Itt van Amerika
M. B.
2023.09.25 15:07

NFL: Spanyolországban és Brazíliában is rendeznének meccseket

A jövőben Spanyolországban és Brazíliában is rendeznének NFL-mérkőzéseket – közölte a profi amerikaifutball-liga szándékát a szervezet ügyvezető alelnöke, Peter O'Reilly az ESPN-nek.

NFL-meccseknek is otthont adhat a Santiago Bernabéu Stadion (Fotó: Getty Images)

A sportvezető Adam Schefter podcastjében elmondta, hogy a liga képviselői Madridba, Rio de Janeiróba, illetve Sao Paulóba vinnének alapszakaszbeli mérkőzéseket, s ennek érdekében már jártak az említett városokban, hogy felmérjék a meccsek ottani rendezésének lehetőségeit. Az NFL két lehetséges helyszínt is megnevezett: a Real Madrid otthonául szolgáló Santiago Bernabéu Stadiont, illetve az Atlético Madrid mérkőzéseinek otthont adó Metropolitano Stadiont.

„Számos komoly futballklub van a világon, amely szeretne kapcsolatba kerülni az NFL-lel és mérkőzéseket rendezni a saját létesítményeiben. Az akarat tehát megvan erre, a többi csupán időzítés és szervezés kérdése” – nyilatkozta Peter O'Reilly

Az NFL jelenlegi évadában öt alapszakaszbeli mérkőzést rendeznek Európában: október elsején a Jacksonville Jaguars a londoni Wembley Stadionban csap össze az Atlanta Falconsszal, majd további két mérkőzést (Jacksonville Jaguars–Buffalo Bills, illetve Tenessee Titans–Baltimore Ravens) a Tottenham Hotspur Stadionban rendeznek me. Novemberben a németországi Frankfurtban is két találkozó kerül sorra: ötödikén az Indianapolis Colts csap össze a New England Patriotsszel, míg 12-én Miami Dolphins–Kansas City Chiefs ütközetet rendeznek.

2023.12.06 14:54:25

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A liga legidősebb aktív edzője az extra tehetség Victor Wembanyamával vezetné vissza csapatát az elitbe.

2023.11.14 22:14:14

Amerikai sportok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Anélkül, hogy ezt elvitatnánk, elismerve, hogy a sikerben mindig nagyon sok ember munkája van, mégiscsak hajlamossá váltam annyira leegyszerűsíteni a dolgot, hogy azt mondjam: minden csapatsikernek az alapja egy (kettő, három...) nagy sportoló.

2023.10.31 09:53:49

Amerikai sportok nemzetisport.hu

A Los Angeles Lakers klasszisa addig nem akar visszavonulni, amíg nem játszott együtt fiával, Bronnyval.

2023.10.20 23:52:25

Amerikai sportok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY.Juhász Dorkánál az olimpiai szereplés az egyik nagy álom.

2023.05.25 22:43:01

Amerikai sportok nemzetisport.hu