V. Á. 2021.10.19 12:23 Frissítve: 2021.10.20 17:21

PL: összefogtak a klubvezetők a Newcastle új tulajdonosa ellen

A hirtelen dúsgazdag csapattá előlépő Newcastle United miatt rendkívüli ülést tartottak az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) klubjainak a vezetői, melynek célja, hogy megakadályozzák a szaúdi tulajdonosok pénzügyi manővereit – írja a BBC.

 

Borsot törnének a PL-csapatok a Newcastle és a klub első emberének, Jaszir al-Rumajjannak (középen) az orra alá (Fotó: AFP)

 

 
Válságértekezlet kezdeményeztek a Newcastle tulajdonosváltása miatt
Newcastle: monumentális ünneplés a tulajváltás hallatán

Mint ismert, október 7-én hivatalossá vált, hogy a szaúd-arábiai állami befektetési alap (PIF) 80 százalékos részesedést szerzett a Newcastle Unitedben. Hétfőn rendkívüli ülést tartottak a Premier League-csapatok vezetői, melyen abban egyeztek meg, hogy megtiltják az olyan szponzori szerződések létrejöttét, amelyekben a támagatóknak kapcsolata van a klubtulajdonosokkal.

Tizennyolc igen szavazat érkezett erre a szabályozásra, a Newcastle nemmel voksolt, a Manchester City pedig tartózkodott.

Ezzel azt próbálják elérni, hogy a PIF tulajdonosi köréhez kapcsolódó támogatók ne tudjanak még több pénzt invesztálni a Newcastle-ba. A tiltás egy hónapig tart, de zajlanak a tárgyalások arról, hogy végleges legyen.

Mint ismert, a Manchester Citynél vannak ilyen szponzorok, a klub legnagyobb támogatója az Etihad légitársaság, melynek tulajdonosi köre megegyezik a futballcsapatéval. 

2021.11.23 22:33:03

Angol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Solskjaer szinte valamennyi játékosa lelkében megtalálta azt a húrt, amelytől edző és futballista egyszerre rezonál. Főnök, akit szerettek a labdarúgói – annyira ritka eset, hogy már-már életszerűtlen. Részben talán azt is magyarázza, miért kellett vége szakadnia ennek a mesének.

2021.11.21 19:12:31

Angol labdarúgás T. Z.

A korábbi szélső jelentős fejtörést okozott Sir Alex Fergusonnak és számos más menedzsernek.

2021.11.20 18:09:00

Angol labdarúgás H. Á.

Ha a friss válogatott Aaron Ramsdale nem véd ilyen remekül, ki tudja, mennyi lett volna a vége.

2021.11.09 22:20:13

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Ha négy játékost igazolsz, de kettő nem válik be, az nem a világvége. Viszont menedzserből csak egyet szerződtethetsz, és ha ő nem jön be, az katasztrófa. Majd jön a kérdés: mikor harapjak bele a citromba, hogy elismerjem, ez bizony rosszul sült el?”

2021.11.07 16:20:59

Angol labdarúgás BALÁZS DÁVID

A „kalapácsosok” megelőzték Kloppékat, és felléptek a harmadik helyre.