PL: Alli távozhat a Spursből, a PSG bejelentkezett érte – sajtóhír

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.09.21. 13:15
null
Alli távozik Londonbol? (Fotó: AFP)
Brit sajtóértesülések szerint Dele Alli, a Tottenham Hotspur 24 esztendős játékosa hamarosan távozhat Londonból, ráadásul a Paris Saint-Germain már be is jelentkezett érte – José Mourinho azonban továbbra is számol vele.

 

A harminchétszeres angol válogatott Alli az elmúlt években meghatározó alakja volt a Spurs kezdő tizenegyének, ráadásul José Mourinho tavalyi érkezéskor kiváló formába lendült – ezt azonban nem tudta fenntartani.

Alli jelenleg nem számít kulcsjátékosnak a Tottenhamnél, az első két fordulóban csupán egy félidőt töltött a pályán, még az Everton elleni első fordulós mérkőzésen. A múlt csütörtöki Európa-liga-selejtezőn és a hétvégi bajnokin már a keretbe sem fért be.

Az Amazon Tottenhammel foglalkozó sportdokumentum-sorozatából már kiderült, hogy Mourinho lustának tartja Allit, de mellőzését ez idáig nem indokolta. A portugál tréner a Southampton elleni vasárnapi bajnokit követően beszélt válogatott játékosa jövőjéről a Spursben.

„Természetesen számolok vele a továbbiakban is. Egyensúlyt szeretnék a keretben, és ő is a kirakós egyik darabja. Kedden játszani fog a ligakupában, hiszen friss – ez egy remek lehetőség lesz számára, hogy bizonyítson. Motivációt kell szereznie abból, ha pár alkalommal kimarad a meccskeretből. Rendkívül sok játékosunk van, rotálnom kell őket, ami nem könnyű számomra” – mondta Mourinho.

A BBC Sport ugyanakkor úgy tudja, hogy Alli fontolóra vette a távozást, a 2020-as Bajnokok Ligája-döntős Paris Saint-Germain pedig már be is jelentkezett érte. Az angol játékos piaci értékét a Transfermarkt 64 millió euróra becsli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik