MTI/R. P./ZS.B. 2022.04.29 17:40 Frissítve: 2022.04.29 19:56

Chelsea: neves vegyipari vállalat tette meg a legjobb ajánlatot

Sir Jim Ratcliffe brit milliárdos az utolsó pillanatban 4.25 milliárd fontos (1903.5 milliárd forintos) vételi ajánlatot tett a Chelsea labdarúgócsapatáért.

Ki lesz az új tulaj? (Fotó: AFP)

 

A londoni székhelyű Ineos vegyipari multinacionális vállalat brit vezérigazgatója csütörtökön egyeztetett Bruce Buckkal, a londoni klub elnökével, majd pénteken benyújtotta vételi ajánlatát. A korábbi érdeklődők ennél kevesebbet ajánlottak az együttesért, amely az előző idényben megnyerte a Bajnokok Ligáját, és Lőw Zsolt személyében magyar másodedzőt foglalkoztat.

„Ez egy brit ajánlat, egy brit klub számára. Hiszünk abban, hogy egy nagy klub tulajdonosai csupán a tradíciók ideiglenes őrzői, és felelősséggel tartoznak a rajongók, valamint a klub közössége felé” – írta közleményében az Ineos. Hozzátették: a továbbiakban is befektetni szándékoznak a csapatba annak érdekében, hogy a világ legjobb szakembereiből, labdarúgóiból és háttéralkalmazottjaiból tudják kiválasztani a férfi és a női csapatot.

„Londonnak szüksége van egy olyan klubra, amely hűen tükrözi a város rangját, és ugyanolyan tisztelet övezi, mint a Real Madridot, az FC Barcelonát vagy a Bayern Münchent. A mi célunk az, hogy ez a londoni klub a Chelsea legyen” – írták.

A 69 éves üzletember 2019-ben már részletesen megvizsgálta a Chelsea ajánlatát, ám akkor a francia OGC Nice együttesét vásárolta meg.

A londoni klubnál a késői ajánlat ellenére továbbra is abban reménykednek, hogy május végén már meglesz az új tulajdonos.

Érdekesség, hogy az Ineos a Formula–1-es Mercedes-istálló egyharmados résztulajdonosa, vagyis a Chelsea-re szintén ajánlatot tevő Michael Broughton konzorciumához csatlakozó F1-es versenyző, Lewis Hamilton ebben az ügyletben a saját főnökének a riválisa lett.

Roman Abramovics orosz üzletember 19 év után kényszerűségből válik meg a Chelsea-től – amelynek eladását március 2-án jelentette be –, mert az ukrajnai háború kitörése után Nagy-Britannia intézkedéseket léptetett életbe a klub milliárdos tulajdonosával szemben. Értesülések szerint Abramovics jó viszonyt ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, ezt azonban az üzletember vitatta.

(MTI)

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.