Marseille: 15 millióig ment a Thauvin-licit, mire célt ért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.02. 22:37
Eredményre vezetett az Olympique Marseille hosszú ostroma: a francia labdarúgó-bajnokság tabelláján második helyezett, BL-főtáblás déliek hétfőn késő este bejelentették, hogy öt évre megszerezték a Lille U20-as világbajnok középpályását, Florian Thauvint.

A Marseille korábbi próbálkozásait határozottan visszautasító, de a játékos eltökéltségét látván végül – némi presztízsveszteség árán – a 15 millió eurós ajánlatot már elfogadó Lille úgy keresett 11.5 milliót a fiatal futballistán, hogy soha egy percre sem küldte pályára.

A LOSC télen vásárolta meg 3.5 millió euróért Thauvint a Bastiától, ám rögtön vissza is kölcsönözte őt a korzikaiaknak. Mire nyáron – már a Thauvinnek és a francia U20-as válogatottnak aranyérmet hozó korosztályos világbajnokság után – valóban „birtokba vette volna", bejelentkezett érte az OM, és a fiatal futballista nem hagyott kétséget afelől, hogy a délieknél akar futballozni.

Négy monacói (Radamel Falcao, James Rodríguez, Joao Moutinho, Geoffrey Kondogbia) és két párizsi (Edinson Cavani, Marquinhos) „tétel" után holtversenyben Thauvin a hetedik legdrágább érkező játékos a nyári francia piacon. Érdekesség, hogy a szintén 15 milliót kóstáló – és úgyszintén U20-as világbajnok – Lucas Digne is a Lille-t hagyta el, ő a PSG-be igazolt.

Az OM Mario Lemina személyében hétfőn szerződtetett egy másik U20-as világbajnokot is. A játékost foglalkoztató Lorient vezetőedzője, Christian Gourcuff nyilvánosan kifakadt a feje fölött megkötni szándékozott ügylet miatt, de a tárgyalások csak megtorpantak, nem szakadtak meg – éjfél előtt ez a megállapodás is megköttetett.

A Marseille hétfőn közölte azt is, hogy hiába a sok megkeresés, André Ayew a csapat játékosa marad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik