Felkészülés: a DVTK legyőzte a Mezőkövesdet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.06. 19:58
„NB I-es mérkőzés” a felkészülési időszakban: a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata mintegy háromezer néző előtt hazai pályán Takács Péter góljával 1–0-s győzelmet aratott az újonc Mezőkövesd-Zsóry ellen.

A DVTK vezetőedzője, Tomiszlav Szivics nem volt ott a mérkőzésen, ifj. Bene Ferenc helyettesítette: a szakvezető az Észak-Magyarország értesülései szerint Lengyelországban brazil légiósokat figyelt meg.Észak-Magyarország értesülései szerint Lengyelországban brazil légiósokat figyelt meg.

A borsodi presztízsmeccs első félidejében a Diósgyőr irányított: a hét közben összeszedett kisebb sérüléséből felépülő Rudolf Gergely különösen aktívnak bizonyult, és a 26. percben tőle indult a játékrész egyetlen gólját hozó akció is. A DVTK lekontrázta a Mezőkövesdet, Rudolf Gallardóhoz játszott, a spanyol légiós lövését Horváth Tamás még kiütötte, ám a kipattanót Takács Péter már értékesítette. Az NB I-es újonc Mezőkövesd leginkább Petneházi Márk szabadrúgásaival tudott veszélyeztetni.

A fordulás után is a DVTK kezében maradt a kezdeményezés, L'Imam Seydi és Gohér Gergő is helyzetet rontott, majd a 62. percben Seydi ziccerben a Horváthot váltó Szántaiba lőtt. A Seydi–Szántai párharc további összecsapásait is a kapus nyerte meg, a Mezőkövesd az exdiósgyőri George Menougong révén ijesztgetett. Ennél tovább nem jutottak a vendégek, a DVTK 1–0-ra győzött, javítva eddigi felkészülési mérlegén.

Takács gólja

„A felkészülés jelen periódusában nem lehet sziporkázó játékot várni. Mindenképp biztató, hogy szervezett volt a csapatunk, a vezetőedző által kért dolgokat megvalósította. Akadt néhány formás támadás, ám több gólhelyzetet kell kialakítani és azokat jobban kihasználni. Hétfőtől a büki edzőtáborban folytatjuk a munkát ennek érdekében” – értékelt a dvtk.eu-nak ifj. Bene Ferenc.

„A Diósgyőrnek több lehetősége volt, de olyan ordító fölényben, azt hiszem, nem játszott.Jó iramú mérkőzést játszottunk, jó körülmények között, a felkészülési időszaknak megfelelőt. A nézőszámot, a hangulatot sok NB I-es bajnokin is megirigyelhetnék” – vélekedett Véber György, a Mezőkövesd szakvezetője.

Mezőkövesdi gongszó, több ezer DVTK-szurkoló

DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY 1–0 (1–0)
Diósgyőr, 3000 néző. Vezette: Fábián M.
DVTK: Rajics (Rados) – Vági (Bogáti), Alves (Bodnár), Kádár, Husic (Vadász) – Takács P., Kosztics (Hanek) – Nikházi, Gallardo (Csirszki), Rudolf (Gohér) – Seydi (Hornyák)
MEZŐKÖVESD, 1 félidő: Horváth T. – Hegedűs D., Szalai V., Lakatos B., Éles – Farkas B., Dobos, Melczer, Petneházi – Olasz D., Hamar Á. 2. félidő: Szántai – Bagi, Sigér, Gévay, Éles (Bogdány) – Búrány, Bognár, Németh N., Irhás – George, Balajti
Gólszerző: Takács P. (26.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik