PUSZTAI VIOLA
2021.06.28 14:27

Férfi vízi: „Anya, leviszel az uszodába, én vízilabdázó leszek!”

Konarik Ákosnak és Vogel Somának is meghatározó élményt jelentett a magyar férfi vízilabda-válogatott pekingi olimpiai bajnoki címe. Arról már mindketten álmodoztak, milyen lehet megnyerni az ötkarikás játékokat, abba azonban még csak óvatosan gondolnak bele, milyen lehet részt venni az első olimpiájukon. Kedden kiderül, hogy ez a vágyuk teljesül-e Tokióban. 

„A Balatonon néztem a családdal a 2008-as pekingi olimpiai döntőt, ahol a jelenlegi válogatottból néhányan aranyérmet nyertek. Akkor kijelentettem ott a kanapén: Anya, leviszel engem vízilabdázni, mert én vízilabdázó akarok lenni! Valahogy végülis úgy néz ki, hogy az vagyok” – emlékezett vissza e meghatározó élményre Konarik Ákos, aki az elmúlt héten a horvátok elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a tokiói olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatottban. 

Kedden arra is fény derül, hogy az idény során a Szolnokban remek teljesítményt nyújtó 20 éves játékos bekerül-e az utazó keretbe, hiszen Märcz Tamás – és a női válogatott kapitánya, Bíró Attila is – megnevezi azt a tizenkettő plusz egy pólóst, akire számít az ötkarikás játékokon. 

Konarik Ákos még csak most mutatkozott be a válogatotban. Ott lehet Tokióban? (Fotó: Török Attila)

Vogel Soma mára alapembere lett a válogatottnak, a 2020-as Európa-bajnoki döntőben feledhetetlen pillanatokat szerzett és elévületlen érdemei voltak abban, hogy végül aranyérmes lett a magyar csapat. Az FTC 23 éves kapusa olimpián azonban még sosem járt.

„Nem képzeltem még el, hogy milyen lesz az első olimpiám. Ellenben azt már igen, hogy milyen lehet olimpiát nyerni. Most még kicsit furcsa érzés is, hogy néhány hét választ el attól, hogy részt vehessek az első ötkarikás játékomon. Nem is szeretek túlzottan képzelődni, a jelenben élek, lépésről lépésre haladok a céljaim felé” – mondta az NSO Tv-nek.

Vogel Soma Európa-bajnokként első olimpián vehet részt Tokióban (Fotó: Tumbász Hédi)


Videónkból kiderül, a két fiatal hogyan is képzelte el, milyen lehet olimpiát nyerni, valamint arról is szó esik, hogy az olimpiai bajnok társak szoktak-e nekik mesélni a pekingi diadalról.  

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.