Az OKC a címvédőt megelőzve első lett nyugaton; kialakultak a play-in párosításai

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.04.15. 00:44
Az OKC végzett a Nyugati Konferencia élén (Fotó: Getty Images)
Magyar idő szerint vasárnap este rendezték az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszának utolsó fordulóját. A Keleti főcsoportban a New York Knicks hosszabbításos győzelemmel szerezte meg a második kiemelést. Nyugaton az Oklahoma City Thunder lett az első, míg a címvédő Denver csak a második. A Los Angeles Lakers nyert a New Orleans Pelicans otthonában, így néhány nap múlva a play-inben is egymás ellen mérkőznek meg.

KELETI KONFERENCIA

Az első idősáv a keleti helyekről szólt. A ligaelső Boston Celtics Payton Pritchard 38 pontos meccsével és a Washington legyőzésével zárta az alapszakaszt.

A Keleti főcsoport második helyére a Milwaukee és a New York pályázott. Előbbi azonban súlyosan földbe állt Orlandóban, a Magic az 51 pontot összeszedő Franz Wagner, Paolo Banchero duónak köszönhetően 113–88-ra legyőzte a Janisz Adetokunbo nélküli Bucksot, ezzel a Magic az ötödik helyen végzett, míg a Bucks csak a harmadik lett. 

A második helyet a New York Knicks szerezte meg, amely Jalen Brunson 40 pontos mérkőzésével hosszabbításban legyőzte a nagyszerűen küzdő Chicago Bullst. DeMar Derozan 30, míg Nikola Vucsevics 29 ponttal és 11 lepattanóval segítette a Chicagót, amely a play-int jelentő 9. helyen végzett.

A második helyre pályázott a Cleveland is, azonban a Cavaliersnek meg kell elégednie a negyedik pozícióval, mivel hazai parkettán 120–110-re kikapott a rájátszásba nem jutó Charlotte Hornetstől Az Orlando mellett 47 győzelemmel zárt a Pacers és a 76ers is. Az Indiana nem bízta a véletlenre a dolgot, már az első negyedben 49 (!) pontot dobott az Atlanta ellen, és 157–115-re nyert a Hawks ellen. A Philadelphia is győzelemmel zárta az alapszakaszt, Tyrese Maxey 26, Tobias Harris pedig 21 pontot szórt a Brooklyn ellen, de a 76ers csak a play-int jelentő 7. helyet szerezte meg.

AZ ALAPSZAKASZ VÉGEREDMÉNYE KELETEN

NYUGATI KONFERENCIA

Nyugaton az első helyért is nagy harc volt. A versenyt futó három csapat közül azonban csak egy, a Timberwolves nem tudott nyerni. A Minnesotát a 36 pontos Bradley Beal vezett Phoenix múlta felül 125–106-ra. A Suns ezzel a play-int elkerülve becsúszott a 6. helyre, és a rájátszás első körében épp a harmadik helyen végző Timberwolvesszal csap össze.

Nyugat királya az Oklahoma City Thunder lett, miután majdnem ötven ponttal megverte a Luka Doncic és Kyrie Irving nélkül játszó és fixen ötödik helyen végző Dallast. A második hely a címvédő Denveré lett. A Memphisnél ugyan Gregory Jackson 44 pontos és 12 lepattanós, eszméletlen mérkőzést hozott, de a Nuggets szinte végig vezetve behúzta a találkozót.

Három play-in csapat esetében nem volt változás. A Sacramento Kingsnél Domantas Sabonis ismét dupla duplát jegyzett, s csapata fölényesen legyőzte a Portlandet. A Kings ezzel a 9. helyen zárt, a play-inben a Golden State-tel játszik. A Steph Curry és Draymond Green nélküli Warriors a hat triplát bevágó Klay Thompson vezérletével nyert a Utah ellen, míg a Los Angeles Lakerst a két rutinos sztár, LeBron James (28 pont, 11 lepattanó, 17 assziszt) és Anthony Davis (30 pont, 11 lepattanó) segítette győzelemre New Orleansban.

AZ ALAPSZAKASZ VÉGEREDMÉNYE NYUGATON

A play-in körben tehát a Nyugati konferenciában a Los Angeles Lakers a New Orleans Pelicanshoz látogat, míg a Golden State Warriors a Sacramento Kingsszel játszik. Keleten pedig Philadelphia 76ers–Miami Heat és Chicago Bulls–Atlanta Hawks mérkőzéseket rendeznek.

NBA
ALAPSZAKASZ, UTOLSÓ FORDULÓ
Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets 107–86
Orlando Magic–Milwaukee Bucks 113–88
New York Knicks–Chicago Bulls 120–119 – hosszabbítás után
Miami Heat–Toronto Raptors 118–103
Indiana Pacers–Atlanta Hawks 157–115
Cleveland Cavaliers–Charlotte Hornets 110–120
Boston Celtics–Washington Wizards 132–122
Memphis Grizzlies–Denver Nuggets 111–126
Sacramento Kings–Portland Trail Blazers 121–82
Los Angeles Clippers–Houston Rockets 105–116
Golden State Warriors–Utah Jazz 123–116
San Antonio Spurs–Detroit Pistons 123–95
Oklahoma City Thunder–Dallas Mavericks 135–86
New Orleans Pelicans–Los Angeles Lakers 108–124
Minnesota Timberwolves–Phoenix Suns 106–125

A RÁJÁTSZÁS ÁGRAJZA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik