NFL: Joe Haden 15 milliárdért hosszabbított Clevelandben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.16. 20:18
null
Joe Haden 2019-ig kötelezte el magát a Cleveland Brownshoz (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Cleveland Browns öt évvel meghosszabbította kiváló szélső hátvédje, Joe Haden szerződését.

 

A liga egyik legjobb cornerbackje így 2019-ig kötelezte el magát klubjához, ezen kontraktus értelmében pedig 68 millió dollárt (valamivel több mint 15 milliárd forintot) is kereshet, 45 milliót pedig garantáltan meg is kap. Haden újoncszerződéséből még egy év van hátra, amely során 6.678 millió dollár üti a markát, így a következő hat évben összesen 74.678 millió dollárral gazdagodhat.

Érdekesség, hogy poszttársa, Richard Sherman nemrégiben írt alá négyéves, 57.4 millió dolláros hosszabbítást, és már Patrick Peterson esetében is pedzegetik az új kontraktus aláírását.

További hírek az ohiói együttes háza tájáról: bár a múlt héten megrendezett játékosbörzén nem foglalkozott elkapósora megerősítésével – pedig a második nap előtt jött a hír, hogy az előző szezon „elkapókirálya", az 1646 yardot termelő Josh Gordon egyéves eltiltással néz szembe –, azóta azonban léptek az ügyben. Érkezett ugyanis a szabadügynökpiacról a korábbi Cowboys-klasszis Miles Austin (kétszer is beválasztották a Pro Bowl-mérkőzésre), illetve a Bearst elhagyó Earl Bennett. Ennek következményeként távozott a rendkívül sok labdát elejtő Greg Little, továbbá Vince Young sem sokáig maradt a csapatnál Johnny Manziel draftolását követően.

Érdekesség, hogy a még mindig csak 26 éves Aaron Maybin bejelentette visszavonulását. Az irányítósiettetőt a 2009-es draft 1. körében választotta ki a Buffalo Bills, de sem ott, sem a New York Jetsnél (itt egy fél erős szezont azért összehozott), sem pedig a Cincinnati Bengalsnál nem váltotta meg a világot, 2013-ban pedig a kanadai ligában szereplő Toronto Argonauts alkalmazásában állt.

A St. Louis Rams négy mérkőzésről kénytelen lesz nélkülözni elkapóját, Stedman Baileyt, aki tiltott teljesítményfokozók használata miatt bűnhődik.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye előtti uborkaszezon során történik, egy helyen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik