Petrovics Mátyás lett a női válogatott szövetségi kapitánya

Vágólapra másolva!
2009.01.22. 17:20
Petrovics Mátyás lett a női vízilabda-válogatott új szövetségi kapitánya. Az Újpest férfi felnőttcsapatát irányító szakember február 1-jétől veszi át a csapat vezetését.
Petrovics Mátyás karrierje újabb állomásához érkezett
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Petrovics Mátyás karrierje újabb állomásához érkezett
Petrovics Mátyás karrierje újabb állomásához érkezett
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-Archív)
Petrovics Mátyás karrierje újabb állomásához érkezett

Petrovics koncepciójának része lesz a fiatalítás

„A szívügyem volt a 2005-ös csapat, több játékost is mi építettünk be Tamással, követtem az eredményeket, képben voltam. Van egy koncepcióm, amelynek része a fiatalítás is, ezt bátran kell vállalni. Az utánpótlás-válogatottak sikeresek voltak az elmúlt években, sok tehetséges lány kopogtat a válogatott kapuján, és vannak, akik már tagjai is voltak a bő keretnek. Emellett még egyeztetnem kell a mostani válogatottakkal, ki, mennyit vállal a jövőben. Ütőképest csapatot szeretnék kialakítani” – értékelt kinevezése után Petrovics Mátyás.
Petrovics Mátyás irányítja majd a jövőben a női pólóválogatottat. A Magyar Vízilabda-szövetség csütörtöki ülésén döntött a szakember kinevezéséről.

A 38 esztendős tréner az Újpest férfiegyüttesét irányította az elmúlt években. Ebbéli posztját azonban nem tarthatja meg, ugyanis szövetségi kapitány csak főállásban lehet valaki.

Az elnökség február 1-jéig adott türelmi időt az edzőnek, hogy rendezze klubbéli kötelezettségeit, vagyis a liláknak ennyi idő alatt kell megtalálniuk a csapat új trénerét.

A női szövetségi kapitányi poszt betöltésére négyen nyújtották be pályázatukat: Godova Gábor 2008 végéig irányította a hölgyeket, Bujka Gábor korábban válogatott pólós volt, Sudár Attila pedig olimpiai bajnok. Végül Petrovics lett a befutó.

Godova egyébként a nap folyamán visszalépett a jelöltségtől, így igazából két esélyes jelölt maradt. Petrovics az elnökség szavazásán 7:6-ra nyert Sudár Attilával szemben. Bujka nem kapott szavazatot.

Petrovics korábban már dolgozott a női válogatott mellett. A 2005-ben világbajnoki címet szerző csapatnál Faragó Tamás szövetségi kapitány munkáját segítette másodedzőként.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik