Nagybevásárlás a nyáron sem lesz: Wenger nem költekezik

Vágólapra másolva!
2009.05.15. 11:24
A nyáron sem akarja szórni a pénzt Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere: a szakember csütörtöki sajtótájékoztatóján vázolta terveit a sajtó munkatársainak. A francia tréner közölte: a klub hosszú távú anyagi stabilitása fontosabb, mint az azonnali siker.
Wenger (balra) nem akarja csődbe vinni az Arsenalt
Fotó: Action Images
Wenger (balra) nem akarja csődbe vinni az Arsenalt
Wenger (balra) nem akarja csődbe vinni az Arsenalt
Fotó: Action Images
Wenger (balra) nem akarja csődbe vinni az Arsenalt

Azok az Arsenal-drukkerek, akik stratégiaváltásra, így nagy költekezésre számítanak a nyáron, alighanem hoppon maradnak: Arsene Wenger, a londoniak menedzsere ugyanis kijelentette, nem szórja a pénzt feleslegesen.

„A klub érdekeit tartom szem előtt, nem én fogom csődbe vinni az Arsenalt. Nem lesz költekezés. Azzal a problémával nézek szembe, mint minden más menedzser, az erőforrásokhoz képest kell boldogulnom. Úgy tűnhet, hogy nem akarok pénzt szórni, de nincs kifogásom a költekezés ellen, csak éppen jelen pillanatban nem tehetem meg” – mondta.

A menedzser ennek ellenére biztosan igazol egy-két játékost, elsősorban a védelembe, ugyanis véleménye szerint az Arsenal hátvédsorának gyengélkedése az oka a (viszonylagos) eredménytelenségnek.

„Ha összehasonlítjuk a Manchester United és az Arsenal statisztikáit, akkor láthatjuk, hogy nagyjából ugyanannyi gólt szerzünk: tehát a passzjátékunkkal és a gólszerzéssel nincs gond. Viszont sokatmondó az a tény, hogy a United csak huszonnégy gólt kapott, miközben mi harminchatot, ez a döntő különbség” – elemzett.

Wenger azt is hozzátette: a nyáron egészen biztosan rutinos, „kész” játékosokat hozna Londonba, megerősítendő az „ágyúsok” keretét.

„Most nncs szükségünk tapasztalatlan fiatalokra, rutinos játékosokkal kell erősítenünk” – mondta.

A menedzsert már a vezetőségből is többen támadták a keret nem megfelelő erőssége miatt a BL-kiesés és a Chelsea elleni vereség után: Aliser Uszmanov, a csapat egyik résztulajdonosa például közölte, hogy amíg ennyire „vékony” a londoniak kispadja, addig nem is számíthatnak sikerekre.

16 HÓNAP UTÁN ISMÉT EDZÉSBEN ROSICKY

Tizenhat hónap után állt ismét edzésbe az Arsenal cseh középpályása, Tomás Rosicky, aki csütörtökön együtt tréningezhetett a csapattal.
A légióst ebben a szezonban már szinte biztos, hogy nem veti be Arsene Wenger, viszont reméli, hogy egy egészségesen végzett alapozás után ismét kulcsembere lesz a csapatnak.
„Kicsit ideges voltam, mert ilyen hosszú kihagyás után nem tudtam, mire számítsak. Szerencsére minden gyakorlatot együtt tudtam végezni a csapattal, és minden jól is ment” – nyilatkozta az edzés után felszabadultan Rosicky.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik