Munkatársunktól 2021.09.20 14:25 Frissítve: 2021.09.20 14:37

Vízilabda: a Pólósok pólósa járt nálunk

Faragó Tamást a Mediaworks vezérigazgatója is fogadta a Nemzeti Sport szerkesztőségében.

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Ballai Attila, a Mediaworks Sportfőigazgatója, Faragó Tamás a Pólósok pólósa, valamint Dr. Szabó László, a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatója (Fotó: Tumbász Hédi)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYITHATÓ!

 

A Mediaworks Hungary Zrt. három szerkesztősége, az Origo, a Magyar Nemzet és a Nemzeti Sport fogott össze, amikor tavaly, a legnevesebb szakemberek bevonásával választottuk meg és hirdettük ki minden idők legjobb magyar vízilabdázóját, azaz a „Pólósok pólósát”. A világklasszisok sorát felvonultató mezőny legjobbja az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Faragó Tamás, a hetvenes évek szupersztárja lett, Kásás Tamást és Gyarmati Dezsőt megelőzve. A vízilabdázás Nemzet Sportolója címmel is kitüntetett emblematikus egyéniségének, Faragó Tamásnak az Év Sportolója Gálán szerettük volna átadni a Mediaworks és a Magyar Sportújságírók Szövetsége trófeáját, ami azonban januárban nem volt lehetséges, azt hétfőn pótoltuk a Nemzeti Sport szerkesztőségében. Az edzőként is sikeres, a női válogatottal világbajnok sportembert hétfőn Dr. Szabó László, a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatója fogadta a Nemzeti Sport bécsi úti szerkesztőségében, ahol az ünnepélyes díjátadást megelőző beszélgetésen részt vett Ballai Attia, a Mediaworks Sportfőigazgatója és Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője is.

„Mi mást is mondhatnék, óriási megtiszteltetés, hogy a kollégák engem találtak a legjobbnak – mondta a népszerű „Tonó" még a végeredmény kihirdetésekor. – Egy olyan csapatsportág képviselőjeként nyertem meg a szavazást, amely kilenc olimpiai elsőséggel büszkélkedik. Miután kilenc olimpiát nyerni egy csapatsportágban csak úgy lehetséges, hogy klasszisok sora nő fel az országban, közöttük a legjobbnak találtatni még úgy is megható, hogy a szavazás nyilvánvalóan szubjektív. De most fogjuk fel úgy, hogy a végeredmény objektív…”

2021.10.16 21:34:06

Vízilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A fentiekből adódóan messze nem olyan éles tehát a határvonal feddhetetlenség és becstelenség között, mint azt első hevületünkben hinnénk. Mondhatjuk, a csalás a beismeréseken túl kezdődik.

2021.10.11 21:09:39

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A ma 75 esztendős olimpiai, világ-és Európa-bajnok pólós, Sárosi László nagy változások tanúja volt a sportágban. Miután beválasztották az elmúlt évszázad magyar vízilabda-válogatottjába, tréfásan így reagált: „Amikor megtudtam, meg voltam sértve, hogy miért nem az évezredébe...”

2021.09.17 18:49:00

Vízilabda BALLAI ATTILA

Szeptember 15-én töltötte be 75. életévét Kásás Zoltán világ- és Európa-bajnok vízilabdázónk.