Véget ért a Bale-saga, a walesi a Real Madridé - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.01. 20:06
null
Bale a Real Madridban folytatja pályafutását
Az angol élvonalbeli Tottenham labdarúgócsapatának menedzsere, André Villas-Boas az Arsenal ellen elveszített londoni derbi (0–1) után megerősítette: Gareth Bale a Real Madrid játékosa lesz. Mindkét klub hivatalos honlapján is bejelentette az átigazolást, a walesi szélső hat évre írt alá a spanyol egylethez.

Régóta tartott már a huzavona Bale ügyében, a Real Madrid már hetekkel ezelőtt bejelentkezett a gólerős szélsőért. A transzfert ma jelentették be a klubok, a walesi válogatott játékos a spanyolok közlése szerint hat évre írt alá. Bale-t holnap 13 órakor, a kötelező orvosi vizsgálatok után mutatják be a Real Madridnál.

A Londonból elkívánkozó Bale-t nem adták a nyár elején bejelentkező Manchester Unitednek a „sarkantyúsok", sőt legszívesebben megtartották volna legjobb játékosukat, ám a futballista mindenképpen távozni akart.

KAKÁ VISSZATÉR A MILANHOZ?

Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint az AC Milan megegyezett a Real Madriddal Kaká átigazolásáról. A brazil középpályás visszatér Milánóba, és a La Gazzette dello Sport információi szerint kétéves szerződést köt régi-új csapatával. RÉSZLETEK ITT!

Ügynöke már hetekkel ezelőtt megegyezett nevében a Real Madriddal, Bale állítólag évi tízmillió euróért csapott a spanyolok elnöke, Florentino Pérez kezébe. A hírek szerint Bale végül 91 millió euróért cserébe hagyta ott a Tottenhamet.

Bale 2007 májusában a Southamptontól érkezett a Tottenhamhez, amelynek színeiben 203 meccsen 55 gólt szerzett, a legutóbbi szezonban csapata kulcsembere volt. A klubelnök, Daniel Levy számára fájó volt a walesi válogatott távozása.

„Garethet egyáltalán nem akartuk eladni, vele terveztük a jövőt. Olyan játékos, akit mi fedeztünk fel és neveltünk, csak egy évet töltött ki az új, négyéves szerződéséből – sajnálkozott Daniel Levy. – A Real Madrid érdeklődését és Bale távozási szándékát figyelembe véve úgy láttuk, hogy ebben a szezonban már nem tudna a segítségünkre lenni. Belementünk az eladásába, és szerencsére sikerült hét válogatott játékost igazolnunk a nyáron, így erős kerettel vágtunk neki ennek az idénynek. Sok sikert kívánunk Garethnek a jövőben, és bármikor szívesen látjuk itt, a Lane-en!"

Bale úgy érzi, hat év után eljött a váltás ideje számára, és nagyon sokat köszönhet a Tottenhamnek az elmúlt esztendőkért.

„Hat boldog évet töltöttem a Tottenhamnél, de itt volt az ideje annak, hogy továbbálljak. Minden pillanatát élveztem az itt töltött időnek – idézi Gareth Bale-t a Tottenham közleménye. – Szeretnék mindent megköszönni a klubnak, és remélem, a szurkolók is megértik ezt a nagyszerű lehetőséget. Nem tudom, hogy van-e megfelelő ideje annak, hogy otthagyd azt a klubot, amelybe beilleszkedtél, és amelyben jól ment a játék."

„Tudom, hogy sokan beszélnek arról, hogy gyerekkori álmukat váltják valóra, de nekem ez a szerződés egy igazi álom – folytatta a walesi. – A Tottenhamnek mindig lesz helye a szívemben, és tudom, hogy ebben a szezonban is sikeres lesz majd. Már alig várom életem következő izgalmas fejezetét, a Real Madridban való játékot."

Bale a 11-es mezszámot kapta a Real Madridnál.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik