A Real Madrid húszezer ember előtt bemutatta Bale-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.02. 14:01
null
A Real Madrid új tizenegyese – Gareth Bale (Fotó: Reuters)
Több mint húszezer ujjongó ember előtt hivatalosan is bemutatta a Real Madrid legújabb szerzeményét, a walesi Gareth Bale-t. A 24 esztendős szélső hétfő délelőtt átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, majd a Santiago Bernabéuban aláírta hat évre szóló, évi tízmillió eurós fizetéssel járó szerződését Florentino Pérez elnök társaságában.


A nyár egyik legjobban várt igazolásának bemutatására több száz újságíró, fotós és televíziós szakember látogatott ki. A spanyol lapok szerint volt, aki nem fért már be a zsurnalisztáknak kijelölt részre.

Alig húsz perccel 13 óra után Bale roppant elegáns öltözékben megjelent a tiszteletére felállított pódiumon a Real Madrid stadionjában. Illedelmesen végighallgatta Pérez elnök úr mondókáját, majd ő maga is ejtett néhány szót – ráadásul spanyolul (is)! Azért van még mit gyakorolnia, de a gesztus elismerést érdemel. A monológja közben természetesen a 11-es számmal ellátott Real Madrid-mezt is megmutatta – amelyen ott állt: „BALE”.

„Ki lövi majd a szabadrúgásokat?" – szegezték Bale-nek a beugratós kérdést, de a walesi kivágta magát: „Itt Ronaldo a főnök, ő mondja meg, mi lesz. Hagyom, hogy ő döntsön – mondta nevetve a szélső, majd hozzátette: – Cristiano Ronaldo a világ legjobb játékosa, és személyének szerepe volt abban, hogy ideigazoltam.”

Bale elmondta: egyelőre csak röviden beszélt Carlo Ancelottival, de bármely poszton szán szerepet neki az olasz vezetőedző, ő százszázalékos teljesítményre törekszik. A walesi játékos ebben a szezonban még nem játszott tétmeccset, azonban reméli, mire néhány nap múlva visszatér a Realhoz, két vb-selejtező már a lábában lesz.

S hogy mi a véleménye az érte kifizetett csillagászati transzferdíjról?

„Nekem ahhoz semmi közöm, ez a két klub, a Real Madrid és a Tottenham hatáskörébe tartozik. Én akkor is ide akartam volna szerződni, ha csupán egy pennyt kapok érte.”

A kötelezettségek után a walesi lebandukolt a lépcsőn – közben néhány pacsit is kiosztott a szerencsésen helyezkedő drukkereknek. A pálya szélén a fotósok fogadták, s családja társaságában pózolt néhány fénykép erejéig.

Aztán Bale eltűnt a játékoskijáróban...

De csak pár percre, amíg átvedlett habfehérbe, hogy aztán új otthona gyepén dekázgasson néhányat a kilátogató publikum előtt, amelynek egy része a bemutató alatt Mesut Özil eladása ellen tiltakozott hangos skandálással, ám ha a BBC információi igaznak bizonyulnak, akkor mindhiába…

Bale végezetül néhány ajándék labdát rúgott ki a lelátóra, hogy a szerencsések emléktárgyat is hazavihessenek a nagy napról. Ezt követően besétált a Bernabéu kezdőkörébe, megtapsolta a helyszínen tartózkodó, folyamatosan éljenző szurkolókat, majd megcsókolta a királyi címert nemrég kapott mezén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik