemben állt Roberto Carlossal a tizenegyes pontnál, majd nem cifrázta, irdatlan nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba.

A Fenerbahce már nem tudott változtatni (főleg, hogy a ráadásban Jimenez is betalált a balösszekötő helyéről), így az utolsó fordulóban kell kiharcolnia a továbbjutást. Az Inter győzelemmel és továbbjutással ünnepelte edzőjét.

BAJNOKOK LIGÁJA, G CSOPORT, 5. FORDULÓ

Helyszín: Milánó, San Siro
Nézőszám: 34 000
Játékvezető: Konrad Plautz (osztrák)
Asszisztensek: Egon Bereuter, Markus Mayr (osztrákok)
INTERNAZIONALE FENERBAHCE
12 Júlio César 1 Volkan Demirel
13 Maicon 77 Gökhan Gönül
25 Samuel 2 Lugano
2 Córdoba 36 Edu
6 Maxwell 3 Roberto Carlos
4 J. Zanetti 15 Mehmet Aurélio
19 Cambiasso 21 Selcuk Sahin
26 Chivu 20 Alex
5 Sztankovics 6 Gökcek Vederson
8 Ibrahimovic 99 Deivid
9 Cruz 23 Semih Sentürk
Vezetőedző: Vezetőedző:
Roberto Mancini Zico
Gólszerző: Cruz (56.), Ibrahimovic (66.), Jimenez (90+2.)
Csere: M. Aurelio h. Appiah (62.), Sentürk h. Kazim (66.), Maxwell h. Jimenez (72.), IBrahimovic h. Suazo (78.), Deivid h. Tümer Metin (83.), Sztankovics h. Materazzi (89.)
Sárga lap: Lugano (50.), Ibrahimovic (76.), Gökhan Gönul (78.), Samuel (87.)
A csoport állása:
1. Internazionale 5 4 0 1 11-4 +7 12
2. Fenerbahce 5 2 2 1 5-5 0 8
3. PSV Eindhoven 5 2 1 2 3-5 -2 7
4. CSZKA Moszkva 5 0 1 4 6-11 -5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik