Atlétika: az orosz sportolók az egyik eltiltásból a másikba kerültek

Vágólapra másolva!
2023.03.23. 18:41
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) ugyan az állami szintű doppingolás miatt az oroszok ellen nyolc éve hozott eltiltást törölte, az ország sportolói viszont - akárcsak a fehéroroszok - változatlanul nem szerepelhetnek nemzetközi versenyeken az ukrajnai háború miatt.

Rune Andersen, a nemzetközi szövetség orosz ügyekben illetékes bizottságának vezetője arról számolt be, hogy végre elégedett az orosz szervezetben történt változásokkal, így aztán feloldhatják a 2015-ben a doppingolás miatt hozott szankciókat.

Az elmúlt években több tucat orosz sportolót engedtek versenyezni semleges színekben, ha igazolni tudták a doppingmentes előéletüket, de most már ők sem versenyezhetnek, miután a WA tanácsa az ukrajnai háború miatt megszavazta az orosz és fehérorosz sportolókra vonatkozó tiltásokat.

Egy hete az Európai Atlétika Szövetség tanácsa azt a javasolta, hogy az áprilisi kongresszuson továbbra se támogassák az orosz és fehérorosz versenyzők visszatérését a nemzetközi porondra, amíg az ukrajnai háború tart.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik