Csupasport: cigiző csigát hallucinált az ultrafutó

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 17:18
null
A Combe Down-i alagútban rendezték az ultrafutóversenyt (Fotó: Getty Images)
Kétszáz mérföldes, azaz csaknem 322 kilométer hosszú ultrafutóversenyt rendeztek nemrégiben a dél-angliai Bathban, ahol homályos, használaton kívüli vasúti alagútban zajlott a viadal. Akadt olyan résztvevő, aki hóemberek egész családját képzelte el a viadal során, sőt ugyanő olyan csigával is „találkozott”, amelyiknek cigaretta lógott a szájában – írja a Csupasport.

 

Szép jövő előtt állhat a hétvégén rendezett kétszáz mérföldes, azaz csaknem 322 kilométer hosszú ultrafutóverseny, ugyanis egy homályos, használaton kívüli vasúti alagútban zajlott a viadal. A Bath közvetlen közelében, Combe Downban található átjáró egyébként az Egyesült Királyság leghosszabb gyalogos alagútja, ám a tervezők biztosan nem azzal a céllal alkották meg, hogy vakmerő sportolók sora rója itt a kilométereket.

A résztvevőknek eleve a hosszú távval és 55 órás szintidővel kellett megküzdeniük, amelyet 27:30-as részszintidővel súlyosbítottak, azaz ennyi idő alatt kellett megtenni száz mérföldet (160.9 km). A monotonitás is extrém kihívást jelentett, mert egy mérföldes szakaszon futottak oda és vissza, ráadásul a látási körülmények sem ideálisak, ezért aztán nem ritka, hogy az indulók hallucinálnak.

Legutóbb akadt olyan, aki arról számolt be, hogy hóemberek egész családját képzelte el, sőt ugyanő olyan csigával is „találkozott”, amelyiknek cigaretta lógott a szájában... Más felhőket, mozgó tárgyakat vagy helyet változtató falakat vizionált.

Persze többen így is célba értek, közülük elsőként a győztes David Harvey, aki 48:47 órával nyerte meg a versenyt. A nőknél Agnieszka Kaminska 50:05:05-tel rekordot állított fel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik