NHL: gólzáporos harmadik harmad Coloradóban, karnyújtásnyira a továbbjutástól a Rangers

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.27. 08:23
Winnipeg Jets v Colorado Avalanche - Game Three
Coloradóban nemcsak gólokat, hanem bunyót is láthatott a közönség (Fotó: Getty Images)
Négy mérkőzést rendeztek helyi idő szerint pénteken az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának nyolcaddöntőiben: a New York Rangers újabb sikerének köszönhetően egy győzelemre van a továbbjutástól, a Colorado Avalanche parádés harmadik harmadbeli játékákkal megverte a Winnipeg Jetset, a Vancouver Canucks egy góllal nyert a Nashville Predators ellen, míg az Edmonton kiütötte a Los Angeles Kingset.

A New York Rangers a harmadik találkozóját is megnyerte a Washington Capitals ellen, ezzel egy győzelemre került a továbbjutástól. A washingtoni összecsapáson a hazai csapat kezdett jobban és szerzett vezetést az első harmadban, de a Rangers még ebben a játékrészben megfordította a találkozót, a második harmadban pedig biztossá tette a győzelmét.

Nashville-ben a Vancouver az első két harmad után két góllal vezetett a Predators ellen, a záró felvonás hajrájában azonban szépítettek a hazaiak, így izgalmasan alakult a végjáték. A Canucks kapusa, Casey DeSmith volt a meccs legjobbja, aki 29 védést mutatott be a találkozón. Győzelmének köszönhetően a Vancouver 2–1-re vezet a párharcban.

Ahogy a legutóbbi két mérkőzés, a harmadik összecsapás is igencsak látványosra sikeredett a Colorado Avalanche és a Winnipeg Jets között. Ezúttal Coloradóban találkoztak a felek, és a hazaiak 6–2-es győzelmének köszönhetően az Avalanche került lépéselőnybe a párharcban. A meccs érdekessége, hogy a második harmadik végén még a Jets vezetett, de a záró harmadban öt gólt is szereztek a hazaiak.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYOLCADDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK
Washington Capitals–New York Rangers 1–3
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a Rangers javára
Nashville Predators–Vancouver Canucks 1–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Canucks javára
Colorado Avalanche–Winnipeg Jets 6–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az Avalanche javára
Los Angeles Kings–Edmonton Oilers 1–6
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az Oilers javára
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik