Gepárdokat véd a lejtők olimpiai bajnok osztrák vadmacskája – képek, videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.16. 09:42
null
Anna Fenninger és egy békés gepárd (forrás: yahoo.com)
Remek győzelmet aratott szombaton a női szuper-óriásműlesiklásban Anna Fenninger osztrák versenyző. A 24 éves sportoló nem csak a sportban jeleskedik, hiszen a gepárdok védelmének egyik élharcosa is.
Szocsiban gepárdmintás sisakban versenyzett Fenninger (forrás: yahoo.com)
Szocsiban gepárdmintás sisakban versenyzett Fenninger (forrás: yahoo.com)

Jól megfigyelhető volt, ahogy a lejtőkön egy gepárdmintás sisakban száguld, de természetesen a hétköznapi életben is hirdeti az elveit. Decemberben a namíbiai Gepárdvédelmi Alapítvánnyal közösen egy naptárt adott ki, amely kizárólag a gepárdokkal foglalkozik.

A naptárból becsordogáló bevétel nem Anna számláját gyarapítja, hanem kizárólag a gepárdok védelmére fordítják. A gepárd a világ leggyorsabb állata, de szüksége van a nagy szabad térre, hogy vadászni tudjon. Namíbiában is rohamosan csökkent az állománya, mert a gazdálkodók nem kímélték az állataikat is levadászó állatokat, és mindössze 2500 példány maradt belőle. A Gepárdvédelmi Alapítvány segített abban, hogy ez a szám ne csökkenten tovább, és segített a gazdálkodókkal is megértetni, hogyan tudnának viszonylag normálisan együtt élni a nagymacskákkal.

Ennek a kezdeményezésnek az élére állt Fenninger, aki olimpiai győzelmével még jobban ráirányíthatta a figyelmet a veszélybe került gepárdok védelmének fontosságára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik