Holland tarolás, jamaicai sláger, ködbe veszett sílövészet - A 9. NAP

PÓR KÁROLY (de.), MAROSI GERGELY (du.)PÓR KÁROLY (de.), MAROSI GERGELY (du.)
Vágólapra másolva!
2014.02.16. 06:49
null
A rendezők biatlonverseny híján elfoglalták magukat (Fotó: Reuters)
Négyes holland sikert hozott a női gyorskorcsolyázók 1500 méteres száma a szocsi téli olimpia vasárnapi napján, amelyen nem volt magyar érdekelt. Férfi super G-ben Kjetil Jansrud a norvégoknak hozott aranyat, a csehek Eva Samková révén hódeszkában szereztek olimpiai elsőséget, a férfi sílövők 15 kilométeres tömegrajtos versenyét a hatalmas köd miatt hétfő reggelre halasztották.

DÖBBENETES DOMINANCIA. A nap egyetlen gyorskorcsolyadöntőjét a rövid pályán ugyanezen a távon negyedik Jorien ter Mors nyerte meg 58 századmásodperces előnnyel, az első négy helyen holland versenyző végzett. Hollandia teljesen kisajátította a gyorskorcsolya-versenyeket, téli olimpián még sosem lehetett ekkora fölényt látni egy sportágban. Eddig a hollandok öt arany-, öt ezüst- és hat bronzéremmel állnak, az összes többi ország együttvéve nyolc érmet tud felmutatni.

PLUSZ MECCSRE KÉNYSZERÜLNEK AZ OROSZOK. Az orosz férfi jégkorong-válogatott csak szétlövés után tudta 1–0-ra legyőzni Szlovákiát, így nem tudott közvetlenül bejutni a legjobb nyolc közé. Az esti finn–kanadai rangadó hosszabbításos kanadai sikere mindkét csapatot továbbvitte, így már negyeddöntős az A-csoportot megnyerő (vasárnap Szlovéniát kiütő) Egyesült Államok, a B-ben az első helyen végző Kanada, a C-csoportban első Svédország, és a legjobb csoportmásodik Finnország. A rájátszásban szlovén–osztrák, orosz–norvég, svájci–lett és cseh–szlovák csatákat rendeznek. Egy ágon lesz Svédország, Finnország és Oroszország felül, alul pedig Kanada, az Egyesült Államok, Csehország, Szlovákia és Svájc „tolong."

MEGINT EGY NORVÉG. Az alpesi sízőknél szuper-óriásműlesiklásban a norvég Kjetil Jansrud pályafutása első ötkarikás aranyát szerezte meg, így sorozatban a negyedik olimpián született norvég győzelem a férfiaknál ebben a szakágban. Érdekesség, hogy bronzéremből kettőt is ki kellett osztaniuk a szervezőknek, mivel a kanadai Jan Hudec és az amerikaiak sztárja, Bode Miller azonos idővel teljesítette a pályát.

CSINOS BAJSZOS DESZKÁS. A cseh Eva Samková nyerte meg a női hódeszkások krossz versenyszámát, megszerezve hazája első aranyérmét Szocsiban. A cseh versenyző kabalából rajzolt, kackiás bajusszal versenyzett – ráadásul cseh nemzetiszín bajusszal –, elmondása szerint kabalából. A nap legszínesebb egyénisége kétségtelenül ő volt, produkcióját az eredményhirdetésen koronázta meg.

A KÖD AZ ÚR. Csoda, de beköszöntött a tél Szocsiba, és a hatalmas köd el is vitte magával a férfi sílövők 15 kilométeres tömegrajtos versenyét. A viadal rajtját előbb elhalasztották egy órával, majd miután látszott (illetve nem látszott...), hogy ilyen körülmények között lehetetlen versenyezni, hétfő 7 órára halasztották. A lőtéren tulajdonképpen nem lehetett ellátni a célig.

AZ ELSŐ JAMAICAI... BOBSLÁGER. A nap poénját a jamaicai bobcsapat szolgáltatta, mely egy reggae-slágerrel jelentkezett, instant vigyorgásra ingerlő videó kísérletében.

Egy kis holland fölény gyorskorcsolyáról (Fotó: Reuters)
Egy kis holland fölény gyorskorcsolyáról (Fotó: Reuters)

+++

22.10 EZZEL KÖSZÖNJÜK IS A FIGYELMÜKET VASÁRNAPRA! A téli olimpia eseményeit délelőtt Pór Károly, délután és este Marosi Gergely prezentálta a télisport-szakíró Karádi Zoltán és Rácz Péter, valamint Ritz Balázs segítségével. A teljes stáb és a címlapszerkesztő Hegyi Dániel nevében is köszönjük a figyelmet, tartsanak velünk hétfőn is, hisz már reggel hétkor megkezdődnek Szocsiban a versenyek, a téli olimpia tizedik versenynapján. Még egy hét Szocsiból – viszontlátásra, jó pihenést, jó éjszakát!

21.48 A HOLNAPI PROGRAM ALANT

Február 17., hétfő (7)
06.00–09.00CurlingNők11. forduló
07.00–08.00
Sílövészet
Férfi 15 km tömegrajtos
döntő
08.00HódeszkaFérfi krosszselejtező
10.30HódeszkaFérfi krosszdöntő
11.00–14.00CurlingFérfiak12. forduló
13.30–16.00JégkorongNőkelődöntő
14.45SíakrobatikaFérfi ugrásselejtező
15.30–18.15BobFérfi kettes3-4. futam
16.00–17.00SílövészetNői 12.5 km tömegrajtosdöntő
16.00–19.20MűkorcsolyaJégtáncszabadprogram
16.00–19.00CurlingNők12. forduló
18.00–20.30JégkorongNőkelődöntő
18.15–20.15SíugrásFérfi csapatversenydöntő
18.30SíakrobatikaFérfi ugrásdöntő

21.18 Az éremtáblázaton Németország vezet a gyorskorcsolya-versenyeket országos bajnoksággá konvertáló Hollandia, Norvégia, Svájc és Oroszország előtt. ÉREMTÁBLÁZAT ÉS DOBOGÓSOK ITT!

21.15 ÉS AMI NEM MARADHAT EL: SZAVAZZANAK, KI VOLT A NAP LEGSZEBBJE SZOCSIBAN?

20.50 EZZEL EL IS CSENDESEDIK SZOCSI, NAPI ÖSSZEFOGLALÓVAL ZÁRUNK.

20.30 ÍGY FOLYTATJÁK A FÉRFI HOKITORNÁN.

Az A-csoportot az oroszok előtt megnyerő Egyesült Államok, a B-csoportot megnyerő Kanada, a C-csoportban első Svédország, valamint a legjobb csoportmásodik Finnország már a negyeddöntő résztvevője, a torna többi nyolc csapata a rájátszás 1. körében folytatja.

A Szlovénia–Ausztria mérkőzés győztesére Svédország vár a nyolc között, az orosz–norvég győztesére Finnország. A Svájc–Lettország találkozó győztese játszik a negyeddöntőben Kanadával, míg a cseh–szlovák presztízscsata győztese az Egyesült Államokba fut bele. A fölső ágon Svédország, Finnország és Oroszország maradt versenyben az esélyesek közül, az alsón pedig Kanada, az Egyesült Államok és Svájc, valamint Csehország.

A KIESÉSES SZAKASZ
A RÁJÁTSZÁSBAN
Szlovénia–Ausztria
Oroszország–Norvégia
Svájc–Lettország
Csehország–Szlovákia
NEGYEDDÖNTŐ
Svédország–Szlovénia/Ausztria
Finnország–Oroszország/Norvégia
Kanada–Svájc/Lettország
Egyesült Államok–Csehország/Szlovákia
ELŐDÖNTŐ
Svédország/Szlovénia/Ausztria–Finnország/Oroszország/Norvégia
Kanada/Svájc/Lettország–Egyesült Államok/Csehország/Szlovákia

20.20 Münchenbe szállították Marija Komisszarova orosz síakrobatát, akinek szombaton edzés közben eltört az egyik gerinccsigolyája a szocsi téli olimpián. A 23 éves hazai sportolót - aki krosszban lett volna érdekelt - a baleset után azonnal a Krasznaja Poljana-i helyi olimpiai kórházba vitték, ahol hatórás műtét során fémlappal rögzítették a gerincét. Az orosz szövetség szombati tájékoztatása szerint a beavatkozás jól sikerült, a sportoló állapota pedig súlyos, de stabil volt. Vitalij Mutko orosz sportminiszter vasárnap jelezte, hogy Komisszarovát egy ilyen esetekre specializálódott müncheni klinikára szállították, ahol újabb műtét vár rá. A sízőt Vlagyimir Putyin orosz elnök még szombaton meglátogatta, Dmitrij Medvegyev miniszterelnök pedig levélben kívánt jobbulást neki. (MTI)

20.17 ITT A VÉGE, KANADA 2–1-RE LEGYŐZI FINNORSZÁGOT HOSSZABBÍTÁSBAN! Doughty indul a bal oldalon, néz, hogy tud-e passzolni, de Carter nincs szabadon. Lapos lövés, besurran, Rask elmormol egy harci átkot, Kanada megnyerte! FINNORSZÁG–KANADA 1–2 HOSSZABBÍTÁS UTÁN, KIVÁLÓ HOKIMÉRKŐZÉSSEL ZÁRULT A MAI SZOCSI PROGRAM. ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

A finn–kanadai meccs vége, Rask már tehetetlen (Fotó: Reuters)
A finn–kanadai meccs vége, Rask már tehetetlen (Fotó: Reuters)

20.16 Sunyi, lapos lövés, Rask véd.

20.15 DANG!!! Kissé fizikális csata, Benn-nék csattannak föl a palánkra. Még három perc. Kukkonen kente fel Bennt.

20.14 Az orosz–szlovákon szenvedés volt ez is, itt megérdemelt bónusz. Fülsüketítő néha a közönség. Finn támadás, a kapu mögött bogarásznak, lövés, PRICE!!! Salo pörkölte rá. Hatalmas védés.

20.13 JÖN A RÁADÁS. MÉG ÖT PERC.

20.12 NŐI HOKI. 4 GÓL EGY 1:19 ALATT. Gólgazdag mérkőzésen Oroszország 6–3-ra legyőzte Japánt a női hokitorna helyosztóján. A mérkőzésen volt olyan időszak a második harmadban, amikor 1 perc 19 másodperc leforgása alatt négy gólt ütöttek a játékosok. Az oroszok ezzel a győzelemmel az ötödik helyért játszhatnak a finnekkel, míg a japánok a németekkel mérik össze tudásukat a hetedik helyért kedden.

20.09 WE WILL ROCK YOU. A közönség tombol. Bergeron csattan Immonennel. A finneknél a korong, építenek-e valamit? Nem. Kanadai próbálkozás, az utolsó, Crosbyt megállítják, VÉGE. FINNORSZÁG–KANADA 1–1, HOSSZABBÍTÁS KÖVETKEZIK.

A LÖVÉSARÁNY 14:25 finn szempontból.

20.08 UTOLSÓ PERC. Két Doughty-lövés, nulla találat, majd KANADAI HELYZET, VLASIC!!! A kanadai 44-es egyedül marad, kétségbeesve vetődnek elé blokkolni, a végén Rask nevet utoljára. 33 másodperc még.

20.07 Perry a finn kapu mögött, belekorcsolyázik egy elhagyott botba, ebből nem lesz semmi. EGY PERC.

20.06 2:18 van hátra. A Ruutu elleni lökésért minden bizonnyal kiállítást kellett volna ítélni, Kanada ezt megúszta.

20.05 A jégen Ruutu, nincs fújás, kisebb fütty a lelátóról.

20.03 Marleau előtt egy kisebb lehetőség, mellé. Carteré a következő kísérlet, ez jó, de Rask véd.

20.02 NÉGY PERC ALATT. Finnország–Kanada 1–1, lesz-e döntés? A hatalmas iramból bármikor „kipottyanhat” egy gól.

20.01 Szabálytalanság és játékmegszakítás szinte nincs is. Óriási „korcsolyaverseny.” Pihlström gyorsít és lő, de Price nyeri a csatát.

20.00 Doughty fonák, blokk. A kanadaiak belehúztak. Crosby lő, Rask. Még hat perc.

19.59 Sharp lövés, nem talál kaput. A finnek nem tudnak fordulni, tilos felszabadítás.

19.58 MÉG NYOLC PERC. Ez is kevés gólos iksz, mint délután az orosz–szlovák (mondjuk az gól nélküli lett a szétlövésig...), de színvonalban ég és föld a különbség. Remek meccs. Pazar passz közben a finn kapu előtt, csak a befejezés hibádzik, Perry ziccerben nem talál kaput.

19.55 Marleau lépne ki, de fennakad két finnen, azonban marad egy üres kanadai, lövés, Rask véd, nagy helyzet volt! Toews hagyta ki.

19.54 Selänne próbálkozik, de Weber kitol vele, és blokkol.

19.53 MÉG 10 PERC A FINN–KANADAI HOKIBÓL, 1–1.

19.52 JÉGTÁNC. Lebonyolították a jégtáncosok rövid programját az oroszországi Szocsiban zajló téli olimpián. Az élen a tavalyi világbajnok amerikai Meryl Davis, Charlie White páros áll, megelőzve a címvédő kanadai Tessa Virtue, Scott Moir, illetve az orosz Jelena Ilinyih, Nyikita Kacalapov duót. ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

19.50 Määttä próbál hatalmas passzt adni Ruutunak, de nem jár szerencsével. Nagy az iram.

19.49 Nash a kapu mögött, felkanyarodik, kipördül, a lövés veszélytelen. Kanadai nyomás a finn kapun, Bouwmeester lövőhelyzetben, de inkább ellövi a sarokba.

19.48 RASK. Öt perc eltelt a záró harmadból, a finn kapus áll a vártán.

19.42 A HARMADIK HARMAD IS MEGY A FINN–KANADAIN, 1–1.

19.38 TOVÁBB NÖVELTE ELŐNYÉT AZ OROSZ BOB. Az első futam után kilenc, a második menet után már 32 százados előnye lett az oroszok első számú csapatának a kettesbobok versenyében a szocsi téli olimpián. Bár az első csúszás során pályarekordot értek el 56.25-tel, és ehhez képest lassabbak voltak a folytatásban (56:57), mégis nőtt a fórjuk. A második helyen a svájciak, a harmadikon az amerikaiak egyes bobja áll. A verseny a hétfői két futammal ér véget.

19.32 A lövésarány 17:12 Kanadának, továbbra is 2, illetve 2 perc kiállítás, a 2. harmadban nem volt büntetés. A finnek sokáig csak moziztak, aztán a második harmad második felére nagyon elkapták a fonalat, és egyenlítettek.

19.26 Nagy passz, Granlund lép ki, nem tudja belőni. Duchene a másik oldalon, ő sem tudja végigjátszani. A harmad végére még marad két irdatlan méretű Vlasic-lövés, de egyikből se lesz gól, hihetetlenül felpörgött a két csapat! DUDASZÓ, VÉGE A 2. HARMADNAK, FINNORSZÁG–KANADA 1–1, DOUGHTY 14. PERCBEN SZERZETT GÓLJÁRA A 38.-BAN RUUTU VÁLASZOLT. SZÜNET!

19.25 ÉS MEGLÉPNEK A FINNEK! Megvolt az esély azonnal a fordításra is, de kettő az egyben nem tudták lejátszani.

19.24 ÉS A PÖRGÉS VÉGE FINN GÓL, 1–1!!! Teljesen üresen elengedett lövés a kék vonalról, Ruutu a kapu előtt, centerben belenyúl, becsapja a kapust, egyenlítés! 38:00 a gól, Jussi Jokinen és Olli Jokinen a két gólpasszadó. Először, aztán korrigálnak,Olli Jokinen lehúzva, a lövést Ossi Väänänen engedte el. Így is tűnt elsőre, de a jegyzőkönyvbe másképp vitték be.

19.23 Elgurult sisak. Granlund indul a finnektől. Vissza lövésre, Määttä, nem tudnak beleérni.

19.21 Tavares és Nash okoz problémát a finneknek, de a kaput nem tudják eltalálni. Most nagy a pörgés.

19.19 CARTER! Eladott finn korong a kanadai harmadban, Carter lecsap rá, és a jobb oldalon rendkívüli sebességgel kilő. Ráviszi bekanyarodva Raskra, visszacsel, elcsúsztatja a kapus mellett, elmegy!

19.18 Salo tűzi rá, Price megfogja a korongot. 6:30 a 2. harmadból.

19.18 Selänne a kaput megkerülve visszateszi a korongot keresztbe, Granlund nem ér oda a passzra.

19.15 Egy csúnya finn támadásépítési hiba majdnem megbosszulja magát. Kanada egyből fordul, Duchene próbálkozik, nem jár sikerrel.

19.14 A finneknek végre volt területük a kanadai kapu előtt, csak semmit nem tudtak kezdeni vele, egy rossz passz dugába dönt mindent.

19.13 Tavares nem tud bajt keverni a kapu mögött. Nash igen, hirtelen fordul és lő. Megússzák a finnek, még 9:41 van hátra a második harmadból. Továbbra is fölényben Kanada.

19.11 Még 10:16. Getzlaf próbálja a kapu elé toloncolni a korongot, Rask igényt tart a pakkra. Bedobás. A kanadaiaké, Nash próbálja meg, nincs igazi veszély, majd összehörrenés Rask zavarása miatt.

19.07 12 perc van még a 2. harmadból. Tilos felszabadítás, a játék a finn kapu előtt folytatódik. Jó kanadai letámadás, Pietrangelo lő, Rask véd!

19.06 CURLING. A férfi curling-torna 11. fordulójában Dánia 6–3-ra legyőzte Németországot, az éllovas Svédország pedig 6–4-re az Egyesült Államokat. Az elődöntőbe kerülésért küzdő norvégok fontos győzelmet arattak a svájciak felett (5–3), míg a rangadón a címvédő kanadaiak extra endben nyertek Kína ellen (9–8), aminek köszönhetően bejutottak a legjobb négy közé.

19.05 Finn kontra, éles szögből lövés, Price magabiztosan véd.

19.02 Bouwmeester ismét szándékosan beküldi a kapu mellé, most nincs ziccer a visszapattanóból. Megint beszorultak a finnek. Toews lő, blokkolják.

19.01 Perry nagy csellel indul meg, felszedik az ütőt. Buli a finn kapu előtt. Nincs veszély.

19.00 Crosby sora beszorítja a finneket. Weber rátűzi, elzúg, borzalmas erő volt benne. Olli Maatta kis ápolásra szorult korábban, már a jégen.

18.58 Kukkonen emel rá egyet, nem tudnak beleérni, Carey Price „lenyeli”. Buli.

18.56 RASK!!! A finn kapus elvan magában, aztán csúnyán néz a védőkre. Marleau célozta meg a hosszú alsót, Rask kirúgta a lövést.

FOLYTATJÁK! A csarnok szenzációsan néz ki kivilágítva, rajta kívülről az eredmény. A rossz nyelvek szerint az orosz–amerikai után nem nagyon villogtak vele a házigazdák. Kikorcsolyáztak a csapatok, sisakot fel, fogvédőt be. 2. HARMAD, FINNORSZÁG–KANADA 0–1.

FINNORSZÁG–KANADA, STATISZTIKA, 1. HARMAD. A lövésarány 8:8, a kiállitásarány 2:2 perc. A kanadaiak belőtték a fórjukat, ez a különbség, no meg az, hogy egyébként is jobban játszanak.

18.40. VÉGE AZ ELSŐ HARMADNAK, Finnország–Kanada 0–1, teljesen megérdemelt a kanadai vezetés. Drew Doughty 13:44-nél emberelőnyből talált be, kihasználva Jarkko Immonen kiállítását. Átveszik a terepet a Rolbák, szünet.

18.39 Nem áll össze a finn emberelőny, pedig ennél nagyobb lehetőségük már nem lesz a harmadban.

18.38 Finn fór. Rick Nash magas botért a kiállított.

18.37 Két perc van még az első harmadból, bedobás a kanadai kapu előtt, legalább a finnek látják közelről a támadóharmadot. Egyértelmű kanadai fölény.

18.33 UHHH! Bouwmeester bezúzza a korongot, a kapu mellé. Toews megkerüli a kaput, estében, lehetetlen szögből lő, Rask valahogy rázuhan a korongra. ÓRIÁSI JELENET! Ha Toews egy kicsit jobban kapu felé tudja húzni, 2–0 Kanadának. Nem tudta. Tegyük hozzá, így is a jégen fekve, finn védővel a hátán próbálkozott. Visszanézik a bírók a biztonság kedvéért, nincs gól.

18.32 Nem néz ki jól a finnek szempontjából a meccs, eddig Rask tartja őket versenyben.

18.30 Immonen vállal lövést a palánk mellől, ez veszélytelen.

18.28 VEZET KANADA! FINNORSZÁG–KANADA 0–1. Balról egy gyorsan elengedett lövés, Rask nem foghatja. Drew Doughty előnyből, gólpassz Weber és Crosby. Kanada első fórból szerzett gólja Szocsiban.

18.28 Vissza hokira. Selänne és Crosby odaszólogat egymásnak.

18.27 VEZETNEK AZ OROSZOK, JAMAICA UTOLSÓ BOBBAN. Véget ért az első kör a férfi kettes bobosok négyfutamos versenyében. A házigazda oroszok első számú egysége pályacsúcsot döntve vezet az amerikaiak első és második számú csapata előtt. Jamaica egyelőre utolsó a 30-as mezőnyben. Ma még egy futamot rendeznek, ez 18.50-kor kezdődik.

18.26 Jarko Immonen két percet kap akadályozásért, kanadai emberfór.

18.23 Rask még egyet fog. Finn kontra fordulásból, nagyon mellé. Lüktet a játék, Bergeron jobbról, a palánk mellől lőne, blokk.

18.21 Eltelt az első harmad fele, Finnország–Kanada 0–0 a férfi jégkorongtornán.

18.19. RASK! Carter zúzza rá a vonalról, a finn kapus látja, fogja.Valószínűleg elment volna egyébként a bal alsó mellett. Lövésarány 4:3 Kanadának.

18.15 TÚL MAGASRA EMELT BOT. Nincs gól, marad a 0–0, 12 perc még az első harmadból.

18.13 IRGALMATLAN KAVARODÁS! Teljes káosz a finn kapu előtt, a korong megjárta a kaput. Videózás, várakozunk.

18.05 KIS KÉSÉSSEL BEDOBÁS! FINNORSZÁG–KANADA FÉRFI JÉGKORONGRANGADÓ.

17.56 BALESET! A brit szabadstílusú síelő Rowan Cheshire fejjel előre érkezett félcső-gyakorlás közben, eszméletlenül terült el. Hordágyon vitték el, bővebb információ még nincs.

17.47 HELYZETJELENTÉS KETTESBOBRÓL. Az orosz Zubkov, Vojevoda kettős pályarekorddal zúdult le, 56.25. Mögöttük az USA-1 (Holcomb/Langton, 56.34) és az USA-2 (Butner/Olsen, 56.45)

17.46 MÉG FÉL ÓRÁVAL KORÁBBAN. 7.00 a férfi 15 km-es tömegrajtos sílövészet új rajtidőpontja hétfőn.

17.22 A BBC szerint óriási siker a jamaicai bobos dal, a sajtóközpontban és a pályán mindenki ezt nézi. A jamaicai kormányos Winston Watts saját pénzéből tolt a bobprojektbe százezer angol fontot, és az önszponzoráció kisegítette Szocsiba a karibiakat. Wattsba belebotlott az olimpiai faluban a Yahoo! tudósítója, és az interjúkérésre egy széles vigyor, valamint az „Ötvenezer lesz” válasz érkezett. Aztán persze nyilatkozott ingyen is, és nagyon jókedvűen. A 46 éves Watts már 2002-ben megjárta a téli olimpiát.

17.18: SZUPERBOBOK. Az olaszokét a Ferrari, a németekét a BMW, a britekét a McLaren segített fejleszteni.

17.15 TANULSÁGOS A GYORSKORCSOLYA ÉREMTÁBLÁZAT. Kisebb holland fölény. Vagy inkább nagyobb. Persze a holland gyorskorcsolya-hagyományokhoz más nemzeté nem nagyon mérhető. Sosem volt még a téli olimpiák egyetlen sportágában ilyen dominancia.

SZOCSI 2014, GYORSKORCSOLYA ÉREMTÁBLÁZAT
1.Hollandia55616
2.Kína1001
3.Lengyelország1001
4.Dél-Korea1001
5.Kanada0112
6.Oroszország0112
7.Csehország0101

17.05 A gyorskorcsolyadöntő után más éremosztó verseny már nincs vasárnap, mivel lefújták a köd miatt a sílövészetet. Az esti program: kettesbob 1. és 2. futam, jégtánc rövidprogram, mennek még curlingmeccsek, 18.00-tól pedig finn–kanadai férfi jégkorongrangadó.

17.00 Negyed óra múlva kezdődik a kettesbob. Monacóval, Jamaicával, Ausztráliával többek között.

16.37 NÉGYES HOLLAND SIKER GYORSKORCSOLYÁBAN NŐI 1500 MÉTEREN.Jorien ter Mors győzelmével ért véget a nők 1500 méteres gyorskorcsolyaversenye. A viadalból a hollandok háziversenyt rendeztek, hiszen az első négy helyen egyaránt holland végzett. Ter Mors olimpiai csúccsal győzött. Neve ismerős lehet, hiszen ő volt az, aki Heidum Bernadett selejtezős futamában indult 1500 méteren rövid pályán, és aki végül a negyedik helyen végzett. ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

Nem, nem lesz (Fotó: Reuters)
Nem, nem lesz (Fotó: Reuters)
„Halló, főnök, lesz verseny?” (Fotó: Reuters)
„Halló, főnök, lesz verseny?” (Fotó: Reuters)

16.25 BIATLON LEFÚJVA. Nem tudják megrendezni a hatalmas köd miatt a férfi 15 kilométeres tömegrajtos döntőt sílövészetben. Az új időpont közép-európai idő szerint hétfő 7.30.

16.23 KOSTELIC LEHÚZ MÉG EGY SZEZONT. A jövő évi világbajnokságig folytatja pályafutását Ivica Kostelic, a horvátok olimpiai ezüstérmes és világbajnok alpesi síelője. „Még egy szezont versenyzek. Még egyet” – mondta vasárnap Szocsiban a sportoló, aki eddig négyszer volt második az olimpiai játékokon. (MTI)

16.15 FÉRFI HOKITORNA. Az oroszoknak már csak matematikai esélyük maradt a legjobb csoportmásodik helyre, és ezzel a direkt negyeddöntős pozícióra. ÖSSZEFOGLALÓ ITT!

16.00 Kezdődik a jégtánc, zajlik a női 1500 méteres gyorskorcsolyaverseny, a jelenlegi információk alapján továbbra is 17.00-kor kezdődik a biatlon, hátha addig felszáll a köd.

15.57 OROSZ–SZLOVÁK SZÉTLÖVÉS. Tatar jön, nagy trükk, de Varlamov lent hagyja a mamutot, elakad benne a korong. Kovalcsuk. Ha belövi, vége. BELÖVI, ezzel Oroszország–Szlovákia szétlövés után 1–0.

15.56 OROSZ–SZLOVÁK SZÉTLÖVÉS. A szlovák Handzus kezd, kihagyja. Radulov az első orosz, fonákkal beemeli, Laco tehetetlen. 1–0 az oroszoknak.

15.50 HÁT EZ BIZONY 0–0. Mint egy jó Chievo-meccs az olasz bajnokság hajrájában. Oroszország–Szlovákia 0–0 a férfi jégkorongtornán, az oroszok két napon belül második szétlövésükön vesznek részt.

15.40 FÉRFI HOKI. Oroszország–Szlovákia 0–0, hosszabbítás következik. Szlovénia–Egyesült Államok 1–5, a vége előtt 18 másodperccel Marcel Rodman vette el Ryan Miller shutoutját.

15.30 PROGRAMVÁLTOZÁS. A férfi 15 kilométeres tömegrajtos sílövészet új kezdési időpontja 17.00. Köd lepi a pályát.

Ekkora a köd biatlonon
Ekkora a köd biatlonon

15.27 Emberelőnyben voltak az oroszok, hiába. Gól nélkül az orosz–szlovák hokimeccs. Szlovén–amerikai még mindig 0–5.

15.19 MÉG MINDIG NINCS GÓL. Szjomin belepiszkált a szlovák kapu elé betett korongba, kapuvas, kapuvas, kijön. Videózás után a verdikt: nincs gól, orosz–szlovák még mindig 0–0. Szlovénia–Egyesült Államok 0–5.

15.13 ÖT. Szlovénia–Egyesült Államok 0–5, David Backes góljával.

15.10 ZÁRÓRA. Megy a harmadik harmad az orosz–szlovák hokimeccsen (még mindig 0–0) és a szlovén–amerikain (0–4).

15.07 CSAK A BAJ VAN. A brit rövid pályás gyorskorcsolyázó Elise Christie törölte Twitter-fiókját, miután rettenetesen anyázták az 500 méteres döntő után. Fenyegetéseket is kapott.

14.58 RAJT A GYORSKORCSOLYÁZÓKNÁL. A női 1500 méteres táv következik.

14.57 Rövid pályás gyorskorcsolyában Heidum Bernadett indul női 1000 méteren, férfi 500 méteren Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor áll rajthoz a szocsi téli olimpia keddi versenynapján. Darázs István szakágvezető vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a női váltó ugyancsak kedden esedékes B-döntőjében érdekelt magyar csapat összeállításáról legkorábban hétfő este döntenek.

14.53 TÜTÜÜÜÜÜ. Vége a második harmadnak. A gyengécske orosz–szlovák mérkőzés 0–0 a férfi hokitornán, a szlovén–amerikai pedig eldőlt, 0–4.

14.49 Az orosz–szlovák viszont tökéletes vasárnap délutáni szunyókáláshoz.

14.42 MÁR NÉGY. Ryan McDonagh, szlovén–amerikai 0–4.

14.41 HULLHATNAK A SAPKÁK. Phil Kessel mesterhármas, Szlovénia–Egyesült Államok 0–3 a férfi hokitornán. Az orosz–szlovák még mindig 0–0.

14.40 BAJUSSZAL IS NAGYON CSINOS. Hódolunk egy kicsit az új hódeszkás bajnoknőnek, Eva Samkovának.

14.35 SEMMI VÁLTOZÁS. Orosz–szlovák 0–0, szlovén–amerikai 0–2.

14.27 ZÚZÁS. Egy kis pusztítás a délelőtti norvég–osztrákról (1–3). Andreas Nodl kente a palánkra Jonas Holost, a plexi nem bírta.

14.22 MÁSODIK HARMAD, KEZDÉS az orosz–szlovák (0–0) és a szlovén–amerikai (0–2) férfi hokimeccsen.

14.13 KIVETKŐZNEK ÖNMAGUKBÓL. Az amerikai gyorskorcsolyázóknak végképp elege van a becsődölt új dresszekből, a téli olimpia hátralevő versenyein a régit fogják viselni.

14.06 VÉGE AZ ELSŐ HARMADNAK. Oroszország–Szlovákia 0–0, teljes unottság a jégen, eddig elég gyenge meccs. Az Egyesült Államok 2–0-ra vezet Szlovénia ellen.

14.04 A női curling-torna 10. fordulójában a dánok 7–4-re verték Dél-Koreát, a címvédő svédek pedig 5–4-re a házigazda oroszokat, nagy lépést téve ezzel az elődöntőbe jutás felé. A már biztosan elődöntős kanadaiak viszont csak extra endben tudták legyőzni a sereghajtó amerikaiakat (7–6), mint ahogyan a japánok is az erre hajtó svájciakat (9–7).

13.58 KÉRDEZZ-FELELEK BODE MILLERREL. Az amerikai klasszist megkérdezték, mit jelent az, hogy minden idők legidősebb alpesi sízőjeként nyert olimpiai érmet. A válasz: „Azt, hogy öreg vagyok.”

Ennyi.

13.50 FÉRFI JÉGKORONG. Az oroszok eddig elég kókadtak, a szlovákok 8:4-es lövésaránnyal jobbak.Gól nincs. A Team USA továbbra is 2–0-ra vezet Szlovénia ellen Kessel duplájával.

13.46 ROSZA HUTOR MAI ÁLDOZATAI. Az extrém park nehéz pályái továbbra is betesznek a mezőnynek. Ma a norvég Helene Olafsen szenvedett rajta keresztszalag-szakadást, az amerikai Jacqueline Hernandez fejre állt és agyrázkódást szenvedett. Kommentár a britek hódeszkásától, Dom Haringtontól:„Ez egy roncsderbi.”

13.42 Szlovénia–Egyesült Államok 0–2, ismét Kessel.

13.40 FÉRFI JÉGKORONG. Az Egyesült Államok vezet Szlovénia ellen, Phil Kessel mindössze 1:04 után vezetést szerzett.

13.30 FÉRFI JÉGKORONGTORNA, KÉT MÉRKŐZÉS KEZDŐDIK. Az A-csoportban Oroszország–Szlovákia és Szlovénia–Egyesült Államok.

13.22 VASÁRNAP VAN, TAVASZI IDŐ, MINDEN IRIE. És a jamaicai bobcsapat ezt be is bizonyítja a jókedvű Bobsled Songgal. Plusz pont a videóért.

13.20 CURLING. Négy mérkőzés zajlik a női csoportkörben. Egyesült Államok–Kanada 5–6, Svédország–Oroszország 3–3, Dánia–Dél-Korea 6–3, Japán–Svájc 7–5 jelenleg.

13.12 ANYAI SZERETET. Az egy dolog, hogy a norvég sífutó Martin Johnsrud Sundby nem tudhat maga mögött jó olimpiát, de még édesanyja is beszólt neki. „Te vagy a legrosszabb norvég. Haza kellene menned!” – kezdődött az anyai dorongolás a tévéstúdióban, a végén az értékelés szintén nem volt finom: „Nem olyan rossz, mint ahogy ma versenyzett. Ez volt a legrosszabb napja az egész évben.”

13.10 A sífutóváltó összefoglalóját elolvashatják itt!

13.04 BAJUSZKA. A mai kedvenc olimpikonunk az immár olimpiai bajnok Eva Samková, aki aranyos rajzolt bajusszal versenyzett ma is, szokása szerint. Állítása szerint szerencsét hoz, vasárnapra pedig különleges bajszot rajzoltatott magának, a cseh nemzeti színekben. 2011-ben poénból rajzolt egy bajszot magának a világbajnokságon, azóta tartja a szokást.

Samková és a kis bajusz (Fotó: Reuters)
Samková és a kis bajusz (Fotó: Reuters)

13.00 Váltás a „központban”, a reggeli szerkesztő Pór Károly helyén Marosi Gergely. Kellemes délutánt! Ez vár még ma ránk Szocsiban.

13.30–16.00JégkorongFérfiakOroszország–Szlovákia
13.30–16.00JégkorongFérfiakSzlovénia–Egyesült Államok
15.00–17.00GyorskorcsolyaNői 1500 méterdöntő
16.00–17.00SílövészetFérfi 15 km tömegrajtosdöntő
16.00–19.45MűkorcsolyaJégtáncrövid program
16.00–19.00CurlingFérfiak11. forduló
17.15–20.00BobFérfi kettes1–2. futam
18.00–20.30JégkorongFérfiakFinnország–Kanada
18.00–20.30JégkorongNőkosztályozó

12.52 EGY KIS HOKI-ÖSSZEGZÉS A DÉLUTÁNI MECCSEK ELÉ

A férfi jégkorongtorna csoportmeccsei bizonyos szempontból tét nélküliek. Függetlenül a találkozók eredményeitől a 12 csapat mindegyikének biztosan marad esélye az aranyérem megszerzésére. A lebonyolítás szerint a három csoportelső és a legjobb csoportmásodik erőnyerő a következő körben. A maradék nyolc együttes egymás ellen dönti el, hogy ki kerül még a nyolc közé.

A C-csoportban már véget értek a küzdelmek, itt a svédek végeztek az élen három győzelemmel. Az a jelű négyesben az Egyesült Államok és Oroszország vezet, az amerikaiaknak öt, az oroszoknak négy pontjuk van. Az utolsó fordulóban Oroszország–Szlovákia és Szlovénia–Egyesült Államok összecsapásokra kerül sor, vagyis a papírforma érvényesülése esetén a most éllovas amerikaiak pihenhetnek egy kört, de legjobb másodikként Ovecskinék is szabadnapot kapnak.

A B-kvartettben már eldőlt, hogy Ausztria a harmadik, Norvégia a negyedik helyen végez, így a Finnország–Kanada csata dönt az első helyről.

TÉLI OLIMPIA, SZOCSI 2014
Férfi jégkorongtorna. Az állás
A-csoport (2 forduló után)

1. Egyesült Államok 5 pont (10–3)
2. Oroszország 4 (7–5)
3. Szlovénia 3 (5–6)
4. Szlovákia 0 (2–10)

B-csoport (2 forduló után)
1. Finnország 6 (14–5)
2. Kanada 6 (9–1)
3. Ausztria 3 (7–15, 3 meccs)
4. Norvégia 0 (3–12, 3 meccs)

C-csoport (végeredmény)
1. Svédország 9 (10–5)
2. Svájc 6 (2–1)
3. Csehország 3 (6–7)
4. Lettország 0 (5–10)

12.45 A LEGSZEBB MŰKORCSOLYÁZÓK. Tekintse meg galériánkat az olimpia legcsinosabb műkorcsolyázó hölgyeiről!

12.29 MEGNYERTÉK A SVÉDEK! Marcus Hellner fél perces előnnyel hozta be a svédeket a férfi sífutó váltók versenyében. Az ezüstért az oroszok és a franciák meccseltek, de végül előbbiek szerezték meg a versenyre kilátogató Vlagyimir Putyin megelégedésére. Részleteket itt olvashat!

12.26 JÉGKORONG. Sabahudin Kovacevicet eltiltották egy mérkőzésre az olimpián, a szlovén játékos még a tegnapi, Szlovákia ellen csoportmeccsen könyökölte arcon Tomás Kopeckyt, akinek sérülés miatt le is kellett mennie a jégről, és már nem is tudott visszatérni. A hátvédnek így ki kell hagynia a mai, Egyesült Államok elleni találkozót.

12.15SVÉD ARANY A FÉRFI VÁLTÓBAN IS? Az utolsó váltást követően a svédek magabiztos előnnyel vezetnek az oroszok és a franciák előtt a sífutók 4x10 km-es sífutó váltóversenyében.

12.10 MIKLÓS EDIT. A szocsi téli olimpián lesiklásban 7., szuper óriás-műlesiklásban 15., szuperkombinációban 16. magyar alpesi síző, Miklós Edit a Facebookon üzent szurkolóinak. „Ma megkaptam a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól a hetedik helyért járó oklevelemet!
Harmadik legyen az Isten igaza – mindig ezt mondtam Szocsiról! Úgy érzem, ez beteljesült, és négy év múlva legyen az én igazam! Aranyérem!!! Még magasabbra rakom a mércét! A célokért küzdeni kell és én küzdeni fogok! Addig még lesz két Világbajnokságunk és rengeteg Világkupa futamunk. Négy kemény szezon lesz ez, rengeteg sikerrel és csalódással, örömteli napokkal és könnyes - fájdalmas pillanatokkal, sok győzelemmel és veszteséggel. De harcolni fogok az olimpiai aranyért!" – ígérte Miklós Edit a Facebookon. A csíkszeredai síző kedden óriás-műlesiklásban fejezi be szocsi szereplését.

11.58 JEVGENYIJ PLJUSCSENKO. Az oroszok világklasszis műkorcsolyázója korábban sérülés miatt kihagyta a férfiak egyéni versenyét, és immár az is biztos, hogy a jövőheti gála ünnepségen sem lép majd fel.

11.50 SÍFUTÁS. Fél távnál a svédek és a finnek haladnak fej-fej mellett az élen a férfi 4x10 km-es sífutó váltók versenyében. A két éllovasnak nagyjából 20 másodperc az előnye az üldöző csehek és franciák előtt.

A  női hódeszkások krosszversenyében többen is buktak, köztük az amerikai  Jacqueline Hernandez is, aki azonnali ellátásra szorult (Fotó: Reuters)
A női hódeszkások krosszversenyében többen is buktak, köztük az amerikai Jacqueline Hernandez is, aki azonnali ellátásra szorult (Fotó: Reuters)

11.20 FINN ÉS OSZTRÁK SIKER. Befejeződtek a mai első hokimeccsek. A hölgyeknél Finnország 2–1-re nyert Németország ellen, és az orosz–japán találkozó győztesével meccsel majd az ötödik helyért. A férfiaknál a csoportmeccsek 3. fordulójában Ausztria–Norvégia 3–1. Részleteket itt olvashat!

Samková már 18 évesen is mutatós volt
Samková már 18 évesen is mutatós volt

11.05 SÍFUTÁS. Közben már elkezdődött a férfi 4x10 km-es váltósífutásban.

11.04 CSEH OLIMPIAI BAJNOK! A 20 éves Eva Samková nyert a hódeszkások női krossz számában! Részleteket itt olvashat!

10.50 NŐI KROSSZ. Kialakult a női krosszosok döntős mezőnye hódeszkában. A legjobbak: Eva Samková (cseh), Cloe Trespeuch (francia), Faye Gulini (amerikai), Dominique Maltais (kanadai), Alexandra Jekova (bolgár), Mochela Moioli (olasz). Meglepetés, hogy az amerikai Lindsey Jacobellis, az egyik nagy esélyes vezető helyről bukott és esett ki.

Így repültek az égbe a brazil bobosok...
Így repültek az égbe a brazil bobosok...

10.30 BRAZIL BOBOSOK BUKÁSA. Hatalmasat bukott a női kettes bobosok ma délelőtti edzésén a Fabiana Santos, Sally Mayara páros. A brazil bob egy kanyarból kifelé menet felborult, majd az oldalán csúszott. A 180 kg-os bobból a pályamunkások segítették ki a két versenyzőt, akik megúszták sérülés nélkül az esetet.

10.26 MEGLEPETÉS HÓDESZKÁBAN. Kiesett Maëlle Ricker a második negyeddöntőben a női hódeszkások krosszversenyének negyeddöntőjében. A kanadai sportoló bukott, így biztosan nem tudja megvédeni Vancouverben megszerzett olimpiai bajnoki címét.

10.20 KORELNÖK. Alpesi síben a szuper-G bronzérmese, az amerikai Bode Miller lett a legidősebb olimpiai érmes (36 évesen és 127 naposan). A korábbi korelnök a már említett norvég Kjetil André Aamodt volt (34 évesen és 169 naposan).

... és így landoltak
... és így landoltak

10.09 SZÉPÍTETTEK. Norvégia a kapuba talált az osztrákok elleni férfi hokimeccsen, a második harmadban, de még így is Ausztria vezet 2–1-re.

9.42 MELLESLEG GEPÁRDOKAT VÉD. Egy kicsit más oldaláról, állatvédőként (kissé lenge öltözetben) is megmutatjuk a női szuper-G győztesét, az osztrák Anna Fenningert, aki nem meglepő módon vezeti, a szombati versenynap szépségeiről kiírt szavazásunkat.

9.19 OSHIE! OSHIE! OSHIE! OSHIE! Ha már jégkorong, akkor pillantsunk egy kicsit vissza a tegnapi rangadóra: az amerikai T. J. Oshie a szétlövésben egymaga intézte el az oroszokat vélemények tőle és róla.

9.17 OSZTRÁK VEZETÉS. Két gyors góllal már 2–0-ra vezetnek az osztrákok a norvégok elleni férfi hokimeccsen, és időközben a női meccsen a finnek is 2–0-ra vezetnek.

Ma végre a NOB által visszafogadott indiaiak zászlóját is felvonták (Fotó: Reuters)
Ma végre a NOB által visszafogadott indiaiak zászlóját is felvonták (Fotó: Reuters)

9.00 HOKIZNAK. A férfi jégkorong-torna B csoportjában az eddig pont nélküli Ausztria Norvégiával mérkőzik. A győztesnek még lesz esélye a negyeddöntőbe kerülésre. A hölgyeknél Finnország–Németországgal csap össze, az 5–8. helyezésért folyó meccsen a finnek egy korai góllal a vezetést is megszerezték. A finn–német párharc győztese az ötödik helyért, a vesztes pedig a hetedik helyért játszhat majd az orosz–japán meccs nyertesével, illetve vesztesével.

Fenninger, az állatvédő
Fenninger, az állatvédő

8.53 JANSRUD OLIMPIAI BAJNOK! Immár hivatalos, a norvég Jansrud nyerte a férfi szuper-óriás műlesiklást. Összefoglalót itt olvashat a versenyről!

Kjetil Jansrud a dobogó tetején (Fotó: Reuters)
Kjetil Jansrud a dobogó tetején (Fotó: Reuters)
Putyin látogatóban
Putyin látogatóban

8.50 PUTYIN LÁTOGATÓBAN. Az orosz elnök meglátogatta a kórházban az edzésen baleset következtében gerincsérülést szenvedő síkrosszversenyzőt, Marija Komisszarovát, akit tegnap meg is műtöttek. Az orosz szakági szövetség tájékoztatása szerint a versenyző állapota súlyos, de stabil, hamarosan megvizsgálják, hogy szállítható állapotban van-e már.

8.45 FÉRFI CURLING. A tavalyi világbajnok svédek 8–4-re legyőzték a házigazda oroszokat, s már biztosan az elődöntőbe kerültek, s nagy lépést tettek tettek efelé a kanadaiak is az amerikaiak legyőzésével (8–6). Rajtuk kívül még várhatóan a kínaiak lesznek ott, a negyedik helyért viszont a norvégok és a britek csaptak össze, s mivel előbbiek 7–6-ra győztek, így életben tartották esélyeiket az elődöntőbe kerülésre.

8.30 NORVÉG URALKODÓK. Szuper-G-ben nyolcadszor hirdetnek olimpiai bajnokot, ebből ötödik alkalommal kerül a norvégokhoz a legfényesebb medália (a férfiaknál). A 2002-es játékok óta csak a norvégok nyerték meg a számot, Kjetil André Aamodt kétszer, 2002-ben és 2006-ben (de korábban 1992-ben is győzött), négy éve pedig Svindal. Jansrud a szám harmadik norvég győztese.

8.14 HÓDESZKA. Közben kezdetét vette a női hódeszkások krossz versenyszámának selejtezője.

8.04 ARANYKAPUBAN. A legnagyobb menők már lejöttek, ha nem történik nagy meglepetés a továbbiakban, akkor a 28 éves norvég nyeri a szuper-G aranyérmét. Jansrud ezzel teljessé teheti olimpiai éremkollekcióját, ugyanis négy éve Vancouverben óriás-műlesiklásban nyert ezüstöt, itt Szocsiban pedig lesiklásban bronzot.

Kjetil Jansrud teljessé teszi az olimpiai éremkollekcióját (Fotó: Reuters)
Kjetil Jansrud teljessé teszi az olimpiai éremkollekcióját (Fotó: Reuters)

7.55 KÉT BRONZÉRMES LEHET! A 29-es rajtszámmal induló amerikai Andrew Weibrecht bejött a második helyre (1:18.44). A harmadik helyen holtverseny alakult ki Miller és a kanadai Jan Hudec között.

A norvég drukkerek legalább annyira hozzátatoznak
 az olimpiai szuper-G versenyekhez, mint a norvég aranyak 
(Fotó: Reuters)
A norvég drukkerek legalább annyira hozzátatoznak az olimpiai szuper-G versenyekhez, mint a norvég aranyak (Fotó: Reuters)

7.43 NORVÉGIA VISSZAVÁG! Ami nem ment Svindalnak, sikerült Kjetil Jansrudnak – a norvég 1:18.14-es idővel átvette a vezetést.

7.33 SVINDAL CSAK NEGYEDIK! Kilenc századdal kapott ki Millertől az egyik legnagyobb favoritnak számító, a szuper-G címvédője, a norvég Aksel Lund Svindal (1:18.76), aki ráadásul érmes sem lesz, mert két osztrák, Max Franz és Otmar Striedinger is megelőzi. Utóbbi mindössze két századdal kapott ki Millertől.

7.25 BODE MILLER! A másik amerikai, az esélyesek között számon tartott korábbi világbajnok, négy éve ebben a számban ezüstérmes (szuperkombinácóban Vancouverben aranyat nyerő) Bode Miller 1:18.67-tel állt az élre.

7.18 TED LIGETY. 2013 világbajnoka, a 2006-os torinói játékokon kombinációban aranyérmes, amerikai színekben versenyző Ted Ligety a harmadik helyre jött be (1:19.48). Nem sokkal utána kiesett az olaszokat képviselő Christof Innerhofer, de búcsúzott a svájci Dider Defago is.

7.11 VÁLTOZNAK AZ ÉLLOVASOK. A kanadai Morgan Pirdy vezetett 1:19.19 perccel, majd az olasz Peter fill állt az élre (1:18.85)

7.07 KIESŐ! Megvan az első kieső a negyedikként induló az orosz Alekszandr Glebov személyében.Tegnap női szuper G-ben az első nyolc indulóból heten búcsúztak.

7.01 ELKEZDTÉK! A szuperkombiáncióban aranyesélyesnek számító, de ismét csak ezüstöt szerző horvát Ivica Kostelic kezdte a nap első versenyét, a Szuper-G-t 1:20.19 perces idővel. A másodikként induló francia Thomas Mermillod Blondin rögtön meg is előzte őt 0.66perccel (1:19.53).

6.56 MI LESZ MÉG? Következzen egy kis összefoglaló a nap többi eseménye elé! Ole Einar Björndalen norvég sílövőnek újabb lehetősége kínálkozik arra, hogy minden idők legeredményesebb ötkarikás sportolójává váljon. A 40 éves biatlonista ezúttal a 15 kilométeres, tömegrajtos versenyben bizonyíthat. Már dobogós helyezéssel is sporttörténelmet írna, 12 ötkarikás érmével ugyanis jelenleg holtversenyben listavezető e tekintetben a sífutás korábbi kiváló képviselőjével, Björn Daehlie-vel, azaz egyedüli rekorderré léphet elő. Ahhoz azonban, hogy eredményességben megelőzze a 8 arannyal és 4 ezüsttel rendelkező honfitársát, győznie kell a jelenleg 7 arany-, 4 ezüst- és 1 bronzéremnél tartó Björndalennek. Szintén vasárnap rendezik a téli olimpiák egyik klasszikus versenyét, a sífutók 4x10 kilométeres váltóját. Ebben a számban rendre a norvégok számítanak első számú esélyesnek, 2002 óta mégsem sikerült nyerniük. Ráadásul Szocsiban nem mutatnak jó formát a norvég sífutók, így legfőképpen a svédek számítanak favoritnak, de az oroszok sikere sem lenne meglepetés. Ezenkívül további két számban hirdetnek bajnokot: a gyorskorcsolyázók női 1500 méteres távján és a hódeszkások női krosszversenyében.

6.47 ESÉLYESEK. Nagy érdeklődés övezheti a férfi szuper-óriásműlesiklást, miután lesiklásban és szuperkombinációban is nagy meglepetés született az osztrák Matthias Mayer és a svájci Sandro Viletta sikere révén. A világkupa-sorozatban második helyen álló norvég Aksel Lund Svindalnak például ez az utolsó lehetősége, hogy egyáltalán éremmel távozzon a játékokról. Mellette szól, hogy ez a legerősebb száma, ebben vezeti a szakági vk-t is, egyúttal pedig ő a címvédő. Leginkább az amerikai Bode Miller, valamint két svájci, Didier Défago és Patrick Küng lehet rá veszélyes.

6.46 SZUPER-G. Az egy órával előrébb hozott rajt miatt hamarosan kezdetét veszi a nap egy legizgalmasabbnak ígérkező versenyszáma, a játékok programjában 1988 óta szereplő szuper óriás-műlesiklás (szuper-G)

6.45 JÓ REGGELT KÍVÁNUNK! Minden kedves olvasónknak szép napot, tartalmas időtöltést kívánunk a szocsi téli olimpia kilencedik versenynapján!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik