NFL-draftelemzés: Johnny Football máris az élre repítette a Brownst

Vágólapra másolva!
2014.06.14. 14:27
null
Johnny Football önbizalmával egészen biztosan nem lesz gond a profi ligában sem (Fotó: Action Images)
Mint ismert, idén május 8. és 10. között rendezték meg a a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) holt szezonjának legjelentősebb eseményét, a 2014-es játékosbörzét. Ideje felidézni a draft történését, amely során ezúttal is a Bowl.hu segítségével értékeljük a csapatok választásait. Négyrészes sorozatunk zárásaként a szubjektív rangsorunk alapján a legjobb nyolc helyen rangsorolt együttesek húzásait mutatjuk be.

 

MÚLTIDÉZŐ:
A 2011-es draftelemzés
A 2012-es draftelemzés
A 2013-as draftelemzés

A 2014-es játékosbörze összes húzását ide kattintva érheti el!

8. Chicago Bears

1/14 (14) Kyle Fuller, CB (Virginia Tech)
2/19 (51) Ego Ferguson, DT (LSU)
3/18 (82) Will Sutton, DT (Arizona State)
4/17 (117) Ka'Deem Carey, RB (Arizona)
4/31 (131) Brock Vereen, SS (Minnesota)
6/7 (183) David Fales, QB (San Jose State)
6/15 (191) Patrick O'Donnell, P (Miami FL)
7/31 (246) Charles Leno, OG (Boise State)

Hat játékosnak is kiemelt szerepe lehet a jövő Chicagójában, így ez a draft mindenképp ígéretesnek tűnik. Elsőre nem tűnt a legjobb ötletnek két All-Pro szélső hátvéd mellé egy harmadik CB-t is megszerezni, de a későbbi körök alapján bejött Trestmanék számítása.

Fuller esélyes rá, hogy akár a legjobb cornerbackké nője ki magát a 2014-es korosztályból, biztosan kapni fog játékidőt már újoncként is, agresszív, fizikális stílusa pedig illik Tillman és Jennings mellé. A hátvédsor megerősítése alapvető feladat volt, de inkább söprögető poszton akadtak problémák korábban. Ezért is furcsa, hogy a 131. választásig vártak vele, de Brock Vereennel ott is elég jól jártak. A Patriotsból ismert Shane Vereen öccse várhatóan a kezdőcsapatért küzd majd az edzőtáborban, ami 4. körös védőtől nem általános.

Az elmúlt évben a futás elleni védekezéssel gyűlt meg a legtöbb baja a medvéknek, és most tettek is azért, hogy ez változzon a két DT kiválasztásával a 2. napon. Miután a védőfal szélére leigazolták Jared Allent és Lamarr Houstont, az újoncokra is kisebb felelősség hárul. Ego Ferguson az NT poszton küzdhet majd várhatóan a kettőzéssel, míg Will Sutton ha leküzdi súlyproblémáit, akkor UT-ként az irányító támadásával hozhat főként eredményt. Az Arizona State sztárjaként 2012-ben megállíthatatlanul robotoló Sutton, ha visszanyeri akkori formáját, akkor az 1. körben draftolt Donald, Easley duó számait is felülmúlhatja akár.

Ka’Deem Carey a 4. körben hasonlóan jó fogás lehet, mert bár Matt Forté játékidejét a világért sem kellene csökkenteni, ha véletlen kiesne a rutinos futó, Carey egy ehhez hasonló produktív támadósorban jó eséllyel meg tudná közelíteni Forté számait. Cserének ideális. David Fales sorsát nehéz látni jelenleg. A Bears csereirányító között egyetlen kipróbált versenyző sem volt, egészen Jimmy Clausen érkezéséig, így Jay Cutler kiesése esetén várhatóan őt, nem pedig a 6. körös újoncot raknának be a csapatba. Szóval az aktív keretbe nem valószínű, hogy sokszor be fog kerülni karrierje elején. Ha valahová kellett punter, akkor Chicago ilyen hely, Adam Podlesh tavaly a liga leggyengébb adatai közül vállalt magára egyet, így O’Donnell azonnali javulást jelenthet a Szeles városban.

Osztályzat: A-

Derek Carr 5082 yardjánál senki nem passzolt többet 
az egyetemi első osztályban (Fotó: fresnostatenews.com)
Derek Carr 5082 yardjánál senki nem passzolt többet az egyetemi első osztályban (Fotó: fresnostatenews.com)

7. Oakland Raiders

1/5 (5) Khalil Mack, OLB (Buffalo)

2/4 (36) Derek Carr, QB (Fresno State)
3/17 (81) Gabe Jackson, OG (Mississippi State)
4/7 (107) Justin Ellis, DT (Louisiana Tech)
4/16 (116) Keith McGill, CB (Utah)
7/4 (219) Travis Carrie, CB (Ohio)
7/20 (235) Shelby Harris, DE (Illinois State)
7/32 (247) Jonathan Dowling, FS (Western Kentucky)

Elég szemléletesen letette a voksát Dennis Allen az irányítósiettetés megerősítése mellett. Olyan veteránok mellett, mint Justin Tuck vagy Lamarr Woodley hoztak az első körben is egy védőt, akinek ez a fő műfaja. Mack linebackerként fog szerepelni, és reményeik szerint a rivális Denver Von Milleréhez hasonló szinten tudja majd segíteni csapatát. Mack meg is éri ezt a befektetést, ám szinte mindenki azt hitte, hogy elégedettek lesznek Oaklandben a tavaly csapatba kerülő Sio Moore-ral hasonló szerepkörben.

A többi húzás sokkal racionálisabb volt. Matt Schaub nem a jövő embere, mint ahogy McGloin sem, Derek Carrnak biztosan lesz lehetősége bizonyítani tehetségét, függetlenül attól, hogy nem első körben szerezték. Gabe Jacksonnak is inkább bő, mint leküzdhetetlen a konkurenciája, ő még hamarabb is kivívhatja a kezdőcsapatba kerülést, mint Carr. Sőt, ha továbbmegyünk ez Justin Ellisre is igaz. A Raiders DT-szituációja nem volt túl fényes, ideális közegben fejlődhet a futás ellen remeklő Ellis, mondhatni a legnagyobb hiányposztra érkezett a 4. körben.

Keith McGill is bizakodhat. A combine-on kiemelkedő eredményeket szállító, hórihorgas cornerback eleinte a dimeback posztért küzdhet, de Carlos Rogers könnyen lehet, hogy csak egy évig játszik majd itt, és megörökölheti a helyét, ha a pályán is látszódik majd a tehetsége, nem csak a konditeremben. A 7. körre se lehet panasz, mert bár Dowlingot egy, Harrist 2 egyetemről rúgták ki, focistaként megéri vetni rájuk egy pillantást, mert több van bennük. Elkapó nem érkezett a keretbe, úgy tűnik, hogy a fiataloknak nem kívántak további konkurenciát hozni, ami elsülhet jól és rosszul is, láttunk példát mindkettőre.

Öt potenciális kezdőjátékossal erősített a Raiders, de könnyen lehet belőle hat is, ha jól megy a tehetséggondozás, szóval mindenképp a legjobb draftok között kell említeni ezt a névsort, de az álom forgatókönyv szerint más sorrendben jöttek volna a hiányposztokra játékosok.

Osztályzat: A-

Ebron közel 200 yardot szerzett a Miami ellen 
(Fotó: Action Images)
Ebron közel 200 yardot szerzett a Miami ellen (Fotó: Action Images)

6. Detroit Lions

1/10 (10) Eric Ebron, TE (North Carolina)
2/8 (40) Kyle Van Noy, OLB (BYU)
3/12 (76) Travis Swanson, C (Arkansas)
4/33 (133) Nevin Lawson, CB (Utah State)
4/36 (136) Larry Webster, DE (Bloomsburg)
5/18 (158) Caraun Reid, DT (Princeton)
6/13 (189) T. J. Jones, WR (Notre Dame)
7/14 (229) Nate Freese, K (Boston College)

Senki sem kalkulált azzal, hogy a Lions egy tight end-húzással nyit, bár az látható volt, hogy a célpontok bővítése ott van a prioritások között. Márciusban négy évvel meghosszabbították Brandon Pettigrew szerződését, ezzel el is hessegették a gyanút, hogy ők versenyben lesznek Ebronért, főleg mivel Fauria személyében egy TD-gyáros vörös zónás célpontot is találtak tavaly. Ettől függetlenül nem újdonság a két korai körös TE összeengedése, tavaly a Cincinnati hasonló elgondolásból vitte el Tyler Eifertet Gresham mellé. Ebronból akár 1000 yardos tight end is lehet, bár Calvin Johnson és Golden Tate társaságában ez nem feltétlen fog Detroitban megvalósulni. Mindenesetre vele már eléggé nehéz lesz védekezni Staffordék ellen a vörös zóna környékén, de ellenben a többi tight enddel, Ebron mezőnyben is nagy hasznára válhat a csapatban – elkapásban. A blokkoló feladatokat valószínűleg Pettigrew megtarthatja.

A döntés nem is Ebron személye miatt volt váratlan, hanem mert a hátvédsorban rendre bajok vannak az Oroszlánoknál, és nehéz elképzelni, hogy ezen a 4. körös Lawson sokat változtat majd. Leszűrhetjük tehát, hogy a tavalyi második körös Darius Slay felé nem csökken a bizalom.

Ezt a dilemmát leszámítva a Lions nagyon jó draftot rakott össze. Az újoncként nagyszerűen teljesítő Ziggy Ansah mormon mentorát idehozni hatalmas találat lehet, Van Noy játékolvasási képessége pedig azonnal közönségkedvenccé teheti. Ansah-hoz hasonló nyers, ám ígéretes tehetség volt a kosárlabdázóból focistává váló Larry Webster, akinek édesapja Super Bowlt is nyert a Ravensszel. Ha kiaknázzák atletikussági erősségeit és meg tud erősödni, veszélyes irányítósiettetővé lehet őt is nevelni, de ez rengeteg munkát igényel.

Szintén az ellenfél passzmesterére lehet veszélyes Caraun Reid, az idei draft egyetlen oktatásilag elit egyetemről érkező védője, akinek a draftolásával esetleg Nick Fairley elengedését is belengethették hosszú távon – már amennyire egy 5. körös kihívást tud jelenteni.

Travis Swanson akár három-négy poszton is be tud ugrani a támadófalba, az egy évre tervező Dominic Raiola visszavonulása után pedig megörökölheti a kezdő helyet, előrelátó húzás volt ő is, pont mint Riley Reiff néhány éve. Freese várhatóan nem lesz rosszabb, mint a kiégőben lévő Akers, T. J. Jones pedig szintén bekerülhet a végső 53-ba.

Osztályzat: A-

5. San Francisco 49ers

1/30 (30) Jimmie Ward, CB/S (Northern Illinois)
2/25 (57) Carlos Hyde, RB (Ohio State)
3/6 (70) Marcus Martin, C (USC)
3/13 (77) Chris Borland, ILB (Wisconsin)
3/34 (100) Brandon Thomas, OG (Clemson)
4/6 (106) Bruce Ellington, WR (South Carolina)
4/29 (129) Dontae Johnson, CB (North Carolina State)
5/10 (150) Aaron Lynch, OLB (South Florida)
5/30 (170) Keith Reaser, CB (Florida Atlantic)
6/4 (180) Kenneth Acker, CB (Southern Methodist)
7/28 (243) Kaleb Ramsey, DT (Boston College)
7/30 (245) Trey Millard, FB (Oklahoma)

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Az ismét töménytelen mennyiségű draftjoggal bíró 49erst vártuk, hogy fel fog cserélni akár 15-20 helyet is, hogy elvigye a kedvenc kiszemeltjét – és a maguk szintjén nagyobb áldozat nélkül letudják az üzletet – de nem így történt, ami Jimmie Ward kiválasztása miatt elég érdekes. Ward eddig FS poszton villogott Northern Illinois-ban, ott viszont Eric Reid tavalyi berobbanása miatt semmi szükség sincs rá, mint ahogy SS-ként is jól meglesznek az Indianapolisból elhozott Antoine Betheával. Ward így CB-ként fog szerepelni, ami kétségtelenül a San Francisco első számú hiányposztja, de ettől még eléggé fejvakarós megoldás. A poszt jelenlegi helyzetét mutatja, hogy Ward után másik három corner is bejelentkezett a csapatba kerülésre, Dontae Johnson ráadásul keményebb és nagyobb is, mint Ward, amellett, hogy van CB-rutinja.

Ezt a malőrt leszámítva flottul ment a Niners draftja. Dörzsölt húzás volt Brandon Thomast és Trey Millardot elvinni, hiszen nem régiben sorra kerülő műtéteik miatt első évben valószínűleg a sérültlistán kezdenek, de 2015-ben versenyben lehetnek a kezdőcsapatért is. Egy olyan csapatban, ahol kevés kiadó hely van az 53-as keret alsó részébe, ez egy hatékony felhasználása a pickeknek. Valamennyire Aaron Lynch is illik a sorba. A rosszhírű irányítósiettetőnek állítólag motivációs gondok miatt nem ment úgy a futball a USF-ben, mint újoncként – ha ez nem változik, akkor szívfájdalom nélkül elküldhető, ha viszont megjött az esze, akkor nagy fogás is lehet belőle.

A legjobb munkát a 2-4. körben végezte Harbaugh és Baalke. Carlos Hyde a következő nagy sztárfutó lehet a ligában, a 31 éves Frank Gore utódlásán pedig már tavaly is gondolkodtak, ám a hírek szerint Marcus Lattimore felépülése lassabban halad a vártnál. Marcus Martint a legjobb elérhető centernek is tekinthetjük, komoly kihívást jelent majd Daniel Kilgore számára.

A rutinos Borlandre elsősorban Navorro Bowman szezon eleji hiányzása miatt lesz szükség, sőt akár a nem draftolt Shayne Skov is beleszólhat ebbe a versenybe – utóbbit Harbaugh még a stanfordi időkből jól ismeri. Bruce Ellingtonnak nem lesz egyszerű dolga bekerülni a csapatba, és könnyen úgy járhat, mint a tavaly szintén nagy elkapó tehetségként hozott Quinton Patton – minimális játékidő mellett megállhat a fejlődésben.

Osztályzat: A

4. Pittsburgh Steelers

1/15 (15) Ryan Shazier, ILB (Ohio State)
2/14 (46) Stephon Tuitt, DE (Notre Dame)
3/33 (97) Dri Archer, WR (Kent State)
4/18 (118) Martavis Bryant, WR (Clemson)
5/17 (157) Shaquille Richardson, CB (Arizona)
5/33 (173) Wesley Johnson, OG (Vanderbilt)
6/16 (192) Jordan Zumwalt, ILB (UCLA)
6/39 (215) Daniel McCullers, NT (Tennessee)
7/15 (230) Rob Blanchflower, TE (Massachusetts)

A brutális izomzatú Shazier már az első szezonjában 
nagy erősítés lehet (Fotó: oncampussports.com)
A brutális izomzatú Shazier már az első szezonjában nagy erősítés lehet (Fotó: oncampussports.com)

A legtöbb problémájára talált gyógyírt a Steelers, de ehhez hasonló kimenetelre kevesen számítottak. Minimum kettő, de jó esetben négy alapembert találtak a védelembe, amely tavaly nem az itt megszokott szintet idézte. Shazier személyében egy örökmozgó, agresszív, nagy játékokra képes ifjoncot tudnak a védelem közepébe állítani, aki várhatóan első perctől kezdve fontos szerepet tölt majd be. Ez Tuittnak is összejöhet, hiszen Cameron Heyward helyén kívül a védőfal összes pozíciója kiadó. Tuitt felé kisebb lesz az elvárás eleinte, de ha a 2012-es formáját meg tudja idézni, akkor nem sokára belőle is kezdőjátékos lehet.

Mindenesetre nagy előny, hogy nem kell azonnal a mély vízbe ugrania. McCullersnek ilyen gondja nem lesz, az ő játéka ligától függetlenül ugyanaz – minél nagyobb helyet elfoglalni. A 158 kilogrammal mérlegelő NT igaz, hogy csak 6. körös lett, de egydimenziós játékosként is olyan segítség tud lenni a védelem számára, amilyen Casey Hampton visszavonulása óta nem volt a keretben.

Jó fogásnak számít Zumwalt is a 6. körben, hasznos kiegészítő ember lehet belőle az NFL-ben, igaz Vince Williams megszilárdította a helyét annyira a keretben tavaly, hogy nem vártunk két draftolt újoncot is ILB posztra.


A nagy kérdés, hogy mi lesz Shaq Richardson sorsa. A cornerback az egyik legégetőbb hiánya volt a csapatnak, ehhez képest az 5. körig vártak a befektetéssel. Rutinos és jó labdaérzékkel megáldott CB Richardson, de jelenlegi tudása mellett életveszélyes lenne rábízni egy jobb NFL-elkapót, márpedig Pittsburghben azonnali segítséget várnak tőle.

Hasonlóan ellentmondásos igazolás Dri Archer, aki futóként is visszahordóként tette le a névjegyét a Kent State-ben, itt pedig elkapóként is számolnak majd vele. A hozzá hasonló „támadó fegyver" játékosok sikeressége eléggé visszafogott, de Todd Haley koordinátor draftolta anno McClustert is, így némileg lehet bizakodni vele kapcsolatban. Amiatt pedig még inkább, hogy a 4. körben rátaláltak Bryantre. Lényegében az utolsó kezdő potenciállal bíró, klasszikus szélső elkapó volt a drafton, akinek elsősorban a hosszú játékoknál volt szerepe Clemsonban. Remekül illik a rendszerbe, jobb helyre nem is kerülhetett volna, már csak abban kell bíznia az acélvárosiaknak, hogy előző hasonló draftoltjukkal, Plaxico Burress-szel ellentétben ne máshol találjon magára, hanem itt. Wesley Johnsonnak jó esélye van, hogy aktív kerettag lesz a meccsnapokon is, minden pozícióba be tud ugrani a támadófalban, ha szükséges.

Ha Archer helyén egy jobb cornert választanak, akkor a legjobb is lehetett volna ez a draft, de így se kell szégyenkezniük Tomlinkéknak.

Osztályzat: A

Teddy Bridgewater fegyelmezettsége, játékismerete, 
és munkamorálja is példás (Fotó: Action Images)
Teddy Bridgewater fegyelmezettsége, játékismerete, és munkamorálja is példás (Fotó: Action Images)

3. Minnesota Vikings

1/9 (9) Anthony Barr, OLB (UCLA)
1/32 (32) Teddy Bridgewater, QB (Louisville)
3/8 (72) Scott Crichton, DE (Oregon State)
3/32 (96) Jerick McKinnon, RB (Georgia Southern)
5/5 (145) David Yankey, OG (Stanford)
6/6 (182) Antone Exum, CB (Virginia Tech)
6/8 (184) Kendall James, CB (Maine)
7/5 (220) Shamar Stephen, DT (Connecticut)
7/8 (223) Brandon Watts, OLB (Georgia Tech)
7/10 (225) Jabari Price, CB (North Carolina)

Egy napig ment a találgatás, hogy a Vikings milyen szerepben fogja majd alkalmazni Anthony Barrt, aztán Scott Crichton draftolása megadta a választ – linebackerként. A nagyszerű siettető hírében álló Barr játéka egyelőre nagyon nyers, így várhatóan továbbra is az irányító támadására fogják használni, függetlenül attól, hogy egy sokoldalúbb LB is elfért volna a Vikings védelmébe. Jared Allen távozása miatt Crichtonra nagy szükség volt, kevés az olyan DE az idei mezőnyben, akit négyemberes fal szélére is nyugodtan be lehet tenni. A páratlan fizikai erővel bíró Crichton, és a szuperatletikus Barr közös erővel pótolhatják Allen statisztikáit, és nehezebb is lesz olvasni a felállásukat.

A Minnesota draftját ugyanakkor nem ez a duó, hanem Teddy Bridgewater megszerzése emeli ki a többi közül. A 32. helyen potenciális franchise irányítót szerezni elég ritka mutatvány, a volt Louisville-kedvencnek pedig legalább annyi esélye van rá, hogy a 2014-es osztály legjobbja legyen, mint Bortlesnek vagy Manzielnek. A holtszezon nagyon nem kedvezett az értékének, de idény közben fel sem vetődött, hogy másnak letisztultabb, NFL-készebb játéka lenne az egyetemista irányítók között, szinte elvárásnak minősül felé, hogy minél előbb bírja rá Mike Zimmert, hogy Cassel helyett ő kezdjen. Christian Pondernek úgy tűnik ezzel befejeződött a minnesotai karrier, jövőre lejár a szerződése, és kereshet majd új csapatot magának.

Ami furcsa volt, hogy Toby Gerhart távozását annyira érzékeny veszteségnek érezte a vezetés, hogy már a 3. körben hozott Peterson mögé cserefutót. Mind a poszt, mind McKinnon személye ellentmondásos választás a 96. helyen. A harmadik nap viszont ismét belelendültek az irodában, Yankey, Exum és Stephen is jó fogásnak látszik, előbbi kettő ideális esetben a depth chart élére is eljuthat. A fő kérdés náluk, hogy Exum egészséges-e már, és meddig marad az, Yankey pedig tényleg annyira elkeserítő erőállapotban van, mint azt a felmérők idején rebesgették. Mivel a Vikings fala inkább izomból dolgozik, nem pedig technikából, így lehet, hogy bajba kerül az elvárások miatt a volt stanfordi.

Osztályzat: A

Evans mérete és sebessége is kiemelkedő (Fotó: Action Images)
Evans mérete és sebessége is kiemelkedő (Fotó: Action Images)

2. Tampa Bay Buccaneers

1/7 (7) Mike Evans, WR (Texas A&M)
2/6 (38) Austin Seferian-Jenkins, TE (Washington)
3/5 (69) Charles Sims, RB (West Virginia)
5/3 (143) Kadeem Edwards, OG (Tennessee State)
5/9 (149) Kevin Pamphile, OT (Purdue)
6/9 (185) Robert Herron, WR (Wyoming)

Gondoskodott róla Lovie Smith, hogy ha Josh McCownnal mennek neki a szezonnak, akkor a veterán irányító hasonló látvánnyal szembesüljön a pályán, mint előző állomáshelyén, Chicagóban. Vincent Jackson megkapta társául fiatalkori önmagát, Mike Evanst, egy szintén tiszteletet parancsoló méretekkel bíró, blokkolni és elkapni hasonlóan jól tudó tight endet Seferian-Jenkinst, és egy passzjátékban betöltött szerepe miatt Matt Fortéhoz hasonlítható futót, Simst. Nagyon kellett a támadósor felturbózása (így Herron is a 6. körben), és itt még a koncepciót is látni a választásokban, minden a Buccaneers terve szerint alakult. Igaz ez a két támadófalemberre is, 5. körben nem sok kecsegtetőbbet lehetett volna találni.

Ha nagyon akarjuk, a Sims-választást persze lehet támadni, hiszen Doug Martin kiesése után egy meccsen Mike James, majd a szezon végéig Bobby Rainey is bíztatóan mozgott, négyfutós rotációt pedig aligha fog alkalmazni Tedford támadó koordinátor. A védelembe nem érkezett senki, de az aktív szabadügynök-mozgások után ebből nagy bajuk nem származik.

Osztályzat: A

Manziel első évében elhódította a Heisman-trófeát  (Fotó: Action Images)
Manziel első évében elhódította a Heisman-trófeát (Fotó: Action Images)

1. Cleveland Browns

1/8 (8) Justin Gilbert, CB (Oklahoma State)
1/22 (22) Johnny Manziel, QB (Texas A&M)
2/3 (35) Joel Bitonio, OG (Nevada)
3/7 (71) Christian Kirksey, ILB (Iowa)
3/30 (94) Terrance West, RB (Towson)
4/27 (127) Pierre Desir, CB (Lindenwood)

Nagyszerű draftot zárt a Browns, hiszen a fenti névsor mellett megkaparintotta a Buffalo 2015-ös 1. és 4. körét, valamint a Baltimore jövő évi 6. körét is, miközben mindenkit le tudtak draftolni így is, azok közül, akiket szerettek volna. Csak az zavar bele a képbe, hogy példátlan módon a 9. helyről felmentek a 8. pozícióba, hogy a Minnesota elől elvigyék Justin Gilbertet.

A draft első kiválasztott cornerbackje jó szolgálatot fog tenni a szerződéshosszabbítás után lévő Joe Haden túloldalán, hiszen Buster Skrine-hez és Leon McFaddenhez képest is hatalmas előrelépés lehet az ő játéka, más kérdés, hogy ha Haden taszítani fogja a labdákat, akkor első évében Gilbert sokkal foglalkoztatottabb lesz, mint az ideális lenne. Ugyancsak esélyes rá, hogy idővel kiforrja magát Pierre Desir, hiszen az NCAA harmadosztály legdominánsabb védője volt, és fizikailag is felveszi a versenyt még a söprögetőkkel is. Ideális landolási pozíció neki Cleveland.

A Browns új irányítója Johnny Manziel lett, akit baljós helyen, a 22. választással szereztek meg – ugyanekkor érkezett anno Brady Quinn és Brandon Weeden is Clevelandbe. Ray Farmer végül komoly kockázatot bevállalva adja Johnny Football kezébe a csapat sorsát, akiben minden megvan, hogy az NFL következő sztárjátékosa legyen, bár vele kapcsolatban legalább annyi szkeptikus van, mint korábban Newton, Tebow vagy Vick draftolásakor volt. Nagyon érdekes lesz látni, hogy ezen a számegyenesen hol helyezkedik el Manziel, és egyáltalán meg akarják-e változtatni az ő improvizációs játékát.

Ahhoz, hogy Manziel jól érezze magát, érkezett egy remek guard és egy futó is a támadósorba. Bitonio újoncként is előrelépés lehet a Washingtonba távozott Lauvao helyén, míg Terrance West megküzdhet Ben Tate-tel a labdákért. West ugyanolyan valószínűtlenül eredményes karrieren van túl, mint Manziel; 2013-ban több mint 2500 yardot futott a második vonalban, így az ő debütálása is sok érdeklődő tekintetet vonzhat. Ráadásul West mellett a nem draftolt Isaiah Crowell is a Browns kötelékébe került, a Georgia egyetemről elbocsátott futó kizárólag a háttere miatt nem talált gazdára, így viszont nagy fogás lehet, ha észnél tud maradni.

Kirkseyről is érdemes pár szót mondani, hiszen D'Qwell Jackson helyére valószínűleg őt állítja majd Pettine mester, és a rutinos Karlos Dansby mellett zavartalanul beépülhet a csapatba már augusztusban.


A Browns gyakorlatilag a legjobb draftok egyikét zárta, ez ugyanakkor nem feltétlenül fog látszódni a 2014-es mérlegen. Ennek oka, hogy ha Josh Gordon egészéves eltiltása érvényben marad, akkor egy pótolhatatlan láncszem esik ki a csapatból, és Manziel csak rutintalan, sérülékeny vagy máshonnan elküldött elkapókkal tud együtt dolgozni. A draftosztály és a csapat sikeressége pedig hosszú távon is rajta múlik majd.

Osztályzat: A

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik, egy helyen!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik