NHL: a Colorado az idényben negyedszer győzte le a Chicagót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.13. 07:22
null
Alakul a nagy rivalizálás a Colorado és a Chicago között – a legutóbbi meccsen kifejezetten családias volt a hangulat… (Fotó: Reuters)
A Colorado Avalanche kiválóan kezdte a szezont, s bár azóta kissé visszaesett, a Chicago ellen megmutatta, hogy valóban számolni kell vele. A 37 lövést hárító, 100. NHL-győzelmét arató Szemjon Varlamovval a kapujában 3–2-re nyerő Avalanche az idén öt meccsből negyedszer verte meg a címvédőt.

„Ne beszéljünk üzenetekről! – mondta a meccs után Varlamov, akinek az NHL-ben sokkal több öröme telik, mint a szocsi téli olimpiából, amelyen leszerepelt az orosz válogatottal, a négy közé sem jutott be. – Nem az a fontos, milyen a mérlegünk a Chicago ellen, hanem hogy eljussunk a rájátszásba."

Erre jó esélye van a középső csoport második helyén, négy ponttal a St. Louis mögött és eggyel a Chicago előtt álló denveri együttesnek, amely az új kiírás miatt könnyen összekerülhet a Blackhawksszal a playoffban – jelen állás szerint össze is fog. Az Avalanche fölénye csalóka, a 4–1-es összesítés ellenére gólokban csak 17–14 az összesítés a Colorado javára.

Nem véletlen, hogy Matt Duchene, a Colorado gólt és gólpasszt is jegyző játékosa azt mondta, mindenképpen meg kell szerezni a csoport első helyét – a Blackhawks playoffrutinja ugyanis hatalmas előny.

NHL, ALAPSZAKASZ
Montreal Canadiens–Boston Bruins 1–4
Winnipeg Jets–Vancouver Canucks 2–3 – szétlövéssel
Colorado Avalanche–Chicago Blackhawks – 3–2
Calgary Flames–Anaheim Ducks 7–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik