Az átigazolási időszak utolsó napja percről percre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.02. 08:28
null
Tik-tak, ketyeg az óra: ma este bezár az átigazolási piac (Fotó: Action Images)
Újabb nyár ért véget, és az iskolai tanévkezdéssel egy időben a hazai és a nemzetközi átigazolási piac is bezárta kapuit. Kedd reggel alighanem bejelentenek még jó néhány átigazolást, addig is a legérdekesebbek: Mesut Özil a Real Madridból az Arsenalba ment, Marouane Fellaini az Evertonból a Manchester Unitedbe. Magyar fronton: légiósaink közül csapatot váltott Koman Vladimir, Novothny Soma és Pintér Ádám, Rudolf Gergely a Győri ETO-hoz szerződött, a Ferencváros a Real Madridtól szerezte meg David Mateost, Futács Márkó a DVTK-ban folytatja.

NEMZETKÖZI TOPTRANSZFER:
+
BEMUTATTÁK GARETH BALE-T A REALBAN
+ MESUT ÖZIL A REAL MADRIDBÓL AZ ARSENALBA IGAZOLT
+ MAROUANE FELLAINI AZ EVERTONBÓL A MANCHESTER UNITEDBE IGAZOLT
+ AZ EVERTON MEGSZEREZTE GARETH BARRYT ÉS ROMELU LUKAKUT

MAGYAR LÉGIÓSOK:
+ KOMAN VLADIMIR
AZ URALBA IGAZOLT
+ NOVOTHNY SOMA
A PAGANESÉBEN
+ PINTÉR ÁDÁM
A TOM TOMSZKHOZ IGAZOLT

NB I:
+ A FERENCVÁROS
SZERZŐDTETTE A REAL MADRIDTÓL DAVID MATEOST
+
A BAJNOK ETO SZERZŐDTETTE RUDOLF GERGELYT, AKIVEL A NAP FOLYAMÁN SZERZŐDÉST BONTOTT A DVTK
+ DÉLCZEG GERGELY KISPESTRŐL PAKSRA KERÜLT KÖLCSÖNBE
+
BELGA ÉS SZERB U-VÁLOGATOTT ÚJPESTEN
+
KÉT ETO-JÁTÉKOS A MEZŐKÖVESDBEN
+
BATIOJA ÉS DEBRECENI ALÁÍRT DIÓSGYŐRBEN. FUTÁCS MÁRKÓ SZINTÉN A DVTK-HOZ IGAZOLT
+ EPPEL MÁRTON AZ MTK-HOZ MENT KÖLCSÖNBE

MAGYAR ÁTIGAZOLÁSOK ITT
CSAPATRÓL CSAPATRA: AZ NB I NYÁRI ÁTIGAZOLÁSAI ITT
KÜLFÖLDI ÁTIGAZOLÁSOK ITT

2.00: A piac ugyan már éjfélkor bezárt, de az átigazolások bejelentésére még ezt követően is sor került. Mostanra azonban már minden klub bejelentette a „bejelentenivalóját”, így mi is nyugovóra térünk. A délelőtti szerkesztő, Hegyi Dániel, valamint a délutáni, Marosi Gergely köszöni a kitartó figyelmüket.

1:10: Mata nem lesz a PSG játékosa, érkezik a hír Franciaországból. Coentrao-üzlet sincs, jelenti az ESPN.

0.58: FELBOLYDULT A GOODISON PARK! Az Everton hivatalos honlapján bejelentette, hogy 27.5 millió fontért eladta a Manchester Unitednek Marouane Fellainit. Victor Anichebe
hatmillió fontért a West Bromwich Albioné. Az érkezési oldal sem gyenge: Romelu Lukaku egy évre kölcsönbe jön a Chelsea-től, Gareth Barry a Manchester Citytől érkezik, és Roberto Martínez menedzser újabb játékost szerződtetett a Wiganből James McCarthy személyében, 13 millió fontért. Mindezt egy közleményben jelentette be a liverpooli klub, mert nem kell elaprózni a dolgokat.

0.52: Hogy ki ne hagyjuk: Stéphane Sessegnon klubrekordért a West Bromba ment.

0.50: A Lukaku-transzfert hivatalosította a Chelsea is, a belga csatár az Evertonba megy kölcsönbe.

0.35: Niko Kranjcar a Queens Park Rangersbe került kölcsönbe a Dinamo Kijevtől.

0.33: Imposztorok!
A Manchester United a BBC-nek megerősítette, hogy a Spanyolországban a klub nevében fellépő, az Athletic Bilbaónak Ander Herrerára ajánlatot tevő küldöttség nem az MU hivatalos küldöttsége volt, valaki csúnyán megpróbálta átverni a feleket.

0.26: Elszabadul a pokol hamarost. A hírek szerint a Manchester United rögvest bejelenti Marouane Fellainit (27.5 millió font az Everton kasszájába vándorol), valamint a Real Madridtól kölcsönbe érkező Fabio Coentraót. Hivatalosan még egyik klub sem közölt semmit. Eközben az Everton egy évre kölcsönveszi a Chelsea-től Romelu Lukakut, aki ezt már el is kottyantotta twitteren.

0.22: És most Újpest. A lilák bejelentették, hogy a szezon végéig megszerezték a Crvena zvezda szerb utánpótlás-válogatott kapusát, Marko Dmitrovicsot.

0.16: Kezdődnek a bejelentések. A Fulham megvette a harmincnégyszeres montenegrói válogatott védekező középpályást, Elszad Zveroticsot a svájci Young Boystól.

0.00. VÉGE, LEFÚJTÁK! AMIT IDÁIG NEM SIKERÜLT HIVATALOSÍTANI, ABBÓL MÁR NEM LESZ ÁTIGAZOLÁS, VÉGET ÉRT A 2013 NYÁRI ÁTIGAZOLÁSI IDŐSZAK

23.59. Panic buy, ahogy az angolok mondanák. Az Everton ajánlata szó szerint az utolsó percben futott be a Wiganhez James McCarthyért, a Latics elfogadta azt.

23.58. A Leicester City hivatalos honlapja bejelentette, hogy Futács Márkó egy évre kölcsönbe a DVTK-hoz kerül. Az átigazolásról elsőként a Nemzeti Sport Online számolt be.

23.56.
Közben egyre több hír jön arról, hogy valakik rusnyán megpróbálták átverni a klubokat a Herrera-átigazolás ügyében. Mert hogy a Manchester United állítólagos küldöttsége nem az angol klub hivatalos küldöttsége volt. Bizarr.

23:50.
Még tíz perc. A FIFA hivatalos rendszerébe éjfélig kell bevezetni az átigazolásokat, ha ez nem történik meg, akkor kútba esik az ügylet (minden szezonban vannak, akik percekkel csúsznak ki). Várhatóan egy rakás átigazolást csak éjszaka vagy kedd reggel jelentenek be.

23.30.
Jaj, meddig húzták. Mesut Özil a Real Madridtól az Arsenalba igazolt, klubrekordot jelentő összegért. Sem a szerződés hosszát, sem az átigazolási összeget nem közölte az ilyesmiktől betegesen ódzkodó Arsenal.

23.25: Kölcsönadta mellőzött játékosait a Manchester United: a portugál szélső, örök ígéret Bebé a Pacos Ferreirát, míg a 19 esztendős Nick Powell a Wigant erősíti a szezon végéig.

23.01: REALBÓL A FRADIBA. A Real Madrid kötelékébe tartozó David Mateos a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

23.00: BIMM. BAMM. EGY ÓRA VAN MÉG AZ ÁTIGAZOLÁSI IDŐSZAKBAN.

22.47: BRÉKING! Rudolf Gergely szerződtetését bejelentette a bajnoki címvédő Győri ETO! Rudolf bő egy órát volt szabadon igazolható.

22.45: Eredményre vezetett az Olympique Marseille hosszú ostroma: a francia labdarúgó-bajnokság tabelláján második helyezett, BL-főtáblás déliek hétfőn késő este bejelentették, hogy öt évre megszerezték a Lille U20-as világbajnok középpályását, Florian Thauvint.

22.42: Amíg Mesut Özilt nem jelenti be az Arsenal, addig sem fogynak el a hírek! Takács Marcell hazatér Svájcból, a Ceglédben folytatja.

22.22: Még mindig Diósgyőr. Értesüléseink szerint az U20-as vb-bronzérmes Futács Márkó hazatér Angliából, és a DVTK játékosa lesz. Egyéves szerződéssel.

22.20: Távozik a Benfica paraguayi válogatott játékosa. No, nem Óscar Cardozo váltott klubot, hanem a balhátvéd Lorenzo Melgarejo igazolt az orosz élvonalbeli Kubany Krasznodarhoz.

22.18: Vissza a PL-be: a 31 éves olasz bal oldali mindenes, Andrea Dossena aláírt a Sunderlandhez. A tízszeres válogatott játékos 2010-ben közel négymillióért került a Liverpooltól a Napolihoz.

22.03: A Juve-mester Antonio Conte gyűjtögetős típus: három olasz forrás is megerősítette, hogy Mauricio Isla után Fabio Quagliarellát sem engedi eladni.

22.00: KÉT ÓRA MARADT AZ ÁTIGAZOLÁSI IDŐSZAKBÓL

21.56: OUT! Rudolf Gergely szerződését felbontotta a DVTK, az óriási felhajtás közepette érkezett, ám meglehetősen keveset mutató (és átadólistára került) válogatott támadó innentől szabadon igazolható és csapatot keres.

21.49: Nem csak vesz a Tottenham: a kameruni-francia Benoit Assou-Ekotto az élvonalból nemrégiben kiesett Queens Park Rangershöz kerül egy idényre.

21.48: A magyar válogatott ellen készülődő román szélső, Gabriel Torje ügynöke bejelentette, hogy védence mégsem igazol az Udinesétől a Hamburghoz. Korábban a Schalkével is hiába tárgyaltak.

21.47: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Josuha Guilavogui trió az Atléticóban. Kész szerencse, hogy a Nice nem adta Stephan Raheriharimananát vagy Albert Rafetraniainát.

21.38: A Tottenham angol sajtóhírek szerint 15 millió eurót plusz Emmanuel Adebayor játékjogát kínálták fel a Chelsea-nek Fernando Torresért cserébe, de a „kékek” visszautasították a megkeresést. Szintén marad Demba Ba, a londoni kékek visszadobták az Arsenal ajánlatát. Romelu Lukaku viszont az Evertonba tart, a változatosság kedvéért kölcsönbe.

21.21: Micsoda fordulat! A cope.es szerint azért vonult vissza nagy hirtelen az MU-delegáció, mert rájöttek, hogy 40 millióért megvehetik Sami Khedirát a Real Madridtól. A Real válasza egy egyértelmű „no” volt.

21.17: A saját képességeit tízes skálán körülbelül tizenkettesre értékelő Nicklas Bendtnerért nem kapkodnak a topklubok, a Crystal Palace viszont szeretné megszerezni. A Palace megtette már ajánlatát, vár az Arsenal visszajelzésére.

21.15: Az Atahotelból jelentjük: az Inter hétmillióért elvitte volna Mauricio Islát a Juventustól, a két klub meg is egyezett egymással, de edzője, Antonio Conte nem engedte el a játékost.

21.13: Az Everton bongyor hajú középpályása, Marouane Fellaini állítólag írásos átigazolási kérelmet nyújtott be klubjához. Ez általában órákon belüli átigazolást jelent. Fellainit David Moyes vinné a Manchester Unitedhez, mely óriásit kaszálhat a Fellaini-parókákon is. A hírt a BBC Sport vezető futballszakírója, Phil McNulty közölte. Kollégánk szerint Fellaini Manchester Unitedbe igazolása tetemes samponköltségekkel is jár(na).

21.08: CSATÁR AZ MTK-BAN! CSATÁR AZ MTK-BAN! Eppel Márton Paksról visszakerül volt klubjához, mely nagyon vészes gól- és centerhiányban küszködik. A szükség esetén a védelem tengelyében is bevethető Eppel egy évre kölcsönbe kerül a kék-fehérekhez.

20.59: Az AS szerint a Manchester United küldöttsége anélkül hagyta el a Spanyol Labdarúgó-szövetség épületét, hogy letette volna a bilbaói Ander Herrera kivásárlási összegét, a közel 36 millió eurót. Nem gondolták meg magukat: bürokratikus okok miatt nem ütötték nyélbe az üzletet. A Sky értesülései szerint nem a baszkokon múlott a dolog, a játékos már alá is írta öt évre szóló kontraktusát az MU-hoz.

20.57: Információink szerint Egerszegi Tamás Gyirmót irányába hagyja el Újpestet.

20.48: A DVTK tudatta, ami már amúgy is köztudott volt, Debreceni András és Augusto Batioja is aláírt.

20.47: Egy régi ismerős hazatért: a Monacóval 2004-ben BL-döntőbe jutó, 13-szoros francia válogatott védő, Gaël Givet – aki az utóbbi négy évben a Blackburn Rovers kötelékébe tartozott – szülővárosa csapatába, a francia második ligás Arles-Avignonba igazolt.

20.43:
Pörög az Atahotel, az olasz átigazolási központ: Alberto Gilardino a Genoától a Juventusba tart, Marco Borriello az AS Romától a Genoához, Fabio Quagliarella a Juventustól a West Bromwichhoz. A Roma a lyoni Bafétimbi Gomisszal kárpótolhatja magát Borriello elvesztéséért, Gomist pedig a Catania Maxi Lópeze válthatja. Hogy folytassuk: a Catania azzal a Cristiano Biraghival tárgyal, aki most nyáron került az Intertől a Cittadellához. A Cittadella cserébe elvinné a Cataniától Alfredo Donnarummát. Követték?

20.26: HIVATALOS:
A DVSC-Teva szerződtette a DVTK átadólistára tett támadóját, L'Imam Seydit.

20.25:
Bale: „I would have joined Madrid for a penny.” Őszinteség, futball a neved! – üzeni erre transzferológusunk, Bacskai János.

20.20: Újabb játékost igazolt Spanyolországból a Swansea City. Az angolok egy szezonra – vásárlási opcióval – kölcsönvették a Getafe U21-es Európa-bajnok csatárát, Álvaro Vázquezt.

20.18: A Bayern München korábbi horvát válogatott szélsőjével erősített a Panathinaikosz. A görögök hároméves szerződést kötöttek Danijel Pranjiccsal, aki a napokban bontott szerződést a lisszaboni Sportinggal.

20.14: HIVATALOS. Koman Vladimir az Ural játékosa, ezt az FK Krasznodar jelentette be. A keveset játszó magyar válogatott középpályás az FK Krasznodar közleménye szerint a 2013-as év végéig, kölcsönben szerepel a jekatyerinburgi csapatnál.

20.06:
Két orosz forrás is arról számol be, hogy Koman Vladimir az élvonalbeli Uralban folytatja pályafutását. Hivatalos bejelentés még nincs. A Transfermarkt már át is tette a futballistát az Uralba.

20.05:
A sok nagy igazolás után a Monaco kezeli a játékosfelesleget: a legutóbbi szezonban a második vonalban még alapembernek számító uruguayi védő, Gary Kagelmacher kölcsönben a Valenciennes-ben folytatja.

20.02:
A sérüléséből lábadozó Ibrahim Afellayt és Isaac Cuencát sem adja kölcsön a Barcelona. A holland támadó ebben az évben nem valószínű, hogy visszatérhet, ellenben a spanyol szélső akár már szeptemberben pályára léphet.

20.00: Thiago Ryan, a Fluminense jobbhátvédje bejelentette, hogy a Videotonhoz igazol, és ezt Instagramon dokumentálta is.

19.41:
A Palermo megerősítette, hogy kölcsönadta az Arsenalnak kapusát, Emiliano Vivianót. A londoniaknak az egyéves kölcsönszerződés után opciós joguk van Vivianóra. Az Özil-transzfer még mindig húzódik.

19.39: A Chelsea nem győz kölcsönadni, Sam Hutchinson a holland Vitesse-be, Ulises Davila pedig a Sabadellbe ment.

19.37: Mi is csak pislogunk, de a Genoa megszerezte az egykori kaposvári légióst, Danian Dzsavadot. Méghozzá a cseh Viktoria Zizkovtól.

19.30:
Ezen a fronton semmi hivatalos, de egy valenciai rádióműsor információi szerint David Mateos a Real Madridtól tényleg a Ferencvároshoz kerül.

19.25:
Mielőtt elfelejtenénk itt is megemlíteni, az egykori Nedved-pótló, Milos Kraszics a Bastiába igazolt.

19.18: Megtalálta az Ajax a Tottenhamhez távozó karmester, Christian Eriksen utódát: a 169 centiméteres irányító, Lerin Duarte a Heracles Almelótól érkezett, 2.5 millió euróért.

19.17: Napi Suárez:
angol források szerint a Liverpool egy 65 millió eurós ajánlatot kapott az uruguayi támadóért, Luis Suárezért, minden bizonnyal a Real Madridtól. A Suárezért régóta kajtató Arsenal ugyanis kiköltekezte magát, bár egy csatárra még vadászik ma este: kölcsönvenné a Chelsea-től Demba Bát.

19.12:
Pintér régi és új állomáshelye között szerény 7617 kilométer a távolság, autóval 83 óra alatt lehetne Tomszkban a játékos – mondja a Google Maps.

19.09: Hivatalos, Pintér Ádám új csapata az orosz Tom Tomszk.
A középső védőként és védekező középpályásként is bevethető magyar válogatott játékos hazautazik Magyarországra, hogy elintézze vízumát, szeptember 16-án, az Anzsi ellen már debütálhat. Szerződése egy évre szól.

19.00:
A Mezőkövesd-Zsóry végül nem három, hanem két játékost vett kölcsön a Győri ETO-tól: Linas Pilibaitis és Kiss Máté is az újonchoz igazolt. Harsányi Zoltánnal teljes az erősítés utolsó hulláma.

18.54:
Angol nyüzsgés: a Crystal Palace hároméves szerződést kötött a Readingből érkező Adrian Mariappával, a Stoke kölcsönvette egy évre az Aston Villától Stephen Irelandet.

18.53:
Friss U20-as világbajnokkal erősödött az Auxerre: a francia élvonalbeli Rennes – opciós joggal – egy évre kölcsönadta Axel Ngandót a második ligás Auxerre-nek. Ngando csereként pályára lépett az Uruguay elleni fináléban, a franciák diadalát hozó tizenegyespárbajban a kapuba talált.

18.43. A Napoli kölcsönadta magyar támadóját, Novothny Somát az olasz harmadosztályban szereplő Paganesének. A transzfert a Paganese hivatalosan bejelentette. A Nemzeti Sport Online információi szerint Novothny egy évre kerül kölcsönbe a fiatal, 21.5 év átlagéletkorú csapathoz, a Napoli bármikor visszarendelheti. A kölcsönadási szerződés záradéka szerint állandó játéklehetőséget kell biztosítani Novothnynak. A magyar csatárt szerda délben mutatják be.

18.40:
Vegyes szuvlaki görög földről: az Olympiakosz megszerezte a szerb válogatott Marko Scsepovicsot. A PAOK Szotirisz Ninisz kölcsönvétele mellett Jorgosz Cavellasszal erősített.

18.35: Joel Obi
az Intertől kölcsönbe a Parmához megy, a nyári megszámlálhatatlan olasz kölcsönügylet egyikeként.

18.25: Nem mentünk el, csak vihar előtti csend honol. Közben a német átigazolási időszak lezárult, a délig regisztrált átigazolásokat még elfogadják. A Hertha cserét hajtott végre kölcsönben a Hamburggal (Skjelbred jött, Lasogga ment) és megszerezte Cigercit a Wolfsburgtól, Tranquillo Barnetta a Leverkusenből az Eintracht Frankfurtba ment, Karim Haggui a Hannoverből a Stuttgartba. A japán Kanazaki Mu a Nürnbergből a portugál második ligás Portimonenséhez igazol, ez kisebb visszalépésnek tűnik. Meg nyilván vannak még azok az átigazolások, amiket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra.

17.50: Özil állítólag átment a németországi orvosi vizsgálaton, így az Arsenal és a Real este hétkor bejelenti a klubváltást.

17.36: Információink szerint az Újpest FC az NB II-be adja kölcsön Egerszegi Tamást, két kérője is van a középpályásnak.

SZAVAZÁS

A Real Madrid világrekordot jelentő 100 millió euró ellenében leigazolta Gareth Bale-t a Tottenhamből. De mire jutnak vele a királyiak?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

17.34 A Liverpool keretébe tartozó Dani Pacheco a spanyol második ligás Alcorcón irányába hagyja el a kikötővárost.

17.29:
Oroszországban még mindig van pénz, a bajnoki címvédő CSZKA Moszkva tízmillió eurót fizetett a brazil Botafogo támadójáért, Vitinhóért.

17.26: Rutinos kapussal erősített a West Brom: a 29 éves Lee Camp januárig írt alá a Gera Zoltánt is foglalkoztató együtteshez. Az északír válogatott kapuvédő több angol klubnál (QPR, Nottingham Forest, Norwich) is megfordult, s a 12 hetet kihagyó Ben Foster pótlására érkezett. Mondhatni, campingezik a WBA..

17.19: Koman Vladimir munkatársunknak cáfolta, hogy kölcsönbe a Szombathelyi Haladáshoz igazolna. Tóth Miklós a Haladás részéről megerősítette, hogy történt kapcsolatfelvétel az ügyben.

17.00: A PSG megpróbálja megszerezni Juan Matát, aki nemigen játszik a Chelsea-ben mostanában. Matával kapcsolatban a Liverpool is felmerült, de a BBC Sport helyi tudósítója szerint ennek nincs valóságalapja.

16.35: Újabb utas ért célba a nagy dél-amerikai-európai futballsztrádán: Silvio Romero, a Lanús 25 éves támadója – a 2012–13-as argentin szezon tavaszi góllövőlistájának kilencgólos harmadik helyezettje – a francia első osztályú Rennes-be igazolt. A Real Madrid a Bale-ügylet árnyékában szerződést bontott Antonio Adánnal.

16.15: Karim Haggui elhagyta a német élvonalbeli Hannovert, és a bajnoki rivális VfB Stuttgarthoz igazolt. A 29 éves tunéziai védőnek a sváb lesz a harmadik Bundesliga-klubja a Bayer Leverkusen és a Hannover után.

16.12: ÚJABB MAGYAR OROSZORSZÁGBAN! Sajtóhírek szerint Pintér Ádám is a Premjer-ligában folytatja pályafutását: a Real Zaragozával augusztusban szakító magyar válogatott középpályás a Tom Tomszkba igazolhat. Részletek itt!

16.10: Emmanuel Mayuka személyében a tavalyi Afrikai Nemzetek Kupájának egyik gólkirályát szerezte meg a francia élvonalbeli Sochaux. Az angol Southampton egy idényre adta kölcsön a 22 éves támadót. Mayuka nevének hallatán nyilván senki sem nyúl nyugtatóért, pedig nem akárki ő: a tavalyi kontinenstornán három gólt szerző ifjú csatár végigjátszotta az Elefántcsontpart elleni tavalyi ANK-finálé 120 percét, sőt a hazája történelmi sikerét hozó szétlövésben értékesítette a tizenegyesét is.

15.40: JÖN AZ ÚJ PAULO SERGIO! A Manchester United elkeseredett támadást indított Ander Herreráért: a Sky Sports úgy tudja, az angol bajnok hajlandó lenne kifizetni az Athletic Bilbao 24 éves középső középpályásának kivásárlási árát, azaz a 36 millió eurót (közel 11 milliárd forintot). Herrerát egyébként az új Paulo Sergióként emlegetik.

15.33: Libor Kozák elhagyhatja a Laziót: a Sky Sports információi szerint a cseh válogatott támadóval az Aston Villa folytat előrehaladott tárgyalásokat, a római klub pedig hajlandó megválni tőle. No igen, miközben Burak Yilmaz megvételéről tárgyal a Galatasaray vezetőivel.

15.27: A francia élvonalbeli Girondins Bordeaux egy idényre – vásárlási opcióval – kölcsönadta csapatkapitányát, Jaroslav Plasilt az olasz élvonalbeli Cataniának. A 31 éves cseh válogatott középpályásnak 2015-ig van szerződése a Bordeaux-nál. Meglepő húzás, nemde?

15.25: A Manchester City negyedszer is kölcsönadta fiatal középső középpályását: Abdul Razak a 2013–2014-es szezont az Anzsi Mahacskalánál tölti. A 20 éves elefántcsontparti válogatott játékos a Portsmouth, a Brighton és a Charlton után negyedszer megy tapasztalatot gyűjteni, ezúttal azonban jó messzire...

15.19: Itt egy újabb, még ropogós magyar átigazolási hír: nem lesz az Újpest játékosa a Standard Liege-nél létszámfelettivé váló Anil Koc. Hogy miért? Ide kattintva megtudhatják.

15.15: Az olasz bajnok Juventus háza táján is volt mozgás az utolsó órákban: Luca Marrone távozott a torinóiaktól, a Sassuolóhoz szerződött, míg a „zebrák” megvették az újonctól Domenico Berardit. Majd kölcsönadták. Részletek itt»

14.57: „Ki lövi majd a szabadrúgásokat?" – szegezték Bale-nek a beugratós kérdést, de a walesi kivágta magát: „Itt Ronaldo a főnök, ő mondja meg, mi lesz. Hagyom, hogy ő döntsön" – mondta nevetve a szélső.

HA JOBBAN ELMERÜLNE A MERCATÓBAN
Piaci zárás Olaszországban»

14.28: Végre itt egy magyar bomba! Délczeg Gergely Pakson folytatja kölcsönben – jelentette be a kispestiek hivatalos honlapja. Részletek itt»

Ha zavarja a szövegelésünk: EGY HELYEN A LEGFRISSEBB ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: MAGYAR ÁTIGAZOLÁSOKKÜLFÖLDI ÁTIGAZOLÁSOK

14.21: A közkívánatnak eleget téve ma Bale hivatalos bemutatásáról már nem írunk többet – azt nem ígérhetjük, hogy a délutáni szerkesztő is betartja ezt –, viszont itt van egy hír Németországból: a német élvonalbeli Schalke 04 hivatalos közleményben jelezte: egy évre kölcsönadta Tranquillo Barnettát az Eintracht Frankfurtnak. A 28 éves svájci válogatott szélsőnek ez lesz a negyedik német klubja. Katt tovább»

Videón Bale első mozdulatai a Real Madrid mezében.

14.05: Összefoglaló Gareth Bale bemutatásáról itt»

13.50: Miközben Bale kirúgott a lelátóra vagy 30 labdát, addig Mesut Özil távozása egyre biztosabbá válik. Már a Marca és a Bild is megerősítette, hogy a német válogatott játékos az Arsenalhoz tart. A madridi szurkolók egy része azonban tiltakozott Özil eladása ellen Bale bemutatása alatt.

13.43: Deka és pózolás felváltva. Most meg lekenyerezi a szurkolókat pár a lelátóra kirúgott labdával.

Bale átvette a 11-es mezt (Fotó: Reuters)
Bale átvette a 11-es mezt (Fotó: Reuters)

13.39: Bale szülei is ott vannak a stadionban, most éppen a kispadon ülve várják, hogy a fiuk kifusson a gyepre új csapata mezében, aki meg is érkezett.

13.36: Eközben Mahacskalában: újabb távozó az Anzsinál: a marokkói válogatottban szereplő, de Belgiumban született Mehdi Carcela-González két év légióskodás után visszatért a Standard Leiege-hez.

13.35: Jelentjük, mégis lesz dekázás! Éppen körberakják a pályát labdákkal.

13.33: Hozzászólóink már panaszkodnak, hogy sok lesz a Bale-ről szóló hírekből (már ki van a belük tőle), úgyhogy itt egy kis érdekesség: Vásárolj, Moyes! Usain Bolt videóban üzent az MU menedzserének. A világ leggyorsabb embere egy kreatív középpályás leigazolásáért kampányol. Fellaini érkezése csillapíthatja kedélyeit. Bővebben itt»

13.29: Most szól a kolléga, hogy Spanyolországban szeptember végén kezdődik az iskola. Ez esetben elnézést kérünk a gyerekektől, ott a helyük a stadionban, de a sok felnőtt jelenlétére csak a magas munkanélküliség lehet a magyarázat. Vagy az, hogy a világ második (vagy első?) legdrágább igazolását mutatták be éppen.

13.27: A „Hala Madrid!” már megy neki: Bale spanyolul is köszöntötte a drukkereket. Elég gyenge kiejtéssel beszélt, de így is nagy sikert aratott.

13.26: „Most már ez az otthonod, a családod. Köszöntünk a Real Madridnál” – zárta mondandóját a klubelnök.

13.24: Csak a lényeget felejtettük el leírni: Bale már aláírta a hat évre szóló szerződését, úgyhogy ha a szurkolók tüntetnék ellene, akkor sem tehetnének már semmit. De erről persze nincs szó, nagy ujjongással fogadták a walesit.

13.20: Florentino Pérez szokásos szövegét vette elő: a klub történetéről beszélt, a csapat értékeiről. Amikor végre Bale-ről kezdett el beszélni, örömujjongásban törtek ki a drukkerek.

13.18: Aki a szokásos dekázásra számított, azt el kell keserítenünk: Bale öltönyben van. Szegény, az angol focit nem követő Real-szurkolóknak így várniuk kell, hogy lecsekkolhassák, megért-e 91 milliót a szélső.

13.17: És megjött Gareth Bale! Florentino Pérez társaságában leült a tribünön.

13.14: Amíg Bale a haját zselézi a bemutatóra, itt egy hír a Bundesligából: megvált csapatkapitányától a VfB Stuttgart. A 14-szeres német válogatott Serdar Tasci 4.2 millió euróért a Szpartak Moszkvához igazolt. Részletek itt»

13.11: A lelátókon rengeteg gyerek foglal helyet. De most tényleg, az iskola sem kezdődött el? Lehet, hogy csak az irigység beszél belőlünk a számítógép előtt ülve...

13.09: Most mutatják be – hogy arra a kérdésre válaszoljunk, mi van Bale-lel. Több mint 20 ezer ember várja a Bernabéu-stadionban a nagy nyári szerzeményt. Spanyolországban nem munkanap a hétfő? Biztos éppen sziesztáznak.

12.59: Mesut Özil egyre közelebb az Arsenalhoz: a BBC szerint a londoniak a Real Madrid után a játékossal is megegyeztek, aki Németországban most esik át az orvosi vizsgálaton. Ő lesz Wenger nagy fogása?

12.51: Erősített a Premier League újonca: a Crystal Palace négy évre szóló szerződést kötött Jack Hunttal. A 22 éves védő – aki középpályásként is bevethető – a Huddersfieldtől érkezik.

12.47: Ha már a Bundesliga szóba került: a német sajtó szerint a Bayern München áldásos tevékenysége véget ért a nyári átigazolási időszakban, így meg lehet venni a Bayern-mezeket, télig szinte biztosan együtt marad a legutóbbi szezonban triplázó együttes.

12.39: A legfrissebb hírek szerint Kagava Sindzsi távozik a Manchester Unitedtől: állítólag korábbi klubja, a Borussia Dortmund és a francia gigász PSG is bejelentkezett érte.

12.30: Na de akiket jobban érdekel a magyar tehetség sorsánál, hogy hova igazoltak a Vasas korábbi légiósai, azokat is kielégítjük. Ide várjuk a kattintásokat»

Novothny Soma a Paganese meccsén (fehér pólóban /NS-t?/ olvas)
Novothny Soma a Paganese meccsén (fehér pólóban /NS-t?/ olvas)

12.22: Egész komoly vetélkedés alakult ki a Paganese és a Nocerina között Novothny Soma megszerzéséért. A Napoli magyar csatára közel áll hozzá, hogy az előbbihez igazoljon, a hétvégén már a lelátón is feltűnt a csapat meccsén, de az utóbbi klub elnöke indított még egy elkeseredett támadást érte. Jó olvasni, amikor több klub is harcol egy magyar tehetségért. A részletek itt»

12.20: Visszatér korábbi sikerei helyszínére Patrick Helmes: a Wolfsburg német válogatott támadója a másodosztályú 1. FC Kölnhöz igazol. A 29 éves csatár hároméves szerződést köt régi-új együttesével.

12.14: Zajlik az élet Liverpoolban az átigazolási időszak utolsó napján: Mamadou Sakho és Tiago Ilori szerződtetése után Victor Moses kölcsönvételét is bejelentették.

A Liverpool „triplázott”, hárman is érkeztek
A Liverpool „triplázott”, hárman is érkeztek

12.11: Megvan a mai nap első igazolása a Bundesligában is. A Nürnberg három évre megszerezte a Wolfsburgtól a japán válogatott 29 esztendős csapatkapitányát, Haszebe Makotót.

12.09: Szegény Burgos. A Győri ETO salvadori válogatott támadója a címvédőnél ragadt, pedig szívesen a Diósgyőrhöz igazolt volna, ám osztrák csapata közbeszólt. Bővebben itt»

11.59: „Jók a fogaid, Gareth!” Bale átment az orvosi vizsgálaton a Real Madridnál.

11.58: Távozik az olasz élvonalbeli AC Milan labdarúgócsapatától Andrea Petagna: a 18 éves csatár a bajnoki rivális Sampdoriához igazol. A támadó egy szezonra kölcsönbe kerül a genovai egylethez, melynek az idény végén opciós joga lesz játékjoga felének megvásárlására»

11.56: A DVSC-nél köthet ki L'Imam Seydi, a DVTK-nál átadólistára tett támadó. Bővebben itt»

11.46: Méghogy az Arsenal nem igazol: olasz válogatott kapus érkezett Londonba, a Palermo játékosa, Emiliano Viviano már átment az orvosin. Részletek itt»

11.37: A Deloitte pénzügyi cég elemzése szerint az angol Premier League klubjai rekordot döntöttek: ennyit még soha sem költöttek egy átigazolási időszakban. A jelenlegi pénzforgalmat 510 millió fontra (180 milliárd forintra) becsülik a tavalyi 380 millió fonthoz képest, és a szakértők szerint ez az utolsó napon még jócskán növekedhet. Már csak azért is, mert tavaly nyáron az átigazolási időszak utolsó napján 100 millió fontot költöttek a PL csapatai.

11.33: Vissza Madridba: a Real kölcsönadta orosz tehetségét, Gyenyisz Cserisevet a Sevillának. Bővebben itt»

11.28: Erősödik a Haladás, de egyelőre nem Koman Vladimirral, hanem azáltal, hogy két alapembere, Radó András és Guzmics Richárd is marad Szombathelyen. Részletek itt»

11.24: Senkit nem tévesztünk szem elől, hát még Giorgi Kvilitaiát. A Győri ETO fiatal grúz támadója hazájában bontakoztathatja ki a tehetségét. Egy régi ismerőssel is együtt játszik majd»

11.13: A Real Madrid honlapjának beszámolója szerint Gareth Bale a klub történetének első walesi játékosa. Egészen pontosan – spanyolosan walesi akcentussal, ahogy a blancók hivatalos honlapja fogalmaz –: „first welch player". Bale a 13. brit futballista, aki a Real fehér mezébe öltözik. Walesi edzője amúgy volt már a „király gárdának", John Toshack (1989–1990, 1999).

11.08: Úgy tűnik, David Moyesnak sikerül magával vinnie a Manchester Unitedhez Marouane Fellainit az Evertontól. Részletek itt»

10.45: Bale közben már megérkezett a madridi klinikára a kötelező orvosi vizsgálatra. Jókedvűnek tűnik, de ez nem meglepő, az álma válik éppen valóra (ilyenkor mindig eszébe jut a rosszindulatú szerkesztőnek, hogy mi lenne, ha megbukna az orvosin).

10.40: Turkáljunk egy kicsit Kaká zsebében (nem félreérteni): a Gazzetta dello Sport beszámolója szerint a brazil játékos évente nettó négymillió eurót keres majd, amelyhez hozzáadódnak a bónuszok. Bővebben itt»

10.34: Nem csillapodik a Liverpool étvágya: a PSG-től érkezett a francia válogatott védő, Mamadou Sakho. Kell is az erősítés, ha a „vörösök” a Premier League tabellájának élén akarnak maradni. Részletek itt»

10.32: Városi derbi az átigazolási időszak utolsó napjára! A Corriere dello Sport azt írja, az AS Roma és a Lazio is verseng a Juventus olasz válogatott csatáráért, Fabio Quagliarelláért. A Norwich, West Ham duóval is szóba hozott támadó vételára nyolcmillió euró lehet.

10.25: Miután megleltük Tino Lagator új csapatát, ismét a pápai fanatikusoknak kedveskedünk egy érdekes hírrel, avagy Maróti Béla, távozás, egyezkedés»

10.24: Olaszországban az a hír járja, hogy Andrea Dossena visszatér a Premier League-be. A válogatott védő korábban a Liverpoolt is megjárta, most pedig a Paolo Di Canio vezette Sunderlandbe igazolhat a Napolitól. S ha már Sunderland: a liverpooli Fabio Borini állítólag orvosin van az „olaszosodni" látszó gárdánál.

10.01: Pénzügyek: ahogy általában lenni szokott, hivatalos információ nincs arról, hogy mennyibe került Gareth Bale a Real Madridnak, de tartja magát az információ, hogy a blancók 91 millió eurót fizettek a Tottenhamnek (így Cristiano Ronaldo egója sem sérül, ő marad a rekorder 94 millióval). Az angol sajtó ellenben ragaszkodik a 100 millió eurós rekordhoz. A Milan jóval olcsóbban megúszta Kaká szerződtetését, akiért egy fillért sem kap a Real (legalábbis most), igaz, a spanyolok megspórolják igen magas fizetését. És ha már így belefolytunk az üzleti dolgokba: az AS beszámolója szerint az Adidas sportszergyártó cég elégedetten konstatálta, hogy az eddig is „egy cipőben járó” Bale és Real Madrid immár közösen folytatja.

09.48: Nem tétlenkednek az angolok: a Liverpool 20 éves védőt igazolt a Sportingtól. De ki ő?

09.44: Helyzetjelentés egyenesen Olaszországból: Novothny Soma ügye még nem dőlt el, a Napoli továbbra is egyeztet a harmadosztályú Paganesével a fiatal csatár kölcsönadásának részleteiről, de várhatóan sikerül egyezségre jutniuk a feleknek.

HA A TELJES KÉPRE KÍVÁNCSI

A hazai nyári átigazolások csapatonkénti bontásban: NB I NB II

09.41: Bár Demba Ba érkezhet, így is újabb átigazolási csalódás érheti Arsene Wengert, az Arsenal menedzserét, aki lemaradhat Mesut Özilről, mivel a Real Madrid német válogatott játékosa nem akarja elhagyni a spanyol fővárost. Bővebben itt»

09.30: Riválist kapott Gera Zoltán, a Marseille-től igazolt támadó középpályást a West Bromwich Albion. Itt az új szerzemény»

09.10: Néhány perce négy magyar csapatról írtuk, hogy változhat a kerete az utolsó napon, naná, hogy egy ötödik igazolt: az Újpest hivatalosan bejelentette a belga U21-es válogatott védő, Pierre-Yves Ngawa érkezését. Részletek itt»

09.08: Megvan, kiről beszélhetett Garami József tegnap a Nemzeti Sportnak: értesüléseink szerint Eppel Márton Paksról az MTK-hoz szerződhet. A 21 éves támadó a kék-fehéreknél nevelkedett, majd 2011-ben a holland NEC-hez igazolt, ahonnan tavaly februárban tért haza és Paksra szerződött. Ebben a szezonban azonban csak 56 percet játszott az új vezetőedzőnél, Horváth Ferencnél, így nem lenne meglepő a távozása. A játékost képviselő CMG menedzseriroda részéről Kövesdi Viktor az NSO kérdésére elmondta, valóban szóba került, hogy a támadó kölcsönben visszatér az MTK-hoz, erről még folynak az egyeztetések.

09.06: Nem adja fel Arsene Wenger, küzd az Arsenal szurkolói által várva várt nagy igazolásért. A legfrissebb hírek szerint Demba Bát kölcsönvenné a Chelsea-től. Bővebben itt»

08.57: A Milan hivatalos honlapján bejelentette Kaká érkezését. A klubhonlap ma reggeli tájékoztatása szerint Adriano Galliani, az olasz klub alelnöke tegnap 20 óra után nem sokkal megegyezett a Real Madriddal a brazil játékos átigazolásáról, és a futballistával is megállapodott az éjjel 3-ig tartó tárgyalás során. Kaká kétéves szerződést köt korábbi klubjával, és ma dél körül érkezik meg az olasz városba. Itt vannak a részletek»

08.48: Nemcsak külföldön, itthon is várhatóak még nagy bejelentések. Az MTK csatárt igazolhat, történhet változás a Videotonnál, illetve a Győri ETO-nál óriási jövés-menés lehet az utolsó nap, a Kecskemét pedig ma dönt a próbajátékosokról.

08.47: Szigorúan ínyenceknek! Megvan a Lombard Pápa korábbi horvát támadójának új csapata. Hogy kiről van szó? Itt kiderül!

08.44: A Stoke City sem tétlenkedett az éjszaka: éjfél után bejelentette a Werder Brementől érkező osztrák Marko Arnautovic szerződtetését. Részletek itt»

08.40: Bale annak rendje és módja szerint meg is érkezett Madridba az éjszaka folyamán. Hosszú nap vár rá: orvosi vizsgálattal kezd, majd 13 órakor mutatják be a nagyközönségnek a Bernabéu-stadionban, miután aláírta hat évre szóló szerződését. Részletek itt»

08.30: A Real Madrid és a Tottenham már a tegnap esti meccsdömping alatt gondoskodott róla, hogy véletlenül se unatkozzon a mezei sportújságíró: bejelentették ugyanis Gareth Bale átigazolását, ami igazán hosszas huzavona és tárgyalássorozat után vált hivatalossá.

Érdemes tudni: mivel augusztus 31-e szombatra, tehát munkaszüneti napra esett, két nappal kitolták az átigazolási időszakot. A topligákban ma éjfélig van lehetősége a kluboknak lezárni a transzfereket, kivéve Németországot, ahol már délig be kell nyújtani a transzferkérelmet a szövetséghez, 18 óráig pedig a szerződéshez szükséges papírokat.

EGY HELYEN A LEGFRISSEBB ÁTIGAZOLÁSI HÍREK: MAGYAR ÁTIGAZOLÁSOKKÜLFÖLDI ÁTIGAZOLÁSOK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik