Ekl: a hajrában egyenlített a Fiorentina az FC Bruges ellen, így bejutott a döntőbe!

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 20:41
Beltrán tizenegyesgóljának köszönhetően a Fiorentina bejutott az Ekl-döntőbe (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Európa-konferencialiga elődöntőjében a Fiorentinta 1–1-es döntetlent ért el az FC Bruges vendégeként a visszavágón, így az olasz együttes 4–3-as összesítéssel bejutott a fináléba!

Nem várt könnyű feladat a Fiorentinára Belgiumban, hiszen az odavágón csupán egygólos előnyre tett szert az FC Bruges ellen. A hazaiak kezdték jobban a visszavágót, a 20. percben Hans Vanaken középre tett labdája mindenki előtt elsuhant, azonban Terracciano kapus sem reagált időben, így a labda a bal alsó sarokban kötött ki. 

A firenzeiek rengeteg támadást vezettek, viszont hiába próbálkoztak az első félidőben tíz lövéssel is, Bruges-vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek. A fordulás után is az olaszok domináltak, a befejezések azonban továbbra sem sikerültek. Sokáig hosszabbításra állt a párharc, ám a 85. percben megingott a hazai védelem, és egy szabálytalanság után tizenegyest kapott a vendégcsapat. A büntetőhöz Lucas Beltrán állt oda, kemény, lapos lövésére nem érhetett le Mignolet. 

A hajrában szerzett góllal a Fiorentina döntetlenre mentette a mérkőzést, összesítésben pedig 4–3-ra győzedelmeskedett, s bejutott az Európa-konferencialiga fináléjába. 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FC Bruges (belga)–Fiorentina (olasz) 1–1 (Vanaken 20., ill. Beltrán 85. – 11-esből)
Továbbjutott: a Fiorentina 4–3-as összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik