Be a hasat, ki a popsit! Fitneszesek lepték el a siófoki Plázst

Vágólapra másolva!
2016.08.01. 11:42
Július 30-án a siófoki nagystrandon, közismert nevén a Plázson rendezték meg BioTechUSA-FitBalance Beach Body nemzetközi fitneszversenyt. A férfiaknál (Men’s Physique) két, a nőknél (Bikini Fitness) három kategóriában mérették meg magukat a résztvevők.  A tökéletesnél is tökéletesebb strandidő, a Balaton szomszédsága, a kiegészítő sportos programok sokasága ezúttal is méltó körítést adott a hagyományosan kiváló hangulatú és magas színvonalú versenynek.


A szombatihoz hasonló nyári napokon hazánk központi helye vitathatatlanul a Balaton, amelynek szívében ott találjuk Siófokot. A déli part fővárosának kultikus helye a nagystrand, amely a vízi élmények mellett rengeteg sportos kikapcsolódási lehetőséggel várja a látogatókat. Ez az élményözön július 30-án egy tökéletes sportos rendezvénnyel lett még tovább spékelve.

A nagy élet már 10 órától beindult, hogy azt követően lényegében megállás nélkül órákon át mozgásban tartson kicsit és nagyot. A Plázs központi helyén berendezett tematikus expót a BioTechUSA standja uralta, amelynél 24 fős stáb kereste a látogatók kegyeit. Szponzorált versenyzői, amelynek tagjai már a nemzetközi mezőnyben is letették a névjegyüket, ajándékokért cserébe egy kis aktivitásra csábították a vállalkozó kedvűeket.

A fő attrakcióra, a nagyszínpadon megrendezett fitneszversenyre hangolva számtalan lehetőség adódott megismerkedni a legkedveltebb szabadidős sportokkal. Több helyen párhuzamosan zajlottak az edzések hivatásos oktatok vezetésével. Sportember legyen a talpán, aki végigcsinálta, de az is, akinek csupán sikerült kiválasztani a rendkívül széles palettáról azt, amire volt ereje. Mert aligha kedv kérdése volt, hogy a tízfajta edzésből melyiken vegyen részt. Az üresjáratot hírből sem ismerő foglalkozások között a pálmát egyértelműen a spinning edzések vitték el, amelyek végén bőrpórus nem maradt szárazon. A versenyszellemet magukénak érzők még ennél is többet kaptak: erősember (strongman), fekvenyomó és spartan viadalra is lehetett nevezni. A fekvenyomók öt év szünet után újra megrendezett Balaton-kupáján részt vett a riói paralimpiára készülő válogatott.

A nagyszínpad előtti terület 13 órától telt meg, az érdeklődők előbb a férfiak, majd a nők versenyét láthatták. Hiába a kánikulai forróság és a Balaton hűsítő vize, ebben az időszakban mindez együttesen sem bírt elég elszívó erővel. A fitneszesek nagy érdeklődés közepette mutathatták meg magukat.


„Politológiai és jogi iskoláim során tanultam is, hogyan kell több ember, vagy éppen nagy tömeg előtt előadni, tehát a színpadi moderálás számomra nem jelent problémát. De a kommunikációmmal és a beszélőkémmel amúgy sem volt gondom az életben, szinte bármiről képes vagyok beszélni egy szuszra akár kilencven percet is. Otthon, Békéscsabán egyszer négyszázötven középiskolásnak tartottam előadást az egészségtudatos életmódról, bár azért az testhezálló feladat volt – mondta csak félig tréfálkozva hazánk egyik legsikeresebb, a BioTechUSA által támogatott fitneszese, a szombati esemény reklámarca és egyik moderátora, Kiss Virág. – Ez már a sokadik FitBalance-rendezvény, amelyen moderátor lehetek. Két és fél éve először voltam az arca egy ilyen eseménynek. Több sajtótájékoztatón vettem részt, akkor adtam az első nagyobb interjúimat. Nem sikerülhetett rosszul, mert nyáron már a háziasszonyi teendőket is elláttam. Ez a fajta kihívás azóta is megtalál, amit nagyon élvezek. Egy kis szereplés, egy kis beszéd, ez a nekem való feladat.”

„Jó érzés itt lenni, a barnító krém illatát beszippantva felidézi a nem is olyan régi kellemes és kellemetlen emlékeket, hiszen nemrég még magam is versenyzőként léphettem a nagyszínpadra, nem pedig moderátorként – mondta Molnár Péter, a BioTechUSA sportmenedzsere. – A korábbi siófoki kupákhoz hasonlóan az idei is magas színvonalú verseny volt, és a győzteseken kívül a legmagasabb elismerés jár mindazoknak, akik egyáltalán a színpadra léptek. Tudom, hogy milyen kemény edzésmunka és mennyi lemondás van mögöttük, amíg idáig elértek. Ebben a rekkenő hőségben száraz, víztelenített testtel versenyezni nagyon komoly fizikai és szellemi igénybevétel.”

Molnár Péter szerint hazánkban a fitnesz népszerűsége töretlen, és továbbra is felfelé ívelő.

„Egyre többen csinálják, így a versenyeken egyre magasabb a színvonal is. A sportág mögött lévő honi ipartól, mint például cégünktől, a BioTechUSA-tól pedig komoly szakmai hátteret kapnak az emberek – úgy az edzésmunkát, mint a táplálék-kiegészítőket, vagy éppen az egészséges étrendet tekintve –, akiknek erre egyre inkább igényük is van. A magyar emberek napjainkban már tudatosabban fordítják az életüket ebbe az irányba. Ha például most végignézek a siófoki strandon, az átlagot tekintve jobb fizikumú, sportosabb alkatú embereket látok, mint egy görög, olasz vagy spanyol tengerparton. Erre méltán lehetünk büszkék, bár nyilván a helyén kell kezelni a dolgot, mert mindig lehet és kell valamin javítani, változtatni, még jobbá tenni.”




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik