Nem jutottak az Euroliga négyes döntőjébe az angyalföldiek

Vágólapra másolva!
2007.05.23. 20:10
Nem jutott a legjobb négy közé a Vasas férfi vízilabdacsapata, hiszen két góllal kikapott a címvédő Jug Dubrovnik otthonában az Euroliga negyeddöntőjének visszavágóján. Ez azért nem volt a elég a négyes döntőbe jutáshoz, mert az angyalföldiek az első találkozón csupán egyetlen góllal verték a horvát gárdát.
Varga Dániel (fehérben) ezúttal egy gólt szerzett
Varga Dániel (fehérben) ezúttal egy gólt szerzett
Varga Dániel (fehérben) ezúttal egy gólt szerzett
Varga Dániel (fehérben) ezúttal egy gólt szerzett

Hazai pályán a Vasas együttese csupán egyetlen góllal győzte le a címvédőt a az első mérkőzésen. Azon a találkozón a Vasas öt góllal is vezetett, és ha akkor jobban figyel Földi László csapata a végjátékra, akkor talán most az angyalföldiek jutottak volna tovább.

Nagy hátrány volt a magyar együttesnek, hogy az olimpiai bajnok Steinmetz Ádámról korábban tudni lehetett, hogy ezen a találkozón nem játszhat porckorongsérve miatt. Ráadásul Varga Dénes sem szállhatott vízbe.

Az első negyedben bátran játszott a Vasas, ekkor Hosnyánszky Norbert vitte a hátán a csapatot, hiszen kétszer is egyenlített, azonban az első felvonás után 3-2-re a vendéglátók vezettek.

A második nyolc percben kettőre duzzadt a Dubrovnik előnye, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy a hazaiak ötször is emberelőnybe kerülte, mire a Földi-csapat a megkapta az első fórt, de a nagyszünetre ennek ellenére egy gól volt csupán a mieink hátránya.

A harmadik negyedben csupán egyetlen gól esett az is hazai oldalon, míg az utolsó játékrészben Emil Nikolic csapatának előnye négyre nőtt, és ezzel el is dőlt a találkozó és a továbbjutás sorsa is.

A vége 9-7-es hazai siker lett, ami azt jelentette, hogy a Dubrovnik összesítésben egyetlen góllal volt jobb a Vasasnál, és bejutott a négyes döntőbe, míg az angyalföldiek kiestek az Euroligából.

FÉRFI VÍZILABDA EUROLIGA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

JUG DUBROVNIK (horvát) - TEVA-VASASPLAKET 9–7 (3–2, 2–2, 1–0, 3–3)
Dubrovnik, 4000 néző
V: Kratochvil (szlovák), Bock (német)
DUBROVNIK VASAS
CAR Nagy V.
BOSKOVIC 3 HOSNYÁNSZKY 3
Krzic 1 Kuncz
Smodlaka Kovács R. 1
Markovic Varga Dániel 1
Fatovic 1 Steinmetz B.
JOKOVIC 2 TÓTH M.
Csere: Csere:
Hrosik Mátyás 1
Pecotic Heinrich 1
Buslje 2 Kincses
Dobud Kelemen
Dobrac
Gól – emberelőnyből: 11/3, ill. 6/1
Kipontozódott: Kuncz (18. p.), Kelemen (23. p.)
Továbbjutott: a Jug Dubrovnik 19–18-es összesítéssel

FÉRFI OB I, RÁJÁTSZÁS AZ 5-8. HELYÉRT

Szépített a BVSC az Ferencváros ellen a bajnokságban, ahol a két együttes párharcának tétje az, melyik játszhat majd az ötödik helyért.
Az FTC a találkozó előtt már 6-0-ra vezetett a nyolc pontig tartó sorozatban, ám Vincze Balázs vezetőedző együttese belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba.
MÁSODIK MÉRKŐZÉS:
BVSC – FTC APRILIA 7-6 (1-1, 1-2, 2-0, 3-3)
Szőnyi út, 100 néző. V: Bátori, ifj. Juhász
BVSC: KLABONC - PECZ 2, Szűcs, Ambrus 1, Nagy S., Simon 1, Németh Zs. 1 Cs: Szabó P. Zsoldos, Persely, KRISZT 2, Nitsovits. Edző: Vincze Balázs
FTC: Németh Zs. - KÁLLAY 2, Dávid 1, VINDISCH 2, KASZPER 1, Zentai, Gulyás. Cs: Benzúr, Vrezgo, Zoufal. Edző: Somossy József
Gól - emberelőnyből: 6/1, ill. 11/4
Kipontozódott: Simon (26. p.)
Kiállítva cserével végleg: Németh Zs. (BVSC, 27. p.)
A nyolc pontig tartó párharc állása: 6-2 az FTC javára.

MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: - Résztvettünk a kihívás napján és megfeleltünk.
Somossy József: - Hazai pályán megpróbáljuk eldönteni a továbbjutás kérdését.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik