Egy csapatnyi gyerek, a hasfájós védő és az „elflecsérelt” döntő

Vágólapra másolva!
2009.05.06. 09:40
Kedden este alig tizenegy perc alatt eldöntötte a Manchester United az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-elődöntőt, és biztosította helyét a római döntőben. Patrice Evra nem kímélte az Arsenalt, Sir Alex Ferguson nem igazán akar ellenfelet a döntőre, Arsene Wenger pedig már a Chelsea elleni hétvégi bajnokira koncentrál, ott akar javítani csapatával.
A 74. percben megkezdődött Fletcher (balra) római vakációja
Fotó: Action Images
A 74. percben megkezdődött Fletcher (balra) római vakációja
A 74. percben megkezdődött Fletcher (balra) római vakációja
Fotó: Action Images
A 74. percben megkezdődött Fletcher (balra) római vakációja

Elsőként a United francia balhátvédje, Patrice Evra szólalt meg, aki 65 percet játszott, aztán lecserélte Sir Alex Ferguson – mint kiderült, fájt a hasa. A védő bizony nem rejtette véka alá véleményét az Arsenal produkciójával kapcsolatban.

AZ MU LEHET AZ ELSŐ...

A Manchester United lehet az első csapat, amely megvédi címét a Bajnokok Ligájában. Legutóbb duplázni még az 1992 (az első döntőt 1993-ban az Olympique de Marseille nyerte meg) óta íródó sorozat jogelődjében, a Bajnokcsapatok Európa-kupájában az AC Milan 1989-ben elért végső győzelmét tudta egy évvel később megismételni.
„Nehéz lehetett nekik. Sokkal rutinosabbak vagyunk náluk, és néha olyan érzésünk volt, hogy 11 férfi játszik 11 gyerek ellen. Ma is bebizonyítottuk, hogy nagyszerű csapat vagyunk” – mondta Patrice Evra a lefújást követően.

Evra nem áll messze az igazságtól: az Arsenalban rengeteg fiatal futballozik. Az első gólnál hatalmasat hibázó Kieran Gibbs például még nincs húszéves.

A kilencven perc során egyértelműen bebizonyosodott, hogy a Manchester megérdemelten győzött és jutott a döntőbe, amit jelez, hogy az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger is elismerte: csak magukat hibáztathatják a kiesésért.

„Nagyon kellemetlen, de egyáltalán nem érezhettük úgy, hogy a Bajnokok Ligája elődöntőjében szereplünk, mert alig tíz perc után lemondhattunk a továbbjutásról. A meccsnek vége lett számunkra még mielőtt elkezdődött volna, és ezt a legnehezebb lenyelnünk” – fogalmazott Wenger.

Csak magunkat hibáztathatjuk. Nagy csalódás, hogy ilyen hosszú ideig küzdünk egy sorozatban, eljutunk az elődöntőig, aztán így esünk ki. Ilyen is lehet a futball. Nem így terveztük, de a Chelsea ellen vasárnap meg kell próbálnunk javítani” – mondta az Arsenal szakvezetője, aki sportszerűen elismerte, hogy nem kellett volna kiállítani a manchesteri Darren Fletchert.

„A skót középpályás Cesc Fabregast buktatta a 74. percben, amiért piros lapot kapott, az Arsenal meg büntetőt, amelyet Robin van Persie gólra váltott, így állította be a 3–1-es végeredményt. A találkozó előtt Ferguson azt mondta, reméli, hogy Rosetti játékvezető nem bünteti egyik sárga lapos játékosát sem. Nos, nem is tette, ám Fletcher mégsem játszhat a döntőben...

„Mindenki láthatta, hogy a labda másik irányba, másik szögben távolodott Cesc Fabregastól, és szerencsétlenségünkre nem is fellebbezhetünk az ítélet ellen. Azt hiszem, a játékvezető Európa egyik legjobbja, de látnia kellett volna, sőt látta is az esetet” – jelentette ki Sir Alex Ferguson.

„A meccset egyébként jól kezdtük, hamar kétgólos előnybe kerültünk, és ezzel ki is fogtuk a szelet az Arsenal vitorlájából. Megnéztem szombaton a Barcelonát, fantasztikus volt, akár tíz gólt is lőhetett volna. A Chelsea ellen viszont nem lesz ott Puyol és Márquez, és ez jelentős érvágás számukra. Hogy melyik csapat ellen játszanánk a döntőt? Egyikük ellen sem, szerintem erőnyerőnek kellene lennünk” – mondta az érthetően jókedvű skót szakember a meccset követően.

EMLÉKEZTETŐ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik