„Miklós Edit őrületes” - tátva maradt a bajnok szája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.13. 08:45
null
Miklós Edit őrületes teljesítményt ért el (Fotó: Reuters)
Amikor Miklós Edit célba ért szerdán lesiklásban, a német DPA hírügynökség jelentése szerint alaposan tátva maradt a szája a szuperkombináció olimpiai bajnokának, Maria Höfl-Rieschnek. Miklós Edit célba érkezésekor hatodik helyen állt, végül a hetedik lett, a magyar alpesisí-sport legjobb eredményét elérve.

 

„Miklós Edit hatodik – őrületes” – mondta a teljesen ledöbbent Höfl-Riesch a magyar versenyző teljesítményét látva. Még ha a vége hetedik hely is lett, a megállapítás helytálló.

Német nyelvterületen nagy visszhangot váltott ki a hatalmas bravúr, Miklós Editet sportlapok sorában mutatják be mint az egyik legnagyobb meglepetést okozó alpesi sízőt – aki „mellesleg” az összes osztrák és német versenyzőt megelőzte.

„Ismerik-e a 25 éves Miklós Editet, aki korábban román színekben versenyzett, most pedig magyarként síel? A mai nappal ismert sportoló lett” – írja a skiweltcup.tv.

Az APA osztrák hírügynökség a nap legnagyobb meglepetésének nevezi Miklós teljesítményét. A német SPOX-nál a magyar alpesi síző lett a nap női olimpikonja. Az osztrák Krone Zeitung teljesen meghökkent az eredményen: „A magyar gyorsabb volt az ÖSV-sztároknál!” –írja a Krone, amely hosszabb cikket szentel a „lesikláskatasztrófának”, ami osztrák szempontból tényleg az volt.

„Magyarország? Kérem, hol van ott hegy, ahol meg lehet tanulni síelni? (...) A magyar Miklós Edit mind a négy osztrák versenyzőt – egy valódi alpesi nemzet sztárjait – maga mögé utasította lesiklásban. Ez fáj. Nagyon fáj. Mintha az ÖSV-versenyzők eredménye önmagában nem lenne elég fájdalmas… Egy síkvidéki köröket ver a királykategóriában a versenyzőinkre – ez valódi döfés a síszívbe” – írja a Krone, amely egy jóízű „paprikaföldezést” is elsüt cikkében. A Krone rámutat: Ausztria 1994 óra nem ért el ilyen pocsék eredményt női lesiklásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik