Sz. M. 2021.01.09 23:28 Frissítve: 2021.01.09 23:34

Onódi Ákos: Remegő lábbal készültem; Keleti Ágnest köszöntötte a világ

A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

 

Az Aston Villa színeiben a Liverpool elleni FA-kupa-mérkőzésen bemutatkozott Onódi Ákos. A 19 éves tehetséges magyar kapus büszke rá, hogy Mohamed Szalah is megdicsérte, s az sem lényegtelen, hogy ő az első kapus, aki az Aston Villa akadémiájának történetében tétmérkőzést játszott a felnőttek között. Borsos László interjúja.

Keleti Ágnest köszöntötte a világ. A 100. életévét szombaton betöltő, a világ legidősebb élő olimpiai bajnokának Orbán Viktor magyar és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök mellett számos hazai és külföldi sportoló és sportvezető küldte el jókívánságait – az ötszörös olimpiai bajnok tornász az MSÚSZ életműdíját is megkapta. Kohán Gergely összeállítása.

Előre, támadás! Kedvező fordulatot hozott Pakson az edzőváltás: Bognár György irányításával bátor és közönségvonzó játékkal lépegetett előre a tabellán a csapat. Zombori András őszértékelője.

Nem tudott személyesen elbúcsúzni Varga Roland. A kék-fehérek szélsője sokat köszönhet a Ferencvárosnak, de izgatottan várja az előtte álló új feladatokat. Borbola Bence interjúja.

„Szabad kezet kaptam” – mondja Hornyák Zsolt. Volt időszak, amikor úgy érezte a szakvezető, fel kell ajánlania a lemondását, de a folytatás mellett döntött, és abban bízik, az elvégzett munka esélyt ad az előrelépésre. A Puskás Akadémia edzőjét Zombori András kérdezte.

Bokaműtét, koronavírus és szívizomgyulladás – nehézségekkel teli esztendőt zárt Határ Bernadett. A magyar női kosárlabda-válogatott és a Sopron magasembere igyekszik minél gyorsabban visszaszerezni az erejét, és segíteni a válogatottnak. Győri Ferenc írása.

Történelmet írhatnak. A hölgyekhez hasonlóan a férfiaknál is biztosan új név kerül fel az Év sportolója győzteseinek listájára, ráadásul a teniszező Fucsovics Márton mellett két futballista, Szoboszlai Dominik és Gulácsi Péter a jelölt, s mivel csapatsport képviselője korábban még sohasem győzött, ők duplán történelmet írhatnak. Bodnár Zalán háttéranyaga.

2021.01.17 14:24:25

Angol labdarúgás B. Á.

Az első félidőben a Liverpool, a másodikban az MU előtt adódtak a nagyobb lehetőségek.

2021.01.13 18:01:04

Angol labdarúgás K. T. I.

Cavaleiro a második félidőben egyenlített, ezzel 2014 óta először szerzett pontot londoni derbin Scott Parker csapata.

2021.01.13 18:01:04

Angol labdarúgás K. T. I.

Phil Foden 44. percben szerzett gólja döntött. Ezzel tovább él a Man. City november 21-e óta tartó veretlenségi sorozata.

2021.01.12 20:32:46

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Az 1. fordulóból elhalasztott bajnokin Paul Pogba gólja döntött, kellett némi szerencse is az MU-sikerhez.