Arsenal: Mesut Özil az „ágyúsoké” - hivatalos

Vágólapra másolva!
2013.09.02. 23:30
null
Mesut Özil pár nap alatt az Arsenalhoz igazolt Madridból (Fotó: arsenal.com)
Az Arsenal egész nyáron kereste a maga sztárigazolását, akinek megszerzésére végül Gareth Bale Madridba kerülése miatt is kerülhetett sor: a német középpályást, Mesut Özilt eladta a nyáron rengeteg pénzt kiadó királyi klub, ötvenmillió euróért.  

 

Özil a hírek szerint Londonban évi kétmillió euróval többet fog keresni, mint a spanyol fővárosban, ahol ötmillióval honorálták szolgálatait. A német karmester öt évre írt alá új egyesületéhez, nem sokkal az átigazolási határidő lejárta előtt.

Nem mondhatjuk, hogy Arsene Wengernek egyszerű és kényelmes út vezetett Özilhez.

„Hatalmas öröm számomra egy ilyen jelentős klubhoz csatlakozni, mint az Arsenal, alig várom már, hogy pályára lépjek a Premier League-ben. A váltás hozzásegít majd ahhoz, hogy még jobb futballista legyek, és remek lesz együtt dolgozni Wengerrel. A tárgyalások során nyilvánvalóvá vált, hogy a klubnak hatalmas ambíciói vannak, és szeretnék a fényes jövő része lenni magam is" – nyilatkozta bemutatásán a német.

„Elképesztő nagy öröm számomra, hogy leigazoltuk Özilt – mondta róla mestere, Wenger. – Hatalmas játékos, bizonyította képességeit mind klubszinten, mind a válogatottal. Egy ideje szemmel tartjuk már, minden tulajdonsága megvan, ami ahhoz kell, hogy az Arsenal játékosa legyen. Egész nyáron azon dolgoztunk itt a klubnál, hogy topjátékosokat szerződtessünk. Több emberrel dolgoztam ezen az ügyön, és folyamatosan éreztem a klub döntéshozóinak támogatását magam mögött. Mesut a legjobb futballisták egyike, fantasztikus erősítés tehetséges csapatunk számunkra. Mindannyian várjuk már, hogy a válogatott mérkőzések után csatlakozzon hozzánk és együtt dolgozhassunk."


ÖZIL-BÚCSÚ EGY KÖZÖSSÉGI OLDALON
„Kedves Real Madrid-szurkolók!
Köszönöm szépen a három csodálatos évet. A veletek eltöltött idő egyedi és különleges volt a számomra. A dolgok másképp alakultak, mint ahogyan azt néhány nappal ezelőtt terveztem. Bár most távozom a Real Madridtól, nektek és a csapatnak a legjobbakat kívánom a jövőben. Most viszont már alig várom, hogy az új klubomban szerepeljek: ÁGYÚSOK!".
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik