Szocsi 2014: Martin Fourcade két aranynál tart a sílövőknél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.13. 16:39
null
A 12.5 km-es üldözéses verseny után 20 km-en sem akadt legyőzőre a franciák kiválósága (Fotó: Action Images)
A férfi sílövők 20 kilométeres versenyét rendezték meg csütörtökön a Szocsiban zajló téli olimpián. A győzelmet a francia Martin Fourcade szerezte meg a német Erik Lesser és az orosz Jevgenyij Garanyicsev előtt. A francia versenyző már a második aranyérmét szerezte meg Szocsiban, miután hétfőn győzött a 12.5 km-es üldözéses versenyben is.

 

Az első, fekvő lövészetet követően az olasz Lukas Hofer állt a legjobb idővel, megelőzve az osztrák Simon Edert és három franciát, a Fourcade testvéreket és Jean Guillaume Beatrix-t. Közülük azonban csak utóbbi maradt hibátlan a másodiknál is, így ott ő vette át a vezetést a litván Tomas Kaukenast, Lessert és a címvédő norvég Emil Hegle Svendsent megelőzve.

Az első három a harmadik sorozatban sem rontott, a negyedikben azonban a francia egyszer, a litván pedig háromszor is hibázott, Lesser viszont hibátlan maradt, s így ő volt a legjobb a negyedik sorozat után, de csak tíz másodperc volt az előnye az összesen egyszer rontó Martin Fourcade előtt.

A hátralévő négy kilométeren óriási versenyfutás kezdődött az órával, de a német nem bírta a hajrát Fourcade-dal szemben, folyamatosan csökkent az előnye, másfél kilométerrel a vége előtt pedig már hátrányban is volt. A végén 12 másodperces hátránnyal ért célba a francia mögött, míg a harmadik az elsőként rajtoló Garanyicsev lett, aki történetesen éppen ma ünnepelte 26. születésnapját.

A nyolcvankilenc induló közül Gombos Károly 43-as rajtszámmal vágott neki a távnak, s első lövészeténél hibátlan is maradt, de a másodikban ötből négy lövését is elrontotta. A harmadikban csak egyet, a negyedikben pedig hármat, így végül nyolc hibával zárt, amely az egész mezőnyt tekintve a legrosszabb teljesítmény volt, s végül azért lett 88., mert a finn Jarkko Kauppinen feladta a versenyt.

Szocsi 2014
SÍLÖVÉSZET, FÉRFI 20 KM
1. Martin Fourcade (Franciaország) 49:31.7 perc (1 lövőhiba)
2. Erik Lesser (Németország) +12.2 mp hátrány (0)
3. Jevgenyij Garanyicsev (Oroszország) +34.5 (1)
4. Simon Eder (Ausztria) +37.8 (1)
5. Dominik Landertinger (Ausztria) +42.5 (0)
6. Jean Guillaume Beatrix (Franciaország) +43.8 (1)
...
88. Gombos Károly (Magyarország) +15:45.0 (8)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik