Wenger szerint van pénz, de nem költ – elég erős a csapata

Vágólapra másolva!
2009.07.30. 16:33
Egyre többen kételkednek abban, hogy az Arsenal labdarúgócsapata elég erős lesz ahhoz, hogy a „nagy négyes” többi tagjával és a Manchester Cityvel fel tudja venni a versenyt a 2009–2010-es szezonban. Arsene Wenger, a londoniak menedzsere állítja: nem kell pánikba esni, (még) nem kell vásárolni, a csapat játékereje megfelelő.
Wenger nem rohan játékosokat vásárolni – kérdés, jól teszi-e
Fotó: Action Images
Wenger nem rohan játékosokat vásárolni – kérdés, jól teszi-e
Wenger nem rohan játékosokat vásárolni – kérdés, jól teszi-e
Fotó: Action Images
Wenger nem rohan játékosokat vásárolni – kérdés, jól teszi-e
Az Arsenal az elmúlt hetekben két jelentős érvágást is kénytelen volt elviselni, hiszen az arab mágnások által biztosított átigazolási keretet jól kihasználó Manchester City előbb Emmanuel Adebayort, majd Kolo Tourét vitte el a londoniaktól.

Arsene Wenger szerint nem kell aggodalmaskodni, az „ágyúsok” kerete még mindig elég ütőképes ahhoz, hogy felvegye a harcot a többi nagycsapattal.

„Azt hiszem, elég erősek vagyunk, de ha szükség lesz rá, igazolunk még játékosokat” – nyilatkozta Wenger az Arsenal hivatalos honlapjának.

„Angliában azt hiszi mindenki, hogy egy csapat problémáit csak az oldhatja meg, ha őrülten vásárolni kezd. Ez nem így van. Legfőbb célunk, hogy keményen és jól dolgozzunk az edzéseken, fejlődjünk, és bízzunk a meglévő játékosainkban” – mondta.

A szakember ugyanakkor hozzátette: pénz van az erősítésekre, tehát ha a nyáron kiderül, hogy kellenek még új játékosok, vagy „okosan lehet elkölteni” a keretösszeget, érkezhetnek új labdarúgók az Arsenalba. Wenger nem kommentálta azokat az angol sajtóértesüléseket, amelyek szerint Patrick Vieira visszatérhet a csapatba egy rövid távú szerződéssel.

Az „ágyúsok” drukkereinek Touré elvesztése után további rossz hír, hogy ismét harcképtelenné vált az elképesztően sérülékeny Tomás Rosicky. A cseh középpályás – aki másfél éves kihagyás után tért vissza – a Barnet elleni felkészülési meccsen sérült meg, szereplése kérdéses az Emirates-kupán.

ARSENAL

Érkezett: Pedro Botelho (Salamanca, kv.), Armand Traoré (Portsmouth, kv.), Philippe Senderos (Milan, kv.), Kerrea Gilbert (Leicester, kv.), Jay Simpson (West Brom, kv.), Thomas Vermaelen (Ajax, 10 000 000)
Távozott: Abu Ogogo (Dagenham & Redbridge FC, i.), Amaury Bischoff (szl.), Rui Fonte (szl.), Paul Rodgers (szl.), Rene Steer (Oldham), Emmanuel Adebayor (Manchester City, 29 000 000), Pedro Botelho (Celta Vigo, k.), Havard Nordtveit (Nürnberg, k.), Kolo Touré (Manchester City, 16 000 000)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik