Egy győzelemre a bajnoki címtől a Golden State Warriors

Vágólapra másolva!
2015.06.15. 08:34
null
Stephen Curry villogott, győzelemre vezette a Warriorst (Fotók: Reuters)
A Golden State Warriors 104–91-re nyert a Cleveland Cavaliers ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének ötödik meccsén, így 3–2-re vezet a párharcban, és egy sikerre van a bajnoki címtől. LeBron James tripla duplát (40 pont, 14 lepattanó, 11 assziszt) ért el a vendégeknél, de Stephen Curry 37 pontjával ellensúlyozta ezt a hazaiaktól.

 

NBA, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 104–91
(22–22, 29–28, 22–17, 31–24)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–2

A Warriors legjobb dobói: Curry 37/21, Green 16/3, Iguodala 14/6
A Cavaliers legjobb dobói: James 40/9, T. Thompson 19, J. R. Smith 14/12

A hajrában túl jó volt Curry és a Warriors. Végig szorosan alakult a találkozó, hol a GSW, hol a Cavs akarata és stílusa érvényesült jobban – ezek következtében húsz alkalommal változott a vezető csapat kiléte, valamint tíz alkalommal állt egálra a mérkőzés.

A vendégek jó játéka nagyban köszönhető volt annak, hogy Mozgov csak kilenc percet játszott, és a small-ballra váltott David Blatt, J. R. Smith került be a csapatba. LeBron James óriási kosara után 80–79-re vezettek a hazaiak a negyedik negyed közepén, de ekkor előbb Curry, aztán Thompson, majd Iguodala is betalált kintről, a kegyelemdöfést pedig ismét az MVP vitte be – bő egy perccel a vége előtt egy nagyon távoli hármassal zárta le az összecsapást.

James hiába volt extra. A Cavs kiscsatára kissé fáradtnak tűnt a negyedik meccsen, ezen az estén azonban újra a korábban látott elképesztő dominanciáját hozta. Csapata félidőben 17 mezőnykosarat szerzett, amiből 16-ot (!) vagy ő dobott, vagy ő készített elő – végül 40 pontos, 14 lepattanós, 11 gólpasszos tripla duplával zárt. Mellette jól játszott Tristan Thompson, és jól kezdett J. R. Smith is, de a hátvéd az utolsó hét triplakísérletét elrontotta, a hajrában ezért ismét egyedül maradt James.

A túloldalon ezzel szemben Curry a szériában most először volt igazán „Splash”, hatalmas kosarakkal jutott el 37 pontig, mellette pedig Green és Iguodala is parádézott – sőt még Barbosa is extrát hozott a kispadról. A Golden State majdnem tíz százalékkal dobott pontosabban, a hatékonyabb triplázás mellett a festékből is nyert Steve Kerr csapata – a Cleveland elsősorban védekezésben nem tudta hozni magát.

Ezzel már 3–2-re a Warriors vezet, és két nap múlva, magyar idő szerint szerda hajnalban Ohióban akár bajnoki címet ünnepelhet – negyven év után először.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik