NFL: Jared Allen Chicagóban kötött ki; nincs több zsákolás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.26. 15:26
null
Jared Allen ezentúl a csoportrivális Chicago Bears színeiben ünnepelhet (Fotó: Action Images)
Bár a múlt héten már összeboronálták a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) legutóbbi kiírását megnyerő Seattle Seahawksszal, végül a Chicago Bears együttesénél kötött ki a csoportrivális Minnesota Vikings korábbi kiváló védőfalembere, Jared Allen.

 

A 31 éves szélső védőfalembert 2004-ben a 4. körben draftolta a Kansas City Chiefs, majd 2008-ban egy első és két harmadik körös választási jogért a Minnesota Vikingshez cserélte. Jared Allen tízéves NFL-karrierje során eddig 128.5 sacket (irányító földre vitele) ért el, ezzel az aktív játékosok közül a második, az örökranglistán pedig a 12. helyen áll.

A kiváló irányítósiettető négyéves szerződést kötött a „szeles városban”, ahol 32 millió dollárt kereshet, 15.5 milliót viszont garantáltan meg is kap.

Érdekesség, hogy a csoportriválistól érkező Allen annak a Julius Peppersnek a helyére érkezett, aki szintén egy divízióellenfél, a Green Bay Packershöz szerződött.

A Philadelphia Eagles átadólistára tette DeSean Jackson mellett a Pro Bowl-támadófalember Evan Mathist is.

A ligával kapcsolatos hír még, hogy a TD-szerzést követő „zsákolást” ezentúl büntetni fogja a liga.
Szomorúbb hír, hogy tegnap 95 éves korában elhunyt a Buffalo Bills alapítója és tulajdonosa – valamint a stadion névadója –, Ralph Wilson.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik, egy helyen!

Jimmy Graham a Falcons otthonában megdöntötte a kapufát, nincs több zsákolás (Fotó: Action Images)
Jimmy Graham a Falcons otthonában megdöntötte a kapufát, nincs több zsákolás (Fotó: Action Images)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik