NHL: négy meccs a hosszabbításban, kettő szétlövéssel dőlt el

Vágólapra másolva!
2021.12.05. 07:57
Címkék
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján tíz mérkőzést rendeztek, abból hat találkozón is hosszabbításra került sor, két meccsen pedig csak a szétlövés döntött. A vendégcsapatok közül csak a Tampa Bay tudott győzni a Boston ellen.

A Panthers háromszor egyenlítette ki egygólos hátrányát – a 26 éves orosz kiegészítőember, Makszim Mamin kétszer is eredményes volt, másodszor az 58. percben –, tehát egyszer sem vezetett, majd a szétlövésben 2–1-re jobbnak bizonyult.

Alekszandr Ovecskin góllal járult hozzá a Washington 3–1-es győzelméhez a Columbus ellen, a Capitals 36 éves orosz sztárjának ez volt a 750. találata a ligában.

Jake Guentzel mesterhármassal segítette 4–1-es vancouveri győzelemhez a Pittsburgh Penguinst, a 27 éves amerikai támadónak ez volt a negyedik mesterhármasa az NHL-ben.

Sorozatban az ötödik meccsét nyerte meg a Detroit, amely ezúttal hosszabbítás után 4–3-ra bizonyult jobbnak a New York Islandersnél. Utóbbi sorozatban a tizedik vereségét szenvedte el.

A Toronto háromgólos hátrányból egyenlített a második harmad második felében, de aztán a szétlövésben alulmaradt a házigazda Minnesotával szemben. A Wild sorozatban a hatodik győzelmét aratta, a Maple Leafs öt siker után szenvedett vereséget, vendégként pedig ez előtt már hét meccse nem kapott ki.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Tampa Bay Lightning 2–3 – hosszabbítás után
Detroit Red Wings
–New York Islanders 4–3 – hosszabbítás után
Minnesota Wild
–Toronto Maple Leafs 4–3 – szétlövéssel
Nashville Predators
–Montreal Canadiens 4–3 – hosszabbítás után
Montreal Canadiens
–Ottawa Senators 6–5 – hosszabbítás után
Florida Panthers
–St. Louis Blues 4–3 – szétlövéssel
Washington Capitals
–Columbus Blue Jackets 3–1
Carolina Hurricanes
–Buffalo Sabres 6–2
New York Rangers
–Chicago Blackhawks 3–2
Vancouver Canucks–Pittsburgh Penguins 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik