UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.15 20:44 Frissítve: 2019.12.19 15:05

Vívás: párbajtőrcsapataink ezüsttel és bronzzal térnek haza

A junior párbajtőrözők vitték a prímet a vasárnapi vívódömpingben, a Cséri Soma, Keszthelyi Zsombor, Nagy Marcell, Osman-Touson Maruán összeállítású fiúcsapat ezüst-, míg a Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter felállású leányválogatott bronzéremmel gazdagodott vasárnap a világkupában.

A junior párbajtőröző fiúkat csak a lengyelek állították meg a görögországi vk-versenyen Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A junior párbajtőröző fiúkat csak a lengyelek állították meg a görögországi vk-versenyen  •  Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Mozgalmas napjuk volt junior párbajtőrözőinknek, elvégre a fiúk a görögországi Iráklionban, míg a lányok a spanyolországi Burgosban mérették meg magukat világkupaversenyen, igencsak erős mezőnyben. Cséri Soma, Keszthelyi Zsombor, Nagy Marcell és Osman-Touson Maruán azonban fittyet hánytak erre, és csapatban nagyszerű ezüstérmet szereztek. A jegyzőkönyvek tanúsága szerint egyedül a franciák elleni elődöntőben izzadtak meg a fiúk, igaz, a komoly riválist is a vártnál simábban győzték le (40:33). Az aranymeccs már nem jött össze, Lengyelország 37:32-re nyerte a finálét, de az ezüstvasárnapi ezüstérem miatt nincs miért szomorkodniuk Eitner Kinga tanítványainak.

Mint ahogy a lányok is egyre jobb eredményeket érnek el a korosztályukban, a mai viadalon kifejezetten nehéz dolguk volt, mégis bronzérmet nyertek. A Borsody Emma, Büki Lili, Kardos Edina, Muhari Eszter összetételű válogatott a negyeddöntőben rendkívül fontos asszót nyert a mindig erős amerikaiak ellen (45:40), utána viszont az örök mumus, az oroszok következtek, és ezúttal sem sikerült ellenük a bravúr, a későbbi győztes 45:35-re bizonyult jobbnak. A csehek ellen azonban már a mieink számítottak esélyesnek. Sikerült is érvényesíteni a papírformát, Plásztán Attila együttese 45:40-re nyerte a bronzcsatát.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.