FFT: fél év kórházban – Thiago Silva, a nagy túlélő

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.03.03. 12:35
Thiago Silva majdnem meghalt, amikor 2006-ban a Dinamo Moszkvához került kölcsönbe. Később klubjával és nemzeti csapatával győzelmet győzelemre halmozott. A Chelsea brazil védője mindent elmondott az FFT-nek a csúcsig tartó küzdelmes útjáról és a Glastonburyn szerzett hírnévről.

A sárkányreptetés sokak szemében múlt századi szórakozásnak számít, Thiago Silva viszont főként ebben leli örömét, ha el akar szakadni a labdarúgástól. Sőt többről van szó: a Chelsea 36 éves védőjének küzdelmes, egyben örömteli, Rio de Janeiró-i gyermekkorát idézi fel hobbija.

A középhátvéd mindig is a szépséget választotta az erőszakkal szemben. Egykori milanos csapattársa, a legendás Paolo Maldini szerint „ő az egyetlen védő, aki meg tud fordítani egy meccset”.

Ugyanakkor néhány dolog beárnyékolja Silva örömét. A háromórásra nyúló FFT-interjú alatt a Chelsea játékosa fantasztikus társaságnak bizonyult, aki őszintén vallott keserű távozásáról a PSG-ből, Frank Lampard kedves hívásáról és moszkvai tuberkulózisáról, ami majdnem az életébe került. Szó esik az egyedi módszerről, amelynek segítségével lépést tud tartani a Premier League tempójával és arról, hogy fél szemmel a 2022-es katari világbajnokságra figyel.

A teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik