Háromból kettő a rövid pályás mérleg, arany törött lábbal - összefoglaló

MAROSI GERGELY (DE.), CSERHÁTI ZOLTÁN (DU.)MAROSI GERGELY (DE.), CSERHÁTI ZOLTÁN (DU.)
Vágólapra másolva!
2014.02.13. 08:48
null
Látványos jelenetekkel mutatkozott be a slopestyle (Fotó: Reuters)
Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor révén két magyar is továbbjutott a rövid pályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres selejtezőjéből a negyeddöntőbe – ez a csütörtöki nap kiemelkedő magyar eredménye. Simon Ágnes a 69. helyen végzett a sífutók klasszikus stílusban rendezett 10 km-es, Gombos Károly a 88. helyen a sílövők 20 km-es számában. Előbbit a lengyel Justyna Kowalczyk, utóbbit – második szocsi aranyát begyűjtve – Martin Fourcade nyerte meg. A kínaiak gyorskorcsolyában és rövid pályás gyorskorcsolyában is begyűjtöttek egy első helyet csütörtökön, az amerikaiak újabb hódeszkás arannyal gazdagodtak, míg a németek besöpörték a negyedik első helyet is a szánkósok között. A nap sztorija ugyanakkor Jevgenyij Pljuscsenkóé: a kétszeres olimpiai bajnok műkorcsolyázó visszalépett a férfi egyestől, és bejelentette visszavonulását.

 

+++
• HAT ARANYÉRMET OSZTANAK CSÜTÖRTÖKÖN SZOCSIBAN

MAGYAR INDULÓK: Gombos Károly (sílövészet, férfi 20 km) – kezdés 15.00-kor.
FÉRFI HOKITORNA: Finnország–Ausztria 8–4. Oroszország–Szlovénia 5–2. Szlovákia–Egyesült Államok 1–7. KanadaNorvégia 3–1.
FÉRFI RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA:Knoch Viktor futammásodikként, Liu Shaolin Sándor bírói döntés után jutott tovább, Béres Bence kiesett 1000 méteren.
SÍFUTÁS:A lengyel Justyna Kowalczyk győzött női 10 km klasszikus stílusú sífutásban. Simon Ágnes a 69. helyen végzett.
SÍLÖVÉSZET: A francia Martin Fourcade 20 km-en második aranyát nyerte meg Szocsiban. Gombos Károly 88.
SÍAKROBATIKA: Az amerikai Joss Christensen nyerte meg a férfi síakrobatika lejtő stílus (slopestyle) döntőjét.
KÉT KÍNAI ARANY EGY NAPRA: rövid pályás gyorskorcsolya női 500 méteren Li Csian-csou szerencsés győzelmet aratott, nagypályás 1000 m-en Csang Hungéaz első kínai aranyérem.
• MŰKORCSOLYA: Jevgenyij Pljuscsenko visszalépett a műkorcsolyázók férfi egyesétől, és bejelentette visszavonulását.
SZÁNKÓ: német söprés szánkóban, négyből négy arany.

• ITT A TELJES PROGRAM
TELEVÍZIÓS PROGRAM

• AZ EDDIGI GYŐZTESEK ÉS AZ ÉREMTÁBLA
+++

21.18 SZÉP GESZTUS. A sportkedvelők számára az olimpia egyik legemlékezetesebb pillanata volt, amikor Anton Gafarov a sífutók sprint elődöntőjében elesett, ám összeszedve magát, törött léccel is azon volt, hogy befejezze a versenyt. Miután azonban a léce tropára ment, szinte biztosan nem ért volna célba, ha nem kap új talpalávalót. A történetet még szebbé tette az egyik helyszínen dolgozó újságíró, aki utánajárt Gafarov jótevőjének. Egy kanadai edzőről, Justin Wadsworthről van szó, ő segítette ki az orosz versenyzőt. „Azt akartam, hogy méltósággal befejezhesse a versenyt” – mondta az edző, aki maga is háromszoros olimpikon, és 2006-ban testközelből élte át, hogy egy norvég edző hasonlóképp segít ki egy pórul járt kanadait. Gafarov talán sohasem felejti az ajándékot: majd’ háromperces hátránnyal, de óriási tapsvihar közepette ért célba a zsúfolt lelátó előtt.

A fenti történettel búcsúzunk, az élő olimpiai hírfolyam délutáni szerkesztője, Cserháti Zoltán, a délelőtti szerkesztő, Marosi Gergely és az ötkarikás híreken dolgozó stábtagok – Borbély László, Karádi Zoltán, Kerényi Ervin, Kormanik Zsolt, Krasz Emil, Gary Moovils és Rácz Péter – nevében köszönjük a figyelmüket! Tartsanak velünk holnap is, jó éjszakát!

 

20.33 JAPÁN VEZETÉS MŰKORCSOLYÁBAN. Véget ért a férfi műkorcsolyázók egyéni versenyének rövid programja. Az élen a japán Hanju Juzuru áll a kanadai Patrick Chan és a spanyol Javier Fernández előtt. Pénteken már csak huszonöten mutathatják be kűrjüket, s utolsóként, de kvalifikálni tudta magát a csíkszeredai születésű Kelemen Zoltán is, aki a sílövő Tófalvi Éva és a sífutó Sára Tímea után a huszonnégy tagú román küldöttség harmadik magyar származású versenyzője. A 27 éves műkorcsolyázó 60.41 pontot kapott rövid programjára, s több mint 40 pontos hátrányban van az éllovas japánnal szemben. TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT!

20.27 ÍGY FOLYTATJÁK A NŐI HOKISOK. A negyeddöntőben Svájc–Oroszország és Finnország–Svédország meccs lesz, előbbi párharc továbbjutója a címvédő Kanadával, utóbbié az Egyesült Államokkal játszik az elődöntőben. TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT!

20.24 EZ LESZ HOLNAP. Pénteken újra hat aranyérmet osztanak ki a szocsi téli olimpián: az alpesi sízők a férfi szuperkombinációval folytatják, sífutásban és sílövészetben egyaránt 15 km-en avatnak bajnokot, előbbiben a férfiaknál, utóbbiban a nőknél. A szánkópálya a szkeletonosoké lesz, női egyesben mérik össze erejüket a legjobbak, míg a női síakrobaták ugrásban. A férfi műkorcsolyázók versenye ugyanakkor várhatóan némiképp kevesebb figyelmet kap, miután Jevgenyij Pljuscsenko sérülés miatt visszalépett a rövid program előtt.

Pénteken a magyarok közül a sífutó Szabó Milán és a sílövő Szőcs Emőke lesz érdekelt. Szabó Milán a férfiak klasszikus stílusú 15 km-es számában nem vár magától sokat, mert mint mondta, ő elsősorban a sprintre készült, mivel egykori sílövőként közelebb áll hozzá a szabad stílus. A csíkszeredai születésű biatlonos azt mondta, mindenképpen a legjobb hatvan közé szeretne kerülni az önmaga számára csalódást jelentő sprintverseny után, mivel akkor ez nem sikerült neki. Hozzátette, elsősorban magának szeretné bizonyítani, hogy képes rá. (MTI)

20.10 VÉGEREDMÉNY: Kanada–Norvégia 3–1. RÉSZLETEK ITT! A nőknél: Svédország–Oroszország 1–3.

19.53 SZOCSIBA MEGY AZ MOKSZ A JUNIOR MŰKORI-VB-ÉRT. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) vezetői a következő napokban Szocsiban tárgyalnak a nemzetközi szövetséggel annak érdekében, hogy 2016-ban Debrecen adhasson otthont a junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságnak – jelentette be Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke csütörtökön Debrecenben, az elutazásuk előtt tartott sajtótájékoztatón. RÉSZLETEK ITT!

19.52 KI A 6. NAP LEGJOBB CSAJA? A kanadai szkeletonos Melissa Hollingsworth, honfitársa, a curlinges Kaitlyn Lawes vagy az amerikai hódeszkás Kaitlyn Farrington? Tegnap az ausztrál hódeszkás, Stephanie Magiros kapta a legtöbb szavazatot. INFÓ, EREDMÉNYEK, GALÉRIA ÉS SZAVAZÁS ITT!

19.46 ILYEN A CSEH ÖLTÖZŐ! Bár a cseh hokiválogatott 4–2-es vereséget szenvedett Svédországtól, a csapatban továbbra is jó hangulat uralkodik. A világklasszis támadó, Jaromír Jágr például az egyik edzés előtt készített egy videót, amelyben betekinthetünk az öltözőbe.

19.45 SZÉPÍTÉS ÉS VÁLASZ MÁSFÉL PERCBEN. Mathis Olimb 22 mp után szépített norvég részről a 3. harmadban, ám Drew Doughty szép egyéni szóló után egy emeléssel gyorsan visszaállította a különbséget. 3–1

19.32 INTERAKTÍV CSARNOKKIVILÁGÍTÁS. Bár a kép még tegnapi, de menő újításnak tűnik Szocsiban, hogy amikor változik a jégen az eredmény, azt a csarnok előtt bóklászok azonnal megtudhatják.

19.29 VÉGE A 2. HARMADOKNAK. Kanada–Norvégia 2–0. A nőknél: Svédország–Oroszország 1–2.

19.22 A MAI ARANYÉRMESEK. Hat számban osztottak ki ma érmeket: a sífutók között a lengyel Justyna Kowalczyk, a sílövők között a francia Martin Fourcade növelte aranyérmei számát. Eddig nem volt kínai győztes, ma viszont kettő is: a rövid pályás gyorskorcsolyázók (női 500 m) között Li Csian-csou győzött, míg a nagypályásoknál (női 1000 m) Csang Hung. Két új szám is bemutatkozott ma az olimpián, a történelmi győzelem a hódeszka lejtő stílusában az amerikai Joss Christensené, a szánkósok váltóversenyében pedig a német csapaté lett.

19.17 BENN VAN! Mármint Jamie Benn korongja. A Dallas támadója közelről szerezte meg a juharlevelesek második gólját.

19.01 KANADAI GÓL. Shea Weberé az első találat. Kék vonaltól megeresztett óriási bomba.

19.00 CURLING-EREDMÉNYEK. A női torna hatodik fordulójában Kanada 8–5-re verte meg Svájcot, az Egyesült Államok pedig 8–6-ra Japánt. A dél-koreaiak 8–4-re győzték le a házigazda oroszokat, viszont a svéd–dán meccs csak az utolsó endben dőlt el az előbbiek javára, amelyben bravúrral raboltak (7–6). Az állás: 1. Kanada 5 győzelem/0 vereség, 2. Svédország 4/1, 3. Svájc 3/2, 4. Kína, Japán, Dél-Korea és Nagy-Britannia 2/2, 8. Oroszország 2/3, 9. Egyesült Államok 1/4, 10. Dánia 0/5

18.49 EGYELŐRE NINCS GÓL. A Kanada–Norvégia férfi hokimeccsen. A nőknél Oroszország 1–0-ra vezet Svédország ellen.

18.38 PLJUSCSENKO BEJELENTETTE A VISSZAVONULÁSÁT. Azt követően, hogy visszalépett a műkorcsolyázók férfi egyesének rövid programja előtt, a kétszeres olimpiai bajnok Jevgenyij Pljuscsenko bejelentette visszavonulását. TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT!

18.19 GOMBOS KÁROLY: NAGYON GYENGE VOLTAM. „Ott hibáztam, hogy elindultam. A sprintversenyben megfáztam, s ezután négy napig nyomtam az ágyat. A másik hibát pedig azzal követtem el, hogy nem álltam ki, amikor elkezdett fájni a tüdőm. Nagyon gyenge verseny volt” – értékelt a sílövő Gombos Károly azt követően, hogy az utolsó helyen fejezte be a 20 km-es számot. A 32 éves versenyző hozzátette, reményei szerint áprilisra teljesen felépül, mert akkor elindul egy teljesen más típusú, extrém versenyen, ugyanis egy 160 km-es sífutó viadalon próbál szerencsét Grönlandon, ahol sátrakban alszanak a mínusz 30 fokos hidegben. (MTI)

Gombos Károly a célba érkezés után (Fotó: MTI)
Gombos Károly a célba érkezés után (Fotó: MTI)

18.08 NÉMET SÖPRÉS. Kanada és Ausztria a dobogóra sem fért fel váltóban, a kanadaiak átlagosat hoztak, az osztrákoknál pedig hibáztak az egyéni versenyzők, így a németeké a negyedik arany is szánkóban. Natalie Geisenberger, Felix Loch, Tobias Wendl és Tobias Arlt is két arannyal megy haza Szocsiból. Az oroszoké az ezüst, a letteké a bronz. RÉSZLETEK ITT!

Kicsi az aranyrakás német módra (Fotó: Action Images)
Kicsi az aranyrakás német módra (Fotó: Action Images)

18.01 BACH PUTYINT IS DICSÉRTE. Elégedetten értékelte a Szocsiban zajló téli olimpia első hetét Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) német elnöke. „Nagyon élvezem az eseményt, mert a sportolók kiváló körülmények között versenyezhetnek, egyiküktől sem hallottam még panaszt semmire sem” – jelentette ki a sportvezető. A NOB-elnök Vlagyimir Putyint is dicsérte, kiemelve: az orosz államfő sokat tett azért, hogy a játékok résztvevőinek tökéletes körülményeket teremtsenek. (MTI)

18.00 A németek egy mp-cel átvették a vezetést szánkóban. Papírforma?

17.59 JÖNNEK A KANADAIAK, DE A HOKISOK! A címvédő 18 órakor Norvégia ellen kezd a férfi jégkorongtornán. A nőknél ezzel egy időben Svédország–Oroszország meccset rendeznek.

17.56 JÖN AZ UTOLSÓ HÁROM SZÁNKÓCSAPAT. Az oroszok állnak az élen, de elindultak a németek, és hátra vannak a kanadaiak, valamint az osztrákok.

17.46 AZ ELSŐ KÍNAI ELSŐSÉG. Csang Hungé az első kínai aranyérem téli olimpiákon (nagypályás) gyorskorcsolyában. Az ázsiai országnak a hetedik érme volt ez a sportágban.

17.28 HEIDUM ÉS KÓNYA INDUL 1500-ON. Heidum Bernadett mellett Kónya Zsófia indul szombaton magyar részről a rövid pályás gyorskorcsolyázók női 1500 méteres versenyében. „Kónya mostanra nemcsak egészséges, hanem a teljesítőképességét is visszanyerte. Ők ketten vívták ki a kvótát, így ezen nem változtattunk” – tájékoztatta az MTI-t Darázs István szakágvezető. Egyéniben ez a szám kecsegtet a legnagyobb reményekkel magyar szempontból, ugyanis a múlt pénteki megnyitóünnepségen zászlóvivő Heidum ezüst-, míg a váltóverseny elődöntőjében a csapatból betegsége miatt kihagyott, de azóta felgyógyuló Kónya bronzérmes lett ezen a távon az idei Európa-bajnokságon. (MTI)

17.20 BOLDOG SZÜLINAPOT! A ma 26 éves Jevgenyij Garanyicsev az első olimpikon, aki Szocsiban érmet nyert a születésnapján.

17.15 DEBÜTÁL AZ ÚJ SZÁM. Elkezdődött a szánkósok új számának, a váltónak a döntője. Tizenkét csapat kapott „rajtengedélyt”, a végén jönnek a németek, a kanadaiak és az osztrákok.

17.01 PLJUSCSENKO VISSZALÉPETT A FÉRFI MŰKORCSOLYÁZÓK EGYÉNI SZÁMÁTÓL. Az immár kétszeres olimpiai bajnok orosz versenyző a csapatban még jégre lépett, de az egyest nem vállalta hátfájdalmai miatt, így nem indul orosz a rövid programban. Pljuscsenko a bemelegítés után hozta meg a nehéz döntést.

Pljuscsenko csak kívülről nézi a legjobbak egyéni versenyét (Fotó: Action Images)
Pljuscsenko csak kívülről nézi a legjobbak egyéni versenyét (Fotó: Action Images)

16.46 HIVATALOS A BIATLONOSOK VÉGEREDMÉNYE.Már mindenki a célban: Fourcade az olimpiai bajnok, Lesser a 2., Garanyicsev a 3., Gombos Károly a 88., egy finn versenyzőt előzött meg, aki nem ért célba. RÉSZLETEKITT!

16.34 ILYEN A LECSÚSZOTT SÍAKROBATA. A férfi síakrobaták lejtő stílusú számában a svéd Henrik Harlaut a nagyobb mozgáslehetőségek miatt a kelleténél buggyosabb nadrágot viselt, ami annak rendje és módja szerint megadta magát szaltózás közben, és lecsúszott viselőjéről. A svéd versenyző végül a hatodik helyen zárta a számot. Részletek itt!

16.27 GOMBOS 1 ÓRÁN KÍVÜL. Gombos 1:05.16-tal zárt, egyelőre egyedül van órán kívüli eredménnyel, és övé a legtöbb lövőhiba.

16.25 KÍNAI ARANYÉREM A GYORSKORCSOLYÁZÓKNÁL IS! A hollandok jól jöttek ma is, az első hatból négyen németalföldiek, de az arany ezúttal – a rövid pályás korisok mai számához hasonlóan – kínaié: Csang Hung nyert a 7. párból. Ireen Wüst a 2., Margot Boer a 3., azaz két holland érem jut mára is. RÉSZLETEK ITT!

16.19 HAZAI SZÉPSÉGEK. Aki járt már Oroszországban, tanúsíthatja, hogy arrafelé hemzsegnek a gyönyörű lányok. Éppen ezért most a figyelmünket a sportolólányok után kicsit a szurkolók felé fordítjuk. Válogatásunkban nem feltétlenül a legszebb orosz szurkolólányok szerepelnek, de hogy jó néhány szemrevaló van köztük, az biztos. Reméljük, a téli olimpia további napjain újabb szépségek tűnnek fel a lelátón is. GALÉRIA!

16.18 KÍNAI VEZETÉS GYORSKORIBAN. Jön a nők 1000 méteres számának hajrája. A kínai Csang Hung vezet, két pár van hátra két hollanddal, egy amerikaival és egy dél-koreaival.

16.13 Lesser nem tudta megfogni Fourcade-ot, 12.2 mp-es hátránnyal ért célba, a francia lesz az olimpiai bajnok.

16.08 Gombos nyolc lövőhibával zár.

16.06 Martin Fourcade bő félperces előnnyel átvette a vezetést, de Erik Lesser hibátlanul lőtt. Ő még megfoghatja. A németnek 3.2 mp előnye volt 17.8 km-nél.

15.56 Gombos egyet hibázott a harmadik lőállásban.

15.53 Az első 25 van túl négy lövészeten. Kaukenas betlizett a végén, hármat rontott az utolsó állásban, így egyelőre az osztrák Simon Eder áll a legjobban.

15.47 OROSZ ÉS AMERIKAI GYŐZELEM. Végeredmény: Oroszország–Szlovénia 5–2, Szlovákia–Egyesült Államok 1–7.ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

15.45 GOMBOS KÁROLY NÉGYET HIBÁZOTT. Az első lövészet jól sikerült, a magyar versenyző pontos volt, a második viszont katasztrofális.

15.39 RAJZOLÓDÓ ERŐVISZONYOK. Björndalen három lövészet után három hibánál tart, nem lesz belőle győzelem. A harmadik lövészet után egyelőre a litván Tomas Kaukenas áll a legjobban.

15.32 MEGNYUGODHAT A HÁZIGAZDA. Anton Bjelov háromra növelte az orosz előnyt. Az amerikaiak továbbra is 7–1-re vezetnek a szlovákok ellen.

15.23 LINDSEY VONN VS. MIKLÓS EDIT. Miklós Edit bravúros olimpiai 7. helyezését annak tükrében lehet a leginkább értékelni, hogy a Csíkszeredában született magyar versenyző a világelithez képest milyen lehetőségekkel gazdálkodhat. Sokatmondó összehasonlítás az alpesi sí egyik legnagyobb sztárjával, a szocsi téli olimpiáról sérülése miatt lemaradó Lindsey Vonn-nal. NSO-INFOGRAFIKA ITT!

15.21 GOMBOS KÁROLY ELRAJTOLT. A 43. helyről, összesen 89-en futnak.

15.20 SZLOVÉNIA GÓLT KAPOTT. A harmadik harmad elején a dallasi Valerij Nicsuskin növelte az orosz előnyt. 4–2

15.16 BICIKLIZÉSSEL MELEGÍTETTEK A MECCSRE. A finn hokicsapat 8–4-re legyőzte Ausztriát a bemutatkozó meccsén. A találkozó után pedig kiderült, hogy a nem messze lévő olimpiai faluból az északiak biciklivel érkeztek az összecsapásra. „Olli Jokinennel beszéltem, és megkérdezte, hogy mikor bicikliztem utoljára. Én meg válaszoltam, hogy nem emlékszem rá, hogy valaha is bicikliztem” – újságolta a lefújás után vidáman a KHL-ben játszó védő, Sami Lepisto.

A finn kerékpárok – kérdés, hogy hosszú távon is bírni fogják-e a száz kiló feletti hokisokat
A finn kerékpárok – kérdés, hogy hosszú távon is bírni fogják-e a száz kiló feletti hokisokat

 

15.05 ELKEZDŐDÖTT A FÉRFI BIATLONOSOK 20 KM-ES VIADALA. Két fekvő, két álló lövészet van, felváltva. Gombos Károly a 43. helyről indul.

14.55 JÓL TARTJÁK MAGUKAT A SZLOVÉNOK. Ilja Kovalcsuk növelte az előnyt, de Jeglic újra betalált, még a húszperc előtt. A 2. harmad után: Oroszország–Szlovénia 3–2. Szlovákia–Egyesült Államok 1–7.

14.48 NAGYON BELELENDÜLTEK AZ AMERIKAIAK. Már 7–1 az állás. Stastny duplázott, majd miután Halákot Peter Budaj váltotta a kapuban, két peren belül újabb két gól jött Phil Kessel és Dustin Brown révén.

14.37 SZÁGULDÓ USA. David Backes növelte tekintélyesre az amerikaiak előnyét. 1–4

14.27 POTYOGNAK A GÓLOK. Jól kezdtek a szlovákok a második harmadban, Tomás Tatar 24 mp után egyenlített, de nem sokáig örülhettek északi szomszédaink, ugyanis bő két percen belül Ryan Kesler és Paul Stastny is gólt szerzett, 3–1 az amerikaiaknak. A másik meccsen szépített Szlovénia Ziga Jeglic révén.

14.20 STATZÓNA. Kowalczyk az 5. érmét nyerte, ezzel ő minden idők legeredményesebb lengyel sportolója téli olimpián Adam Malysz-t megelőzve. Kína a második ország – természetesen Dél-Korea után –, amely egy számot sorozatban négyszer nyert meg short trackben a játékokon.

14.09 VÉGE AZ ELSŐ HARMADOKNAK. Oroszország–Szlovénia 2–0. Szlovákia–Egyesült Államok 0–1.

14.02 IJESZTŐ A SÍUGRÓNAK A SÁNC. A háromszoros olimpiai bajnok síugró világklasszis, Thomas Morgenstern sajtótájékoztatóján elismerte: súlyos bukásai után igencsak ijesztő számára a Roza Hutor-i sánc. Morgenstern nyilatkozata itt olvasható!

13.58 VEZET AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK! Villámgyors támadás, szép koronglekészítés Phil Kesseltől, John Carlson pedig nagy erővel tüzelt a kapu jobb oldalába. A szlovák kapus, Jaroslav Halák tehetetlen. 0–1

13.55 BALESET A KRASZNAJA POLJANA-I BOBPÁLYÁN. Az előfutó bob az AP hírügynökség jelentése szerint elütött egy pályamunkást, a baleset a célzónában történt. A pályamunkásnak eltört a lába, már meg is műtötték.

13.45 MÁR A NORVÉGOK SEM VERETLENEK. A férfi curlingtornán elszenvedte első vereségét a norvég csapat, amely a világbajnok svédektől kapott ki 5–4-re. A britek az amerikaiakat verték meg 5–3-ra, míg a kanadaiak a dánokat 7–6-ra, az oroszok a svájciak ellen szerezték meg első sikerüket (7–6).

13. 42 Már kettő! Jevgenyij Malkin ugrott ki, és a jobb alsóba helyezett. 3.54 telt el – nem túl biztató kilátás a szlovénoknak.

13.37 BEKEZDTEK AZ OROSZOK. Ez gyors volt! Alighogy leírtuk volna, hogy elkezdődött, már vezetnek az oroszok a szlovénok ellen. Alekszandr Ovecskin óriási gólt lőtt a bal felsőbe. Megy a szlovák–amerikai meccs is.

Alekszandr Ovecskin szerezte a szbornaja első olimpiai gólját (Fotó: Action Images)
Alekszandr Ovecskin szerezte a szbornaja első olimpiai gólját (Fotó: Action Images)

13.20 BRADBURYS FINÁLÉ SHORT TRACKBEN. A nők 500 m-es döntőjében kínai siker született, a győztes Li Csian-csou, ám az igazán érdekes, ahogy történt. A másik három versenyző ugyanis bukott a futam elején, így a kínai lazán végigkorizta élete legfontosabb futamát. A második végül az olasz Arianna Fontana lett, miután a brit Elise Chritie-t kizárták. A bronz a dél-koreai Pak Szung Hié. RÉSZLETEK ITT!

12.56 FUTAMGYŐZTESKÉNT DÖNTŐSÖK AZ OROSZOK! A házigazdák nyerték a férfi rövid pályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyének második elődöntőjét. Rajtuk kívül még a kínaiak, a hollandok, a kazahok és a bírók döntése alapján az amerikaiak lesznek még tagjai a jövő pénteki finálénak.

12.41 EBÉDSZÜNET SZOCSIBAN. Alig van mozgás (bezzeg az imént volt!), rövid pályás gyorskorcsolya (férfi 5000 m váltó) és curling megy most. Az végzet kövének sikálásban momentán a kanadaiak (5–3-ra vezetnek a dánok ellen), a britek (4–1 az amerikaiak ellen) és a svédek (4–1 a norvégok ellen) állnak jól, a svájci–orosz meccs 3–3.

12.39 Az olasz Arianna Fontana és a brit Elise Christie révén két európai versenyző is bejutott a női 500 méteres rövid pályás gyorskorcsolyázás döntőjébe. Rajtuk kívül a kínai Li Jian-csou és a dél-koreai Pak Szung Hi lesz még érdekelt a fináléban.

12.20 SIMON ÁGNES 69. Lassan végeredményt hirdethetünk női 10 km klasszikus stílusú sífutásban. Olimpiai bajnok a lengyel Justyna Kowalczyk, ezüstérmes a svéd Charlotte Kalla, bronzérmes a norvég Therese Johaug. Simon Ágnes 14:35:30-as időeredménnyel a 69. helyen végzett.ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

Justyna Kowalczyk elérzékenyült második olimpiai aranyától (Fotó: Action Images)
Justyna Kowalczyk elérzékenyült második olimpiai aranyától (Fotó: Action Images)

12.04 Liu Shaolin Sándor az első negyeddöntőben indul szombaton, Knoch Viktor a másodikban.

11.57 ÉS LIU TOVÁBBJUTOTT! Bírói döntéssel Liu Shaolin Sándor a második körben, miután bukásának idején továbbjutó helyen állt, és vétlen volt. A negyeddöntőben tehát Knoch Viktornak és Liu Shaolin Sándonak drukkolhatunk, versenyük február 15-én (szombat) 11:43-kor lesz. ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

11.54 LIU BUKOTT. Liu Shaolin Sándornak ez egy körig tartott, hacsak nem ítélik úgy, hogy bukásában „gaz merény” játszott szerepet. A francia elvitte magával.

11.50 Marit Björgen eléggé kínlódik, 33.4 másodperces hátránnyal csupán negyedik. Therese Johaug két másodperccel leszorítja a dobogóról Saarinent, norvég bronz lesz (Björgen pedig már csak 5.).

11.49 TÖRÖTT LÁBBAL OLIMPIAI BAJNOK LESZ. Töréssel a lábában, és hamarosan olimpiai aranyéremmel a nyakában. JUSTYNA KOWALCZYK 14:21:30-as idővel ér célba. Vezet Kalla és Saarinen előtt.

11.48 Charlotte Kalla az új éllovas, 11.9 másodperccel volt gyorsabb Saarinennél.

11.44 A német Stefanie Böhler 11 másodpercet ver Zsukovára. Aino-Kaisa Saarinen tizenhatot Böhlerre.

11.42 NŐI 10 KM KLASSZIKUS STÍLUSÚ SÍFUTÁS. Huszonhatan a célban, az orosz Natalija Zsukova vezet a svéd Emma Wiken és az amerikai Sadie Bjornsen előtt. De a nagyágyúk később jönnek, Justyna Kowalczyk iszonyatos tempóban fogyasztja a kilométereket.

11.39KNOCH TOVÁBBJUTOTT! A holland leszakadt, Knoch Viktor futammásodik és negyeddöntős! Az első egyéni továbbjutó a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók közül. Futamgyőztes a kínai Vu Da-csing (1:24.950), Knoch ideje pedig 1:25.426.

11.38 Knoch előtt zúzzák egymást a vetélytársak, pozitív.

11.37 Rp. gyorskori: rajtol Knoch Viktor! Női sífutás: rajtol Simon Ágnes!

11.35 A NAP ELSŐ OLIMPIAI BAJNOKA az amerikai Joss Christensen a férfi síakrobatika lejtő stílus (slopestyle) döntőjében. Christensen mögött is amerikaiak: Gus Kenworthyé az ezüst, Nicholas Goepperé a bronz. BŐVEBBEN ITT!

11.30 Béres Bence 4. futamában, futamgyőztes a kanadai Olivier Jean, a holland Sjunkje Knegt megy vele tovább. Béres ideje 1:27.735.

11.25 Lassan kezdenek a rövid pályás gyorskorcsolyázók.Béres Bence a 2. futamban, Knoch Viktor a 4. futamban, Liu Shaolin Sándor pedig a 8.-ban.

11.20 KIÜTÉSES NÉMET GYŐZELEM JAPÁN ELLEN. A női jégkorongtorna selejtezőkörének B-csoportjában két, korábban pontot sem szerező válogatott, a német és a japán mérkőzött meg egymással. A németek fölényesen, 4–0-ra győztek, így ők szerezték meg a harmadik helyet. Ebben a kvartettben szerepelnek a svédek és az oroszok is, akik már biztosan negyeddöntősök, és akik este 18 órától egymás ellen döntik el a csoportelsőség kérdését.

Lebonyolították a női rövid pályás gyorskorcsolyázok 500 méteres negyeddöntőit. A legjobb nyolc közé három kínai versenyző is bekerült. Rajtuk kívül a dél-koreai Park Szung Hi és a kanadai Marianne St-Gelais jutott tovább, míg Európát az olasz Arianna Fontana, a holland Jorien Ter Mors és a brit Elise Christie képviseli.

11.15 8–4, már akartam írni, hogy kevés a gól a finn–osztrákon. Granlund a gólszerző. Ez a vége. ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

11.08 Grabner mesterhármas, Finnország–Ausztria 7–4, gólözön van a hokitornán.

Kellemesen meleg a szocsi nap (Fotó: Reuters)
Kellemesen meleg a szocsi nap (Fotó: Reuters)

11.00 Köténybe, repül a flakon! Immonen góljával Finnország–Ausztria 7–3 a férfi hokitornán. Közben rajt a női sífutóknál.

10.56 Joss Christensen magabiztosan vezet a férfi síakrobaták slopestyle döntőjében, utána a szintén amerikai Nicholas Goepper és a norvég Andreas Haatveit jön. Eszelős trükkök.

10.48. HÖJJ. Kisebb bunyó a finn–osztrákon, miután az osztrák kapust koronggal és védőkkel együtt passzírozták a hálóba a finnek. Az adrenalinbomba után lenyugodnak a kedélyek.

10.46 Ha már női 10 km, néhány név az indulólistáról: Mathilde Amivi Petitjean (Togo), Otgontsetseg Chinbat (Mongólia) vagy Farzaneh Razaszoltani (Irán).

10.44 Osztrák szépítés a férfi hokitornán, Finnország–Ausztria 6–3.

10.42 Simon Ágnes az utolsó pillanatban rákerült a női sífutás 10 kilométeres klasszikus számának rajtlistájára, 71-es számmal rajtol, 11 órakor.

10.28 Női szkeleton, a 2. futam után: 1. Elizabeth Yarnold (Nagy-Britannia) 1:56.89, 2. Noelle Pikus-Pace (Egyesült Államok) 1:57.33, 3. Jelena Nyikityina (orosz) 1:57.44.

Fabian Boesch (Svájc) fényképezkedik egy kicsit (Fotó: Reuters)
Fabian Boesch (Svájc) fényképezkedik egy kicsit (Fotó: Reuters)

10.25 Öt perc múlva kezdődik a síakrobatika-férfi lejtő stílus (slopestyle) tizenkettes döntője. A finn–osztrák férfi hokimeccs 6–2 két harmad után.

10.15 AZ OSZTRÁKOK VOLTAK MÁR LELKESEBBEK IS. Mondjuk akkor, amikor 1–0-ra és 2–1-re vezettek Finnország ellen a férfi hokitornán. Petri Kontiola nullszögből varrja be, Finnország–Ausztria 6–2 a 2. harmadban.

A kanadai Sarah Reid sajátos sisakfestését érdemes megcsodálni (Fotó: Reuters)
A kanadai Sarah Reid sajátos sisakfestését érdemes megcsodálni (Fotó: Reuters)

9.58 FINNORSZÁG–AUSZTRIA 5–2. Az osztrákok úgy segítettek kapusuknak, hogy kikaparták Jussi Jokinennek a korongot. Nem lesz itt meglepetés, a finnek beindultak, az osztrákok megrendültek.

9.48 Slopestyle kvali, vége. Joss Christensen irgalmatlanul sokat vert mindenkire. A döntő 12 résztvevője: Joss Christensen (Egyesült Államok), Andreas Haatveit (Norvégia), James Woods (Nagy-Britannia), Nicholas Goepper (Egyesült Államok), Gus Kenworthy (Egyesült Államok), Alex Beaulieu-Marchand (Kanada), Russell Henshaw (Ausztrália), Öystein Braaten (Norvégia), Aleksander Aurdal (Norvégia), Josiah Wells (Új-Zéland), Henrik Harlaut (Svédország), Bobby Brown (Egyesült Államok). A favorit Nick Goepper elsőre esett egy nagyot, aztán másodszorra már precíz volt. Lemarad a fináléról a világranglista-2. svéd Jesper Tjader.

9.37 Schade – mondja az osztrák kommentátor, vezet Finnország, először a mérkőzésen. Olli Maatta akkora gólt lő, hogy a kapus akkor veszi észre, mikor már kijött a hálóból. Aztán még egy, Immonen Finnország–Ausztria 4–2! Vége az első harmadnak, az osztrákok kétszer vezettek, aztán nyolc másodpercen belül kaptak kettőt a játékrész utolsó percében.

9.32 Finn szóló marad ki, marad a 2–2 a finn–osztrák férfi hokimeccsen.

9.30 Ha már slopestyle, a Grind Tv trükkbemutatóját érdemes megnézni.

9.26 Közben női hokimeccs is megy, Németország vezet Japán ellen.

9.23 NEM SOKÁIG. Lepistö, Finnország–Ausztria 2–2, és még van nyolc és fél perc az első harmadból.

9.19 MEGINT OSZTRÁK VEZETÉS! Thomas Hundertpfund, 1–2, 9:19. Valódi százfontos gól.

9.10 Finnország egyenlített, 5:15-nél Mikael Granlund. FINNORSZÁG–AUSZTRIA 1–1.

9.04 A finn–osztrák egy irdatlan nagy osztrák helyzettel kezdődik, 24 másodperc alatt majdnem hátrányba kerülnek a finnek. Aztán 36 másodperc után tényleg hátrányba, Grabner bevág egy szép előkészítést, VEZET AUSZTRIA!

Az osztrák Janine Flock a szkeletonpályán (Fotó: Reuters)
Az osztrák Janine Flock a szkeletonpályán (Fotó: Reuters)

9.03 A férfi slopestyle-osok selejtezője (az amerikai Joss Christensen vezet) és a női szkeleton (élen a brit Elizabeth Raynold) zajlik még, Raynold pályacsúccsal (58.43) repesztett. Kezdődik az osztrák–finn férfi hokimeccs.

9.00 CURLINGEREDMÉNYEK (női csoportkör). Kína–Nagy-Britannia 7–8, Kanada–Dánia 8–5, Svájc–Svédország 8–9. Szokás szerint jó korán kihajszolták a csúszókorongosokat.

8.58 BRAVÚRLÁNY. A német nyelvű sportsajtóban Miklós Edit hatalmas nyilvánosságot kapott, az osztrákok szerint bravúrja valóságos tőrdöfés nekik, hisz az összes osztrák (és német) lesiklót megverte. Sajtószemle itt!

AZ ÉREMTÁBLÁZATON Németország (6–1–1) vezet Kanada (4–4–2), Norvégia (4–3–5), Hollandia (4–2–4) és az Egyesült Államok (3–1–5), valamint Svájc (3–0–1) előtt. A házigazda Oroszország hetedik (2–4–3), még Ausztriának, Szlovéniának, Franciaországnak, Fehéroroszországnak, Dél-Koreának, Lengyelországnak és Szlovákiának van aranyérme.

JÓ REGGELT KÍVÁNUNK! Tegnap Miklós Edit révén nagy napunk volt, ma férfi rövid pályás gyorskorcsolyázóink indulnak a szocsi téli olimpián. Nagycsapatok sora játszik férfi jégkorongmeccset, a hazaiaknak Szlovénia, a kanadaiaknak Norvégia ellen kötelező a győzelem, jónak ígérkezik az amerikai–szlovák összecsapás. Program és tévéközvetítések alant. A tegnapi összefoglaló itt.

TÉLI OLIMPIA, A CSÜTÖRTÖKI PROGRAM
Február 13., csütörtök (6)
06.00–09.00CurlingNők5. forduló
07.15SíakrobatikaFérfi lejtő stílusselejtező
08.30–10.45SzkeletonNői egyes1-2. futam
09.00–11.30JégkorongFérfiakFinnország–Ausztria
09.00–11.30JégkorongNőkJapán–Németország
10.30SíakrobatikaFérfi lejtő stílusdöntő
11.00–12.30SífutásNői 10 km (klasszikus)döntőSimon Ágnes
11.00–13.30Rövid pályás gyk.Férfi 5000 m-es váltóelőfutamok
11.00–13.30Rövid pályás gyk.Férfi 1000 méterelőfutamokBéres Bence, Knoch Viktor,
Liu Shaolin Sándor
11.00–13.30Rövid pályás gyk.Női 500 méterdöntő
11.00–14.00CurlingFérfiak6. forduló
13.30–16.00JégkorongFérfiakOroszország–Szlovénia
13.30–16.00JégkorongFérfiakSzlovákia–Egyesült Államok
15.00–17.00SílövészetFérfi 20 kmdöntőGombos Károly
15.00–17.00GyorskorcsolyaNői 1000 méterdöntő
16.00–20.30MűkorcsolyaFérfiakrövidprogram
16.00–19.00CurlingNők6. forduló
17.15–18.45SzánkóCsapatverseny1–2. futam
18.00–20.30JégkorongFérfiakKanada–Norvégia
18.00–20.30JégkorongNőkSvédország–Oroszország
A TELEVÍZIÓS MŰSOR
Február 13., csütörtök
M1

11.00–13.30:
Síakrobatika, férfi lejtő stílus. Sífutás. Rövid pályás gyorskorcsolya
15.05–17.13:
Gyorskorcsolya. Sílövészet
Duna
14.25–16.10:
Jégkorongmérkőzés: Oroszország–Szlovénia (élő)
21.30–23.15:
Jégkorongmérkőzés: Kanada–Norvégia (felvételről)
M2

20.45–23.05:
Összefoglaló a nap eseményeiből

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik