B. L. utanpotlassport.hu 2022.12.04 18:18 Frissítve: 2022.12.08 00:01

Labdarúgás: karrierje egyik legkeményebb meccsén van túl Balogh Botond

Balogh Botond, a Parma húszéves belső védője hosszú idő után kapott ismét kezdőként szerepet a Serie B-ben, kiváló játékkal hálálta meg a bizalmat a roppant kemény ellenfélnek bizonyuló Cagliarival szemben.

263 nap elteltével játszott kezdőként a Serie B-ben Balogh Botond. Az egyszeres válogatott belső védő az utóbbi időben kevés játéklehetőséghez jutott klubjában, az idény során mindeddig három bajnokin, illetve egy Olasz Kupa-mérkőzésen vetették be. Legutóbb szombaton, a Cagliari elleni idegenbeli 1–1-es döntetlennel végződő Serie B-meccsen kapott esélyt a bizonyításra, végigjátszotta a találkozót. Bár nem volt egyszerű dolga, megállta a helyét, jó teljesítménnyel jelezte a szakmai stábnak, lehet rá számítani: passzainak 92 százaléka volt pontos, párharcainak felét megnyerte, mindhárom szerelési kísérlete sikeres volt, egy labdavesztésére kilenc labdaszerzés jutott.

"A visszajelzések alapján jól ment a játék, én is így éreztem, pedig nem volt ujjgyakorlat a szombati meccs, pályafutásom egyik egyik legnehezebb kilencven percén vagyok túl – nyilatkozta portálunknak Balogh Botond, aki a 4–2–3–1-es hadrendben jobb oldali belső védőt játszott. – A Cagliari kilencven percen keresztül brusztolt, játékosai vaktában rúgták előre a labdát, kizárólag a test a test elleni játékhelyzeteket és a fejpárbajokat erőltették, alig volt lehetőségem rá, hogy lábbal szerezzek labdát. Olyan volt ez a bajnoki, mintha az angol Championshipben rendezték volna – bár tudtam, hogy vetélytársunknál jól fejelő játékosok szerepelnek, ilyen játékstílusra azért nem számítottam.

Noha korábban játszottam már Ciro Immobile és Lautaro Martínez ellen is, a Cagliariban szereplő Leonardo Pavoletti az eddigi legkellemetlenebb ellenfél, akit fogtam.

Minden egyes alkalommal, amikor a labdáért csatáztunk, taszajtott rajtam, arrébblökött a levegőben, rám támaszkodott. Az egyik fejpárbajt a szám bánta, fejbevert a csatár könyökével, és felszakadt az ajkam – megjegyzem, a játékvezető le sem fújta az esetet. Férfias küzdelem volt, amelyet sikerélményként élhettem meg, hiszen felvettem a versenyt egy kemény támadóval, nem volt védelmi megingásom. Ugyanakkor bosszantó, hogy a vezetésünk ellenére egy ponttal tértünk haza Szardíniáról, eltékozoltuk a győzelmet."

A középhátvéd elmondta, a csapat egyik belő védője, Lautaro Valenti kihagyta az együttes keddi tréningjét, ezért ott motoszkált benne a gondolat, hogy szombaton játszhat.

"Mindebből még nem következik, hogy a vezetőedző változtat az összetételen, de volt egy megérzésem, miszerint szerepet kaphatok a Cagliari ellen. Minden meccs előtt van bennem egy egészséges várakozás és bizonyítási vágy, most is meg akartam mutatni, hogy számíthat rám a szakmai stáb. Rengeteg munkát beleteszek az edzésekbe, úgyhogy már nagyon vágytam rá, hogy végigjátsszak egy bajnokit. Ezúttal is tettem a dolgomat, szerintem jól elláttam a rám bízott feladatokat, de nagy a versenyhelyzet, harminckét főből áll a keretünk, úgyhogy a jó játék ellenére sem vehetek arra mérget, hogy a következő bajnokin pályára lépek. Nyilvánvalóan többet szeretnék játszani, fiatal játékosként nem szerencsés, hogy kéthavonta lépek pályára, mert így nincs esélyem a felnőttválogatott közelébe kerülni. Ez természetesen frusztrál, de remélem, a jó játékkal bizonyítottam, hogy lehet rám számítani."

(Kiemelt kép: Balogh Botond. Fotó: Andrea Cantini)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.