Arsene Wenger: „Ezúttal is masszív csapattal találtuk szembe magunkat”

Vágólapra másolva!
2009.07.28. 09:42
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere szerint hasznos volt csapata számára a Haladás elleni felkészülési mérkőzés. A francia szakember elmondta: a végeredménytől függetlenül nagyon erős ellenfélnek tartja a szombathelyi együttest.
Ezúttal nem volt egy súlycsoportban a két csapat
Fotó: Szabó Miklós
Ezúttal nem volt egy súlycsoportban a két csapat
Ezúttal nem volt egy súlycsoportban a két csapat
Fotó: Szabó Miklós
Ezúttal nem volt egy súlycsoportban a két csapat
Harmadik felkészülési mérkőzésén is veretlen maradt az Arsenal. Persze a gárda első három riválisát a könnyen verhető kategóriába lehet sorolni – legalábbis az „ágyúsok” szemszögéből. Ezzel szemben a Barnet ellen csak 2–2-t értek el a londoniak, az SC Columbia felett aratott 7–1-es sikert követően azonban már Szombathelyen is nagy különbségű győzelmet arattak.

Arsene Wenger menedzser szerint ismét hasznos volt, hogy az Arsenal megküzdött Csertői Aurél legénységével, annak ellenére, hogy a múlt évi 1–1-es döntetlen után az idén könnyedén, 5–0-ra nyert csapata.

– Milyen volt újra Szombathelyen?
– Barátságos, akárcsak tavaly – válaszolta a Nemzeti Sportnak Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője, aki a találkozó utáni sajtótájékoztatón azt is elárulta, hogy a tréningek és meccsek között olvasással, pihenéssel tölti legszívesebben a rendelkezésére álló szabadidőt, illetve az ausztriai edzőtáborban, csakúgy, mint Angliában, gyakran kerékpározik. – A felkészülésünket ezúttal is segítheti ez a mérkőzés: ahogyan tavaly, ezúttal is masszív csapattal találtuk szembe magunkat. Sejtettem, hogy erős ellenfelünk lesz a Haladás, és ez – a végeredménytől függetlenül – megint bebizonyosodott.

– Az előszezonban felettébb eredményes az Arsenal, hiszen gólgazdag mérkőzéseket vív. Elégedett?
– Eddig minden a tervek szerint alakult, a lejátszott meccseink alapján joggal várhatom optimistán az előttünk álló szezont. Több futballistám is kirobbanó erőben van, így például érdemes kiemelni a súlyos sérülést és hosszú kihagyást követően visszatérő Eduardo da Silvát.

– Aki ugyebár a Haladás ellen is parádézott…
– Így van, nagyon mozgékony volt, de ami ennél is fontosabb, egy pillanatig sem láttam megilletődöttséget, félelmet a játékán, ami súlyos sérülés után sok játékosnál előfordulhat, miután újra edzésbe áll és pályára lép a meccseken.

– Mi az Arsenal célja az új évadban?
– Az elvárások nagyon magasak: követelmény, hogy kiharcoljuk a főtáblás indulást a Bajnokok Ligájában, illetve a Premier League-ben is szeretnénk az első helyért harcba szállni.

– Végezetül még egy kérdés: jövőre ugyanitt?
– Miért is ne? A pálya talaja jobb volt, mint legutóbb, az ellenfél erejéről pedig már szóltam, így nem elképzelhetetlen, hogy a következő nyári felkészülésünk során újra megmérkőzünk a szombathelyi csapattal.



Csertői Aurél: tanulhatunk az ilyen találkozókból

„Ha okosak vagyunk, sokat tanulhatunk az ilyen találkozókból. Az tisztán látszott, hogy más dimenzióban van a két csapat. Az Arsenal nagyon okosan, gyorsan futballozott, jól használták ki gyenge pontjainkat” – mondta Csertői Aurél, a Haladás vezetőedzője.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik