MU: Di María angol rekordösszegért érkezik a Realtól - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.26. 20:10
null
Az MU bejelentette, hogy szerződtette Di Maríát
Ángel Di María a Manchester Unitedben! Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Man. United hivatalos honlapján bejelentette, angol rekordösszegért szerződtette a spanyol első osztályú Real Madrid argentin válogatott középpályását, a 26 esztendős Di Maríát.

A Manchester United és a Real Madrid egyszerre jelentette be hivatalos honlapján, hogy Angel Di María a „vörös ördögöknél” folytatja pályafutását.

Az MU amellett, hogy elismerte a szerződéskötés tényét, azt is bejelentette, hogy az argentin futballista brit rekordot jelentő összegért, 59.7 millió fontért (75 millió euró) érkezett és öt évre írt alá. Az eddigi csúcsot Fernando Torres, a Chelsea világ- és Európa-bajnok spanyol csatára tartotta, akiért 2011-ben a londoniak 50 millió fontot fizettek a Liverpoolnak.

„Tejes mértékben elégedett vagyok azzal, hogy a Manchester Unitedba igazolhattam. A Spanyolországban eltöltött időszakot élveztem. Rengeteg klub érdeklődött irántam, de egyedül a Manchester United volt az a klub, amelyikért képes voltam elhagyni a Real Madridot” – mondta Di María a bejelentés után.

„Angel világklasszis játékos, de ami a legfontosabb, igazi csapatjátékos. Nem kérdéses, hogy egy született tehetség” – vélekedett új játékosáról Louis van Gaal, a Manchester United menedzsere.

A bejelentés senkit sem lepett meg, a híradások szinte percről, percre követték Di María mozgását a mai napon, így azt is, hogy nem sokkal ezelőtt átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon. Korábban az is kiszivárgott, hogy a 7-es mezt kapja új klubjában.

Persze a mez mellett a játékos nevét is a felszerelésre kell nyomtatni, úgyhogy most már mindenképpen be kell szerezni elegendő r betűt.

Ángel Di María legjobb megozdulásai 2014-ben

Di María az argentin válogatott tagjaként remekül szerepelt a nyári világbajnokságon, így nem volt meglepő, hogy több klub is szerette volna őt megszerezni komolyabb összegért. A legtovább a PSG és az MU ment, végül az utóbbi lett a befutó.

Mint ismert, Carlo Ancelotti vezetőedző a múlt héten jelentette be, hogy Di María kérte, hogy távozhasson a klubtól. Ebben szerepet játszhat az is, hogy a Realnal keresett évi 3 millió euró helyett Manchesterben sajtóhírek szerint nyolcmillió eurós éves fizetése lesz.

Ángel Di María 10 legszebb gólja és gólpassza

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik