Ferguson az eltiltás miatt aggódik, Wenger nem ismer lehetetlent

Vágólapra másolva!
2009.05.05. 10:49
A ma esti Arsenal–Manchester United BL-elődöntő-visszavágó előtt érdekes nyilatkozatot tett a vendégek mestere, Sir Alex Ferguson, aki kijelentette: reméli, hogy ha továbbjutnak, akkor csapata dolgát a döntőben nem nehezíti majd eltiltás. Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger nem szaladt ennyire előre, csak a keddi meccsel foglalkozott, és elmondta, nem ismer lehetetlent.
A két nagy stratéga, Wenger (balra ül) és Ferguson ismét összecsap
Fotó: Action Images (archív)
A két nagy stratéga, Wenger (balra ül) és Ferguson ismét összecsap
A két nagy stratéga, Wenger (balra ül) és Ferguson ismét összecsap
Fotó: Action Images (archív)
A két nagy stratéga, Wenger (balra ül) és Ferguson ismét összecsap

A két menedzser egymás elleni mérlege
A két menedzser egymás elleni mérlege
A Manchester United a BL-elődöntő első felvonásán hazai pályán 1–0-ra győzte le az Arsenalt, így alighanem nagyon izgalmas visszavágó elé néznek a „vörös ördögök”, de Sir Alex Ferguson, a csapat szakvezetője már a londoni meccs előtt arról beszélt, hogy nem szeretné, ha a döntőben eltiltás miatt le kellene mondania valamelyik játékosáról.

Wayne Rooney, Patrice Evra és Carlos Tévez is két sárga lapot számlál jelenleg, így ha bármelyikük újabb figyelmeztetést kap a mai találkozón, akkor a döntőben nem játszhat – már ha egyáltalán továbbjut a Manchester.

„A játékvezetőknek meg kell érteniük, hogy egy futballistának, aki végigküzd egy teljes BL-szezont, mennyire fontos, hogy pályára léphessen a sorozat döntőjében. A bíróknak ezen a szinten már toleránsnak kell lenniük” – kezdte nyilatkozatát Ferguson, aki bízik benne, hogy az olasz Roberto Rosetti is figyelembe veszi ezt, mielőtt a mai meccsen a zsebéhez nyúl.

1999-ben a Bayern München ellen 2–1-re megnyert döntőben Fergusonnak Paul Scholest és Roy Keane-t is nélkülöznie kellett eltiltás miatt, így érthető az aggodalma.

A mostani találkozóval kapcsolatban Ferguson kiemelte, mindennél fontosabb lenne, hogy gólt tudjanak szerezni, mert akkor a londoniak nagy hátrányba kerülnének, hiszen Manchesterben nem tudtak a kapuba találni.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere arról beszélt az összecsapást megelőző sajtótájékoztatón, hogy nem ismer lehetetlent, és úgy érzi, az „ágyúsoknak” minden esélyük megvan a továbbjutásra.

„Nincs lehetetlen küldetés. Nagyon bízom a csapatomban, a képességeink alapján ki tudjuk harcolni a továbbjutást. Hazai pályán játszunk, márpedig itthon remek a mérlegünk a Bajnokok Ligájában, így joggal bizakodhatunk” – fogalmazott Wenger.

A francia szakember nem véletlenül említette együttese hazai BL-mutatóját: ebben a szezonban a Twente elleni selejtezőt is beleszámítva hazai pályán ötször nyert, valamint egy döntetlent játszott az Arsenal, és még csak gólt sem kapott, viszont rúgott 13-at.

A mai mérkőzésen eltiltás egyik szakember dolgát sem nehezíti, viszont a hazaiaknál Gaël Clichy, Eduardo, William Gallas és Tomás Rosicky is sérüléssel bajlódik, míg a Manchester Unitednél Wes Brown és Owen Hargeraves szerepel a maródiak között.

BAJNOKOK LIGÁJA

ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
ARSENAL–MANCHESTER UNITED
20.45, Emirates Stadion, V: Rosetti (olasz) – élő, szöveges kommentárral az NSO-n!

A KEZDŐCSAPATOK
ARSENAL: 1 Almunia – 3 Sagna, 5 K. Touré, 20 Djourou, 40 Gibbs – 14 Walcott, 4 Fabregas, 17 A. Song, 8 Nasri – 11 Van Persie, 25 Adebayor
MU: 1 Van der Sar – 22 O’Shea, 5 R. Ferdinand, 15 Vidics, 3 Evra – 24 Fletcher, 16 Carrick, 8 Anderson – 7 C. Ronaldo, 13 Pak Dzsi Szung – 10 Rooney
  • Az első mérkőzésen: 0–1


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik