Csupasport: vadászni és tüzet gyújtaniuk is tudni kell a tanzániai ultraverseny indulóinak

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2022.12.18. 20:55
Címkék
Nem csupán a győzelem, hanem a túlélés a tét az először 2023 nyarára tervezett Hadza 80K indulóinak, akiknek a nyolcvan kilométeres távon vizet és élelmet is kell szerezniük.

Világszerte rendeznek egészen brutális ultraversenyeket, amelyeket a táv vagy a normál körülmények között is nehezen elviselhető időjárási viszontagságok tesznek kegyetlen erőpróbává, netán a kettő kombinációja. Ám a 2023-ban útjára induló tanzániai ultraverseny talán még a sokat látott ultrásokat is meglepi, netán megmozgatja a fantáziájukat.

Az egész pontosan Hadza 80K néven futó esemény első kiadását jövő nyáron szervezik meg, a nevének megfelelően 80 km-es lesz, amely első pillantásra nem is tűnik olyan brutálisan hosszúnak annak tükrében, hogy például magyarok is sikerrel teljesítették a dupla Spartathlont, az Athéntól Spártáig és vissza vezető 490 km-es Authentic Phidippides Runt. Persze azért a 30 Celsius-fok vagy a hozzávetőleg 1300 méteres tengerszint feletti magasság a relatíve rövid távot is más színben tüntetni fel. Ám a további körülmények... Az egy dolog, hogy egyetlen frissítőállomást sem alakítanak ki az úton, de maguk a futók sem vihetnek magukkal semmit.

További részletek az emberpróbáló versenyről a csupasport.hu oldalán olvashatók.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik