MU: Di María statisztikái nem kecsegtetőek - Van Gaal kritizálja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.11. 13:05
null
Louis van Gaal éles kritikával illette sztárjátékosát (Forrás: Twitter)
A Manchester United hazai pályán a 1–0-s győzelmet aratott a Crystal Palace ellen a Premier League 11. fordulójában. A siker ellenére Louis van Gaal éles kritikával illette sztárjátékosát, Ángel Di Maríát.
A holland mester szerint a nyáron a Real Madridtól brit rekordot jelentő összegért vásárolt 26 éves argentin válogatott játékos kissé önzőn játszott a bal szélen a szombati bajnokin, hátráltatva ezzel a csapat működését.

„Van olyan játékhelyzet, amelyet nem tudsz csellel megoldani, ilyenkor kell passzolni. Di María azonban nem az a labdarúgó, aki feltétlenül továbbadná a labdát, amikor az hozzá kerül. A Palace ellen nem cselekre lett volna szükségünk. Sokszor elvesztette a labdát, amivel megbontotta a csapat egyensúlyát” – olvasható Van Gaal nyilatkozata a Mirror angol napilap hasábjain.

A WhoScored.com futballstatisztikákkal foglalkozó honlap adatai szerint az argentin 81.8 százalékos pontossággal passzolt az ominózus mérkőzésen, amellyel ő volt a legpontatlanabb az MU-kezdőcsapat mezőnyjátékosai közül. Bár Di María négyből négy sikeres cselt is jegyezhet magának, hat lövéséből csupán egy találta el a kaput. A középpályás 12 beadása közül egy sem ment emberhez – egészíti ki és képpel szemlélteti a Squawka.com.

Di María 12 beadással próbálkozott – egy sem ment emberhez (Forrás: squawka.com)
Di María 12 beadással próbálkozott – egy sem ment emberhez (Forrás: squawka.com)

Mindezektől függetlenül Di María gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez, ugyanis az ő átadása után vágta a kapuba a labdát Juan Mata. Ezzel az argentin játékos a Premier League 2014–2015-ös idényében három gólnál és öt gólpassznál jár kilenc mérkőzést követően, amely egyben azt is jelenti, hogy Manchester United góljainak 47 százalékából vette ki a részét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik