Liverpool: Gerrard 96 000-et adott a Hillsborough-alapítványnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.28. 11:33
null
Igazságot a 96-oknak! Közös Everton–Liverpool megemlékezés még 2012-ből (Fotó: Action Images)
Steven Gerrard, a Liverpool labdarúgócsapatának kapitánya 96 000 fontot adományozott a Hillsborough Family Support Groupnak a keddi, Everton elleni derbi előtt. A Gerrard választotta alapítvány a Hillsborough Justice Campaignnel karöltve ápolja az 1989-es sheffieldi stadionkatasztrófa 96 áldozatának emlékét, és tesz lépéseket az események feltárására.

 

Gerrard rokonát is elvesztette a stadionkatasztrófában, unokatestvére Jon-Paul Gilhooley mindössze tízévesen lett Hillsborough egyik áldozata.

„Már egy ideje szerettem volna tenni valamit, de vártam, míg eljön az alkalmas időpont. Az összetartozás üzenetét is küldeném ezzel. Tudom, hogy a két csapat szurkolói mindig húzzák egymást, de az Everton drukkerei is fantasztikusak Hillsborough óta. Megható, ahogy a tragédia egyesítette a várost” – idézi Gerrardot a BBC Merseyside.

Az 1989-es tragédiát kivizsgáló Hillsborough Independent Panel 2012 őszén arra a megállapításra jutott, hogy a Liverpool szurkolói nem felelősek a stadionkatasztrófáért, amelynek fő oka a rendőrség tevékenysége és a stadion biztonsági rendszerének elégtelensége volt. A kormány ezt követően nyilvánosan elnézést kért a stadion áldozataitól, csakúgy, mint az ellenzék, a Sheffield Wednesday, a Dél-Yorkshire-i Rendőrség, valamint a Sun bulvárlap korábbi szerkesztője – Liverpool lakossága a tragédia óta bojkottálja az újságot.

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
23. FORDULÓ

Manchester United–Cardiff City 20.45
Norwich–Newcastle United 20.45
Southampton–Arsenal 20.45
Swansea–Fulham 20.45
Crystal Palace–Hull City 21.00
Liverpool–Everton 21.00 (Tv: Digi Sport 1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik