A budapesti Farkasok nem bírták a bécsi Vikingek rohamait

Vágólapra másolva!
2007.04.18. 14:38
A Budapest Wolves csapata második osztrák bajnokiját játszotta vasárnap délután az Auf dem Schmeltz pályán Bécsben. Ez a meccs már a kezdőrúgás előtt is a szezon egyik legkeményebbikének ígérkezett a Wolves számára, és a meccsre kilátogató mintegy 600 néző nem is csalatkozott a tojáslabda elrúgása után sem. A félelmetes, 22 megnyert hivatalos mérkőzéses sorozatot maga mögött tudó Dodge Vienna Vikings II csapata képzett, gyors és kemény játékosokból áll. Megnyerték az osztrák bajnokság első osztályának legutóbbi három kiírását és ezen a vasárnap délutánon is győzelemre készültek.
Nem sikerült a bravúr, második bécsi mérkőzésükön kikaptak a Farkasok
Nem sikerült a bravúr, második bécsi mérkőzésükön kikaptak a Farkasok
Nem sikerült a bravúr, második bécsi mérkőzésükön kikaptak a Farkasok
Nem sikerült a bravúr, második bécsi mérkőzésükön kikaptak a Farkasok

Dodge Vienna Vikings II – Budapest Wolves 27-7 (7-7, 7-0, 7-0, 6-0
Helyszín: Auf dem Schmeltz Arena, Bécs, Ausztria
Pontszerzők: Stanzel, Cseperkáló, Altersberger, Sarian, Altersberger

A kezdőrúgást az osztrákok végezték el, így az első támadásra a budapesti csapat sorakozhatott fel. Két jó futással kezdett a Wolves, majd jött egy rövidzárlat Lendvai Attila részéről és tökéletes passzt dobott, sajnos az osztrák Georg Thomas kezei közé.

A Vikings köszönte szépen a lehetőséget és Florian Heiss futásaival, majd Daniel Stanzel TD-t érő elkapásával megszerezte a vezetést.

Sikertelen Wolves támadás után újra az osztrákok következhettek, úgy tűnt, hogy a Philipp Jobstman által vezetett, passzjátékra épülő támadójátékuk igazán kibontakozik, mígnem Papp Krisztián vetődve meg szerezte az irányító egy rossz átadását.

A Farkasok nagy reményekkel vonultak fel támadni, azonban az ez úttal kezdő running back Erdélyi Norbert egy kemény ütközés során elejtette a játékszert, amelyet Taheri Alexander ragadott magához, akin Lendvai, irányítótól szokatlanul kemény szerelést hajtott végre, az osztrák védőt nyílt lábszárcsont-töréssel kellett levinni a pályáról.

Egy hosszú osztrák támadás után nagy rohamra indult a Wolves. 97 yard ált előttük, melyet egy futásokra épülő kőkemény támadássorozattal, nagyban köszönhetően Demeter István futó kiemelkedő teljesítményének, egy Cseperkáló Péter touchdownnal zártak. A játékrész vége előtt másfél perccel ismét a Vikingsé volt a labda, amit egy Heiss futással és négy sikeres Jobstman passzal célterületre jutattak.

A második félidő osztrák támadással indult, a Wolves szempontjából rettenetesen, gyors passzokkal 70 yardot haladva a Vikingek újabb touchdownt értek el. Az első félidei döntetlen után a magyar támadóalakulat így 21:7-es hátrányban került újra pályára, amelyet csak gyors és szinte tökéletes passzjátékkal lehetett volna ledolgozni.

Noha a Farkasok hivatalos meccsen idén először, bevetették Vasyl Yordan ukrán irányítót is a második félidőben, a fordítás nem volt benne a játékukban ezen a hétvégén. A passzjáték messze nem működött kellő hatékonysággal, az irányítók és az elkapók összhangja nem volt megfelelő, a támadófal pedig nem tudott elég időt biztosítani az irányító számára az átadásokhoz.

A védelem, noha a belső futásokat sikeresen védekezte le, a széleken azonban több alkalommal is jelentős területet adott a futóknak. A Vikingek gyors, többnyire rövid átadásokra épülő passzjátéka ellen pedig egyszerűen nem találták az ellenszert, az tökéletes ritmussal, sikeresen működött.

A félidő végén Jobstman 5 yardos átadását követően Altersberger újabb pontokat vésett az eredményjelzőre, ezzel beállítva a 27:7-es végeredményt és 23-ra növelve a Vikings győzelmi sorozatát. Amennyiben a Farkasok két hét múlva, április 28-án Budapesten vissza akarnak vágni a Vikingeknek, mind a támadó, mind a védőalakulatnak fel kell szívnia magát. A tavalyi szezonban a két csapat szoros meccseket játszott, így remélhetjük, hogy hazai pályán Wolves bebizonyítja, hogy ez a meccs kisiklás volt, nem ez az igazi arca a farkas falkának.
  • Iványi Márton Dávid
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik